Hörrni, this has got to stop!

Det är jättefint att facebook finns. Vi delar glädje och sorg med varandra, stöttar, uppdaterar nära och kära med vad som händer i livet, diskuterar och delar. Fint så! Men det finns ett fenomen som jag stör mig på så mycket att varje gång jag ser det kryper jag nästan ur skinnet på mig själv för det är så irrrriiiterande!

Det handlar om hur ”väggen” används och vilka meddelanden som skrivs i det öppna. Jag ser allt för ofta hur människor väljer att kommentera stora händelser i en persons liv direkt där på väggen så att alla kan se. ”Grattis till sonen!” dyker upp två timmar efter att bebisen gjort entré, ”Beklagar sorgen” är också otroligt smaklöst att skriva där. Det är inte okej att ”outa” en stor händelse i någon annans liv på internet som inte personen själv valt att göra offentligt. Du har inte rätt att välja om en annan persons angelägenheter ska vara officiella.

En kan tänka såhär:
– Om jag lägger ut en bild på min nyfödda bebis – fritt fram att kommentera och säga grattis! Jag har valt att dela denna nyhet med mina facebookvänner och då är det ingenting som lyfts fram av en kommentar som jag inte redan valt att lyfta fram.
– Om jag skriver att en nära anhörig har gått bort eller att något annat tragiskt har hänt i livet – fritt fram att kommentera och stötta mig i sorgen. Återigen har JAG valt att dela den här händelsen med mina vänner på facebook och då är det ingenting nytt som röjs av en kommentar.
– Men! Om du hör av din moster/väninna/kusin/pappa/kompis att jag har fått barn och du tycker att det är så himla skojigt att du bara måste säga grattis till mig, så om om jag inte har skrivit någonting om det på facebook så har inte du rätten att vara den första personen att göra det – det är MITT val. Skriv istället ett privat meddelande till mig, för det är ju i ärlighetens namn ingen tävling med vem som kommer först med ett grattis, eller hur?
– Samma sak gäller givetvis sorgliga och tragiska händelser. Ett privat meddelande får fram din empati lika bra, om inte bättre.

Visst blev det enkelt nu? :) Jag tror inte att folk gör dessa fel för att de är dumma, utan bara inte har tänkt efter på vad de gör. Men nu får ni börja göra det, haha, för annars blir jag nog knäpp snart ;) Jag kan ärligt säga att om inte jag själv eller Mange fick välja att berätta om när vår bebis kommer (om vi vill göra det), skulle jag bli riktigt arg, ledsen och besviken. Jag tycker verkligen att ingen annan har rätt att göra det valet och det är riktigt respektlöst i mina ögon. Vad tycker ni?

PUSS

eyebrwss

Jag gillar verkligen min brynskugga från Bare Minerals, så det är ett tips till er!

Jag använder färgen dark blonde. Förr använde jag typ kajal för att fylla i brynen, haha. Det var verkligen inget som jag lade någon fokus på, men nu kan jag liksom inte tänka mig att vara utan. Se så fint det är med skuggan! :) I like it very much. Synd förresten att man inte är svartvit irl, man är ju alltid som snyggast så. hahah

 

Ålderstecken

linnea

linnea2

Jag för två år sedan; lite yngre, lite tuffare.

Jag har funnit något hos mig som viskar om en förändring. Ytterligare en liten nyansskillnad som betyder att jag är på väg att kliva över gränsen mellan ungdom och vuxen på riktigt. Ni vet hur de där tecknen kommer smygande en i taget och man ser hur man mer och mer blir lik sina föräldrar. Hur de där vuxna beteendena som man skakat på huvudet åt tidigare numera är verklighet hos en själv. Helt plötsligt är man där då man börjar svettas av rädsla för att man har lagat för lite mat till middagsbjudningen, tanken på att få somna i soffan en fredagkväll lockar mest och man frågar sina yngre vänner ”Avicii, vem fan är det?”. Ni vet dem; tecknen.

Nu har jag hittat ytterligare ett.

Jag har på senaste tiden kommit på mig själv med att njuta av musik på en ganska låg volym. Förr ville jag alltid lyssna på musik högt högt högt och liksom omslutas av låten, texten och känslan. Jag ville att den fanns i mig, på mig, omkring mig för annars kändes den inte på riktigt. Jag kan fortfarande göra så ibland, ofta, absolut. Men mer och mer märker jag åt vilket håll det går; jag skruvar ner. Oj vad högt det kändes i huvudet, sådärja vi sänker lite. Åh så skönt att få ha lite tyst bara.

Ja ni hör ju. Förr var jag där då jag kunde sucka åt de gamla och tänka men loosen up a little! Nu har vi hög volym och det är NICE! Men på något sätt kom jag över där till den där andra sidan; ”vi kan väl sänka lite va, Linnéa?”

Vad har ni märkt för ålderstecken hos er själva? 

Q&A

Hittade dessa frågor hos Anna, som jag också ville svara på. Det kan ju vara skoj… eller?

1. Hur gammal är du?
27 år.

2. Hur gammal känner du dig?
Jag känner mig inte gammal, men jag känner att andra kan vara väldigt unga. Jag är nöjd med min ålder och önskar inte att jag var 20.

3. Vad har du gjort i dag?
Pluggat tillsammans med Malin. Fast mest pratade vi nog.

4. Vilken film såg du senast?
Searching for Sugar Man. En mycket bra dokumentärfilm! Se se se!

5. Vem ringde du senast?
Det var baby i går innan jag skulle sova.

6. Är du besatt av någonting?
Ja, om jag inte erkänner att jag är besatt av min hund här så kommer ni nog undra över min verklighetsförankring. Så ja, jag är lite besatt av min hund. Och sociala medier kanske.

signejakt

7. Är du rädd för blod?
Nej, jag är inte särskilt rädd för blod. Benpipor och sånt som inte pekar dit de ska är mycket obehagligare. Däremot tycker jag inte om sjukhus. De känns smutstiga. Lite därför var nog inte sjuksköterska något för mig :)

8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu.
Jag sitter vid mitt köksbord. Till vänster om mig är diskbänken full med disk, bakom mig är ytterdörren och på bordet ligger lite skolgrejer och ljus.

9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige?
Olof, Fredrik, Göran, Ingvar och…… fan.

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga?
Nej.

11. Vilken färg är dominerande i din garderob?
Svart.

12. När vaknade du i dag?
Första klockan ringde 07…

13. Vilken är din favorithögtid?
Jag har inte varit så himla mycket för julen, men nu då jag inte firade den hemma i år så kändes det himla tomt… Så jag måste nog säga den då :)

14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
Thailand? Bali? Malaysia? Hawaii? Jag är inte så petig, alla dessa funkar bra!

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till?
Jag har nog ingen sådan plats, men Hanoi i Vietnam tyckte jag var en skitstad.

16. Hur vill du tillbringa din pension?
Pigg, levande och positiv!

17. Vad lyssnar du på just nu?
Kylskåpet.

18. Har du någon gång brutit ett ben?
Nej, bara mitt hjärta. Haha, skojar bara.. Har dock stukat mitt knä två gånger – INTE KUL!

19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl?
Havregryn, mjölk, banan, bregott, avocado och kycklingfilé.

20. Vem är din favoritkändis?
Jag har nog ingen sådan. Det skulle väl vara Marilyn Monroe i så fall, men jag vet inte om det räknas när hon är död.

21. Vad är du på för humör just nu?
Seg och hungrig.

22. Vilka världsdelar har du varit i?
Europa, Asien, Afrika, Nordamerika

23. Snarkar du?
Nej.

24. Vilka yrken har du provat på?
Vården (hemtjänst, gruppboende för förståndshandikappade, äldreboende, personlig assistent), klädbutik och kassabiträde i matvarubutik. Och så lite sådana där sommarjobb som man hade när man var ung typ glasskiosk, barnridning och måla hus.

25. Hur går du helst klädd?
Hemma: mjukisbyxor. Borta: Svarta jeans, nån vanlig tröja och jodphurs.

26. Vilket stjärntecken är du född i?

lejon

27. Vilket är ditt favoritgodis?
Eftersom jag har varit allergisk mot choklad i ett halvår så har jag blivit lite besatt av rollo-kolor. Åh rollo… Annars choklad, sura och söta godisar. Inte vingummi och lakrits.

28. Vad sa du senast?
”Hejdå, kör försiktigt!”

29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan?
Kanske it was english?

30. Vad har du på dig just nu?
Mjukisbyxor, t-shirt, tjocksockar och huvtröja.

31. Vilken är din favoritaffär?
Men åh, jag vet inte. IKEA?

32. Vad har du för storlek i kläder?
Oj, det är olika. Beror så mkt på vad det är för något, men allt från 38-42.

33. Vad har du i dina fickor?
Hundgodis, bajspåsar, mobilen och hemnycklarna.

34. Vad köpte du senast?
Present till mitt brorsbarn.

35. Hur många gånger har du flyttat?
Jag flyttade från mitt barndomshem till Uppsala i januari 2007, sen tillbaka till Luleå i juni bara för att vända och lämna för Sundsvall i augusti. Från Sundsvall flyttade jag i juni 2008 och in i vårt nuvarande radhus i Luleå. Och nu bor jag ju lite på två ställen. Hit till Umeå kom jag ju i augusti 2011. Jag har bott på fem olika ställen, kan man säga.

Uppsala/Sundsvall
Luleå/Umeå

HEM

36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med?
Nu tänker jag svara tråkigt här och säga: en satellittelefon, en kniv och en presenning. Jag tänker att det är en ganska varm ö, men att det kan regna något så fruktansvärt ibland!

37. Är du morgon- eller kvällsmänniska?
Lyckas aldrig gå och lägga mig tidigt, så kvällen är nog min grej. I går t.ex. tänkte jag gå och lägga mig kring 22:30, men istället somnade jag vid 02. Kvällsmänniska eller tidsoptimist? Kanske lite både och.

38. Senaste filmen du såg på bio?
Life of Pi. Väldigt fin!

39. Har du blivit sydd någon gång?
Ja, jag skar mig en gång med en kniv i fingret. Tre stygn blev det och de syns fortfarande. Sedan dess gillar jag inte knivar så mycket och jag blir på riktigt sur om jag ser någon som skär något som de håller i handen, som jag gjorde. USCH!

40. Har du någon gång badat naken utomhus?
På natten mot min 18årsdag i ett kallt hav i höga kusten.

41. Vad åt du till frukost?
En grapefrukt och en shake.

42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan?
Åh herrehud, då var jag 17 år. Jag gick andra året på natur, gillade peace, love & understanding och killar med mycket ansikts- och huvudhår. Jag var nog ganska mycket olyckligt kär och visste inte riktigt vem jag var, fastän jag nog trodde det då.

Min gymnasieklass. Jag sitter på raden längst fram.

klassen

43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning?
Nej! Jag gillar dock att köra fort och jag är bra på att köra bil! Blev dock stoppad av polisen förra helgen för första gången i mitt liv…

44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?
Svårt! Jag vet inte? Kommer inte på nåt! Herregud! Kanske erica som bjöd mig på fika i helgen, haha.

45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover?
På golvet.

46. Vad var det sista du åt?
Det sista hoppas jag inte att det var, men det senaste var ett päron! Det sprutade päronsaft på min dator.

47. Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Det är olika. Men om jag ska kliva upp klockan sju brukar jag ställa ett larm på 07:00, ett 07:11 och ett tredje typ 07:20. Jag är världsmästare i snoozeing.

48. Är du blyg?
Nej. Ibland tänker jag att jag måste bli mer blyg.

49. När flög du senast?
Hem från USA, den 28:e december.

50. Har du något tatuering?
Nej. Jag hade tänkt göra en i LA men eftersom jag var sjuk så vågade jag inte då huden var så känslig. Har dock som mål att göra en i år när jag nått min målvikt :)

51. Har du varit med om en bilolycka?
Nej, inte så, men jag har åkt av vägen två gånger. Jag körde ingen av de gångerna.

52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet?
Ja. Jag har en hemlighet. Någonting som ingen annan vet.

53. Vilken är den roligaste träningsformen?
Ridning såklart. Och dans.

54. Har du några husdjur?
Men gud, har ni missat? Hon heter Signe och är 3,5 år gammal, en jätteputtig söt liten tjej som är så söt och så gullig snuttifluff. Hon har röd päls och är vit i pannan och på magen, har håriga tassar, vill sova i sängen, är morgontrött och är döv.

55. Vill du gifta dig?
I do.

56. Var växte dina föräldrar upp?
Örnsköldsvik och i Kalix. Det känns lite som mina städer också eftersom vi har stuga där med.

57. Har du någon gång ringt polisen?
Massor med gånger faktiskt. Oftast för att jag har tagit hand om nån hund som är på rymmen, men även för slagsmål och narkotikapåverkade tonåringar.

58. Vilka är dina största svagheter?
Socker.

59. Har du, eller har haft, något smeknamn?
Nej! Detta är en av mina stora sorger i livet. Försökte där på högstadiet med Nea eller Lea, men det gick ju inte så bra. Grejen med smeknamn är ju att man inte kan skapa dem själv, men det var ju aldrig nån som gav mig nåt bra! Linnet har jag fått höra någon gång, men Linnéa är ju ett sådant där namn som det är svårt att hitta på ett smeknamn till. Min ena bror säger Nea ibland och då myser jag i hela kroppen. Ett smeknamn! För mig! M brukar kalla mig för Baby, men räknas det?

60. Vad ska du göra imorrn?
Gå upp tidigt som tusan och gå till skolan.

/Hälsningar från Nea. haha

Baby blue

babyblue

Austin. Blått. Kärlek. Guld.

komhem

Snart har det gått två veckor vilket betyder att baby kommer hem ♥ På måndag, på måndag!

Så. Vem är då den där tjejen bakom Lejas.se?

minimis

Den andra augusti 1985 fick pappa köra mamma i ilfart från stugan till Kalix BB, för då skulle jag UUUUT! Väl där lät jag dem vänta lite, innan jag tittade ut med mina runda kinder. Redan som liten var jag nöjd med livet, ganska envis och med ett gott självförtroende. HÄR HAR NI MIG, VILKEN TUR FÖR ER!

Jag växte upp på ett villakvarter lite utanför Luleå med min mamma, pappa, storasyster Lisa, Lisas kanin Stampe och mina fem hamstrar som kom och gick (Pricken, Rulle, My, Toy & Melvin i nämnd ordning, alla fick en fin begravning på tomten). Min storebror Magnus flydde fältet när jag var åtta och storebror Patrik bodde i egen lägenhet.

Om vi snabbspolar förbi dagisåren, lågstadiet och mellanstadiet och stannar på högstadiet så ser vi en Linnéa där vännerna var viktigast, och så all idrott, fastän det aldrig var så viktigt att vinna alla de där basketmatcherna (kanske blev det därför ingen stjärna av mig heller). Jag dansade också, red på ridskola och drömde att jag skulle hitta den där vildhästen mitt ute i skogen som bara jag kunde tämja och fånga in. Ja, ni vet. Eller okej, det kanske var mellanstadiet, men i alla fall. På helgerna hade vi tjejkvällar, såg Robinson och tränade basket i hallen på lördag kväll och det fanns inte i min världsbild att vi skulle kirra hembränt från byns hembrännarkung. Nej, vi tränade basket.

Jag minns på konfirmationslägret (hey! bo i kyrkstuga med kompisar i två veckor, fan vad kul!) att en kille som jag aldrig hade träffat förut kom fram till mig och sa ”jag har hört att du är feminist”. Jag minns att jag redan då tyckte att det var så himla konstigt. Vaddå, det är väl klart att man är feminist, alla är ju lika mycket värda. Men att det var något som han hade fått höra av någon annan var väl för att jag ibland blev så less på killarna i klassen och verkligen var en sådan tjej som kunde säga ifrån och som hade skinn på näsan. Men jag var inte ovän med killarna, tvärtom så hade jag väldigt många killkompisar.

2006-2010

2004 gick jag ut naturvetenskapliga programmet på gymnasiet med hela livet framför mina tjocka tår (jo, jag har knubbiga tår, det är ett komplex jag har, men jag intalar mig att det är charmigt). Jag hade varit skoltrött ganska länge, men varit för tjurig för att byta från natur, så det var ganska skönt när friheten kom. Det var pojkvän, springvick inom vården, den klassiska asienresan och så kom tankarna på att plugga vidare. Ungefär där är vi nu, även om jag hunnit plugga tre år på universitet. Ja, herregud, vart tar tiden vägen?

Just nu jobbar jag i kassan på Ica Maxi och funderar på vad jag egentligen vill med livet, eftersom bildjournalistik, tv-produktion, sjuksköterska och medie- och kommunikationsvetenskap inte var något för mig. Eller alltså, jag är perfekt för alla dessa utbildningar, men på något sätt blir de inte perfekta för mig. Eller om det var tvärtom.

Sedan 2008 bor jag i radhus i Luleå tillsammans med min stora kärlek M och våran lilla tjej Signe. Drömmer om ett liv på landet med hästgård och hundkompisar till Signe. Livet är fint, men jag känner mig stressad. Åren går och jag vill ju börja livet (måste försöka tänka om där, livet är ju här och nu oavsett utbildning eller ej).

hastarohundar

Om de som känner mig bäst skulle beskriva mig så tror jag att de skulle använda ord som snäll, rolig, lekfull, omtänksam, kärleksfull, mjuk, hög moral, lojal, principfast och mysig :) Hur jag uppfattas i bloggen, vet jag inte riktigt, men jag hoppas att det inte är väldigt långt ifrån i alla fall.

Så. Där har ni mig! Eller, en liten del i alla fall :)

trion

Gamla bilder på mig

Hej! Nu har jag precis kommit innanför dörren efter en dags jobb. Det var inget jobb i kassan som vanligt, utan i dag har jag fått vara fotomