20140531-105455-39295709.jpg
..att fara ut och springa en lördagmorgon. I regnet. Men jag antar att jag och Melonen är wonder woman och superman, för det är precis vad vi har gjort! Åh vad det är skönt nu efteråt :)

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag göra bananscones (finns recept under receptsidan) innan vi åker ut till Kallax gårdsbutik för en kopp kaffe.

Trevlig lördag på er!

Passion

20140527-213649-77809301.jpg

Testat denna? Gört! Himla god var den :) 131 kcal/förpackning.

Jag har lagt upp lite olika delmål i min match mot extrakilona. Jag tänker att det ger lite extra driv för mig. Första delmålet var på 5kg och den gränsen passerade jag i måndags. Woho!! Känns riktigt bra och jag känner mig på g! Heja heja :)

Som belöning till delmål 1 hade jag planerat in att jag skulle få gå till frissan. Tänkte att jag ville göra något liiiiite extra än att bara fräscha till och  ha som jag brukar, så den här gången lät jag frissan klippa av dryga två decimeter. Alltså ångesten jag kände i frisörstolen var inte nådig! Mitt hår är en sådan stor del av mig själv så att jag skulle (i mina ögon) bli KORTHÅRIG kändes så himla crazy. haha. Men det känns riktigt bra och fräscht nu, så jag är nöjd även fast det känns väldigt ovant :)

Bjussar på två korniga mobilbilder; före & efter

20140218-180139.jpg

Nu satsar jag mot delmål 2!

Ouch.

Sprang precis på ett citat;

If you have time for facebook, you have time to exercise

Inte alls träffande. Alls.

20140210-104257.jpg

Kvarg (Ica’s 0,1% är min favorit), vaniljproteinpulver för smakens skull och sen en kiwi på det. Mums!! Och jag håller mig mätt länge på det. I dag lyxade jag med en passionsfrukt också :)

Vid årsskiftet så bestämde jag mig för att ta tag i mitt liv. Igen ja. Hur många gånger har inte jag och många andra gjort just det? Startat nytt liv varje måndag ungefär. Men den här gången kändes det faktiskt lite annorlunda. Tidigare har jag gått in i det Det nya livet genom dörren från landet som präglades av hat, äckel, skam och självförakt. Hat mot min egen kropp och hat mot mig själv. Motivationen till en förändring kom från hur jag hatade att se ut såhär, och för mig var det inte särskilt verksamt. Skillnaden nu är att jag har gått in i Det nya livet genom dörren från landet som präglas av kärlek, jävlaranamma, beslutsamhet, positivitet och viljan att göra gott mot mig själv. Att vara snäll mot mig själv, mitt välmående och mot min kropp. Nu kommer motivationen från att jag vill ge mig själv den gåvan att liksom få må bra. Så istället för att tänka på hur jävligt det är att tycka illa om sin kropp och övervikt så försöker jag tänka på hur härligt det är/ska bli att vara snäll mot sin kropp och ha en vikt som är hälsosam och en kropp som är stark! Ser ni skillnaden där?

Jag har skrivit tidigare om det här i min blogg; att jag tvekar väldigt mycket inför att skriva om min vilja att gå ner i vikt i bloggen. Dels för att jag skäms men kanske framförallt för att jag inte vill få någon annan att må dåligt över sin kropp och bidra till någon form av vikthets. Jag har så länge jag kan minnas tittat på min kropp och tänkt på alla fel och brister den har. Visst har jag kunnat se positivt också, men tanken på mina tjocka lår kom redan i mellanstadiet. Det är så himla fel och så himla tråkigt att dessa tankar ska få ta sådan stor plats i mitt liv och många andras, främst kvinnors, liv. Det är så jävla tråkigt. Jag har liksom hängt upp mycket av mitt egenvärde på hur jag ser ut och tänkt att andra också gör så om mig.

Därför tvekar jag.

Tvekar över att skriva om hur jag kämpar för att gå ner i vikt för att få må bra, för att känna att jag duger, för att vara hälsosam, för att bli lycklig, för att inte vara tjock, för att vara normal – för att om jag kämpar bort från övervikten så säger jag ju också till andra att den är fel. Kanske att Du inte duger för att du har övervikt? Jag vill inte ge dessa signaler, att någon inte duger på grund av hur hen ser ut, och jag vill att alla människor ska kunna känna själva hur, var och när de mår bra i sina kroppar utan att påverkas av någon utifrån. Men hur fan gör man det? Hur vet jag att jag tar det här beslutet för MIN skull och inte på grund av att jag har lärt mig av samhället att det är si och så som man ska se ut? För även om jag känner att jag vill göra det här för min skull så handlar det fortfarande mycket om vad andra ska tycka och tänka om mig. Så jävla svårt.

Men jag väljer att skriva om det här eftersom jag vet att det är många som vill göra en förändring i sitt liv, men som inte hittar vägen. Liksom jag. Jag vill hålla fokus rätt och tänka positivt, inte tänka att jag inte duger, utan tänka att jag är bra som kämpar och jobbar för något. Men det blir så himla dubbelt, jag vet. Skriv gärna en kommentar om vad du tänker om det här. Hur ska man förhålla sig? Jag kanske ändrar mig längs vägen, men just nu väljer jag att skriva.

Så.

Jag lade upp några mål för januari för att lättare hålla fokus rätt och känna att jag är på rätt väg. Om målen är för enkla gör det att jag tänker ”äh, jag skärper mig i morgon istället” och för svåra mål gör att jag tänker att jag är dålig om jag inte fixar dem. Tänkte ganska mycket på mina mål innan jag författade dem och såhär var de:

20140130-092707.jpg

Och hur det gick? Bra! Att vara utan sötsaker är såklart tråkigt ibland, men det gick väldigt bra. Jag tvingade Melonen att göra en deal med mig för då jag lovar någon annan är jag mycket bättre på att hålla mig än om jag bara dealar med mig själv. Så det är ett tips från mig, att hitta någon annan som man kan kämpa tillsammans med. Jag var ju verkligen sockerberoende, så en månad borta från det gjorde verkligen gott.

20 träningspass blev det tyvärr inte, men om jag räknar gym + lååånga promenader så blev det i alla fall 17 stycken. Jag var sjuk en vecka också, så det känns ändå bra! Det känns roligt att träna! Jag promenerar ju varje dag med Signe, men om vädret är trist så blir det mer släpa hund på promenad än att med hund på promenad, och då blir det inte alltid så långt.

-2,5kg var mitt viktmål under januari och det gick faktiskt mycket bättre än jag trott. Det är väl så att det går snabbast med viktminskningen i början. -3,7kg blev det totalt och det känns bra. Jag försöker äta rätt och äta bra mat.

Jag har också mätt mig och sett att det har hänt en del på kroppen också, så det är roligt. Känner mig starkare också!

Nu är det februari och jag har gjort några nya mål för den här månaden. I månadsskiftet januari/februari så har det känns lite segt och deppigt med Det nya livet, så mycket fokus handlar nu om att tänka rätt och att vara glad över små steg i rätt riktning. Och om jag hamnar av vägen så ska jag upp och försöka igen.

 

februarimal

Sötsaker får jag äta max 2 gånger under månaden, men nu har jag tänkt att jag FÅR äta popcorn en gång i veckan om jag vill. I går åt jag tre nävar ungefär, trots att jag hade min egen tillåtelse och det är jag stolt över. Gamla Linnéa hade ju inte slutat käka. I love popcorn ;) Jag har samma viktmål den här månaden och jag hoppas att jag når delmål 1 som är -5kg. Jag ska kämpa med mitt fokus och att vara positiv och träna minst tre gånger i veckan. Dessa mål känns bra och med dem vill jag ju hitta en hälsosam livsstil och inte panikdieta… Även fast jag ibland har lite dåligt tålamod.

”I workout because I love my body, not because I hate it”. Så försöker jag tänka. Heja mig! :)

ps. Jag ÄLSKAR träningsvärk, känner mig så jävla grym då. haha. Och den här veckan har jag haft det varje dag = BRA! Känner mig duktig som kämpar i denna uppförsbacke.

 

20140131-124645.jpg

Ni har kanske hört talas om ”The scientific 7-minute Workout” som numera finns på massor av olika appar (bland annat denna som heter ”7 Min WC” i appstore). Det är en cirkelträning där du enbart använder din egen vikt, en vägg och en stol/soffa till hjälp. Denna träning är ju tydligen helt magiskt enligt vissa vetenskapliga studier, men äh. Jag tar allt sådant med en nypa salt. MEN! Däremot så tycker jag att den känns riktigt bra!

Upplägget är 12 olika övningar som man kör i 30-sekunders intervall med 10 sekunders vila mellan varje. Det är mestadels styrkeövningar, men även några för att få upp pulsen lite. Du kan välja innan hur många varv du vill köra, och behöver alltså inte stanna vid sju minuter. Allt är väldigt enkelt att följa och det är en röst som håller räkningen åt dig medan du kör.

För det första så tänker jag att den bästa träningen är den som blir av, så om man bara har sju minuter över så är det väl perfekt att köra på den här då? Jag körde två varv på den här i dag som komplement till en promenad med Signe, då jag inte skulle hinna åka till gymmet. Är såklart inte likvärdigt med att åka till gymmet, men helt klart bättre än ingenting. Dessutom tycker jag att den är ganska skön och jag gillar verkligen träning som blir sådär effektiv.

Här kan du läsa mer och titta på övningarna.

Och här kan du starta en timer för övningarna direkt på datorn om du inte vill ladda ner någon app. (denna är dock inte lika bra som appen)

 

20140130-092707.jpgDetta var mina mål för januari när jag för sjuhundrafemte gången började ”mitt nya liv”. Undrar ni hur det går? Nähä! Men det ska jag berätta ändå om några dagar när januari är över. Men nu: off to the gym ;) *pekar och spänner biccarna*

 

20130503-224613.jpg

Dessa var alltså i påsen. Ser de rosa ut för er? Bra isf. För mig ser de lys-orangea ut. Inte bra. Höll ju nästan på att köpa ett annat par som inte var lika bra bara för att de var snyggare. Tog förnuftet till fånga ändå till slut.

Jag har faktiskt haft ett bra flow med träningen den här veckan. Gjorde upp en plan i söndags som jag hade tänkt följa under veckan. Har dock bytt ut ett pass planerad löpning mot cykel p.g.a. onda benhinnor samt ett pass muskelstep mot 2,5h promenad i går då jag kände mig lite krasslig på morgonen. I dag har jag cyklat 30 minuter och sedan kört styrke i 1h. Yeah! Känner mig pigg, stark och duktig :)

skog springtur

Letade i arkivet efter en ”sportig bild” som skulle illustrera mitt tillfälliga ”tränings-mode”. Denna på M & Signe efter en springtur i skogen får duga. Jag längtar lite tills det går att springa ute :)

I kväll är det Signes tur att få träna lite extra då vi ska på cavalierträff. Alltid lika roligt! Signe fick ju dock träna en del i går också då vi promenerade så länge, dock i långsamt tempo p.g.a. henne :) Hon liksom stannade i bland under promenaden och stirrade på mig, vägrade att gå framåt och demonstrativt lyfte upp en tass i luften för att visa mig hur blöt den var. Hon gjorde det även mot andra människor för att visa dem hur synd det var om henne ;) Det har ju varit så varm nu i flera dagar så det är ganska blött ute och blött är ju inte Signes melodi. Nu får ni säga vad ni vill, men ibland bar jag Signe bara så att vi kunde komma framåt :) När vi kom hem fick hon en skön dusch och sedan kombinerad massage och hårblås-stund. Då tyckte hon nog att det var mödan värt för då låg hon där och blundade och knorrade som en liten gris, så som hon gör när hon mår gott :)

20130219-201529.jpg

Har varit på gymmet en sväng i dag. Hade först tänk värma upp på bandet lite kort för att sedan köra styrketräning. MEN! Väl på bandet för uppvärmning så kände jag mig så jäkla fräsch och pepp så jag gick emot min naturliga drift att korta det tänka passet så mycket som möjligt och i stället så lääängde jag det. Jag sprang längre! Gjorde ett litet personbästa på tre kilometer och det räckte för att jag skulle känna mig mallig :) Körde även lite styrka sen. Woop woop! Under träningen lyssnade jag på ”Work it, baby!”.

Något som är lite tråkigt är ju dock mina benhinnor; jag kommer garanterat känna av dem ordentligt i morgon. De brukar ömma i ungefär en vecka efter varje pass på bandet… Vad gör man? Hur lägger man upp det? Springer oftare men kortare och långsammare? Svara ni som vet!

Och nu har jag varit på Ica Maxi/apoteket och inhandlat lite mer måltidsersättningar som hade tagit slut här hemma. Äter mest shakes men även bars ibland – det är ju så enkelt ”on the go” så att säga.

Nej nu måste jag verkligen duscha för jag var himla svettig tidigare. Blä.

puss!

 

Jag försöker ju leva ett hälsosamt liv där jag lite tar kontrollen över mig själv – makten över mitt eget liv s.a.s. ;) Det innebär att jag byter ut vissa måltider mot måltidsersättning just nu. Det är jätteviktigt att man får i sig tillräckligt med mat varje dag och jag svälter absolut inte mig själv. Utan ordentligt med mat orkar man ju ingenting och hur roligt är det att gå igenom livet utan ork? Något som jag dock har upptäckt med det här är hur bra det passar min tidsoptimistiska livsstil. Om jag tar en bar till frukost kan jag liksom äta den samtidigt som jag är ute och går med Signe. Så effektivt! Sen är det ju viktigt att inte stressa genom livet heller och att sitta ner och äta frukost är väl något man ska kunna unna sig själv, men ni vet ibland är det sådana där dagar då tiden liksom inte riktigt finns.

choc

Den här baren tycker jag är  god! Det är viktigt att dricka mycket vatten till för annars torkar man ut och blir ett russin.

Jag vet inte om det är rätt av mig att publicera det här inlägget. Jag har tänkt för mig själv många många gånger att jag inte vill vara en blogg som utstrålar vikthets, bantning och osunda ideal. Vi har nog med stress och press på sådant från andra håll och jag ville vara en motpol på något vis. Jag vill inte att någon ska gå in på min blogg och känna ännu mer press över sådant som hen inte gör och bli missnöjd med sig själv. För man blir ju påverkad. När jag går in på bloggar där tjejer som väger 50kg fotar sig själv i spegeln och skriver om hur tjocka de är, även om jag vet att det inte är så så blir jag påverkad. JAG blir det. JAG som är stark i mig själv och inte så himla ung. Hur blir det då för alla unga tjejer som läser det där inlägget?

Hur tänker ni om det här? Ska jag inte skriva alls om att jag vill gå ner i vikt? Blir det en hets då? Jag vet ärligt inte och jag har svårt att förhålla mig. Hjälp! Vad tycker ni?

Jag vill bara påpeka att jag inte strävar efter ett osunt ideal, utan att jag strävar efter att få en BMI som är normalt (även fast BMI kan säga väldigt lite om hur hälsosam ens vikt är egentligen) och att känna att JAG har kontroll över min kropp och inte något sockerberoende eller annat. Jag vill känna att jag klarar av att nå de mål som jag har satt framför mig och jag lovar att ni kan vara säkra på att vägen som jag tar dit inte är osund. Men ändå. Hur förhåller man sig? Ska man inte skriva alls?

Hoho! Har precis kommit hem från ett pass på IKSU. Under januari försökte jag komma igång med löpningen igen men benhinnorna har satt lite käppar i hjulet som vanligt, så det har gått sådär. I dag bestämde jag mig dock för att jag skulle springa längre, både tid- och längdmässigt, än vad jag gjort under januari. Och jag gjorde det. Tjoho! Mina resultat är inget att skryta om, men jag vägrar att jämföra mig med andra och vara missnöjd. Jag är SUPERNÖJD! Jag satte upp ett mål och jag slog det. För mig som, särskilt när det gäller löpningen, blir sådär aaah, men jag springer bara 10 minuter sen går jag resten, så är detta ett superbra framsteg för mig. Jag gillar ju inte att springa då det blir såå himla träligt och är inte sen på att ge upp när det känns så. Men jag sprang ändå i dag och för det klappar jag mig själv på axeln.

I dag kollade jag på Extreme Home Makeover medan jag sprang men vanligtvis brukar jag lyssna på min superbraiga playlist work it, baby! Som jag har sagt tidigare, men den andra låten där på listan; do my dance – så jäkla bra!! Love it, den är sjukt peppig.

love

spring

..det är dags för Signemyyyyyyyys!

signemys

Min älskade älskade plutt

Har precis kommit hem från gymmet, har kommit igång bra med träningen nu faktiskt! Woop woop! Har en tävling med baby där vi tävlar om vem som har flest träningspass gjorda fram till midsommar. Just nu leder jag med 16-9! :D

Fastnade lite i Signemyset när jag kom hem men nu ska jag duscha, käka middag och sedan åka iväg till Angie för lite fredagsmys :) Hoppas ni får en trevlig helg

Äldre inlägg »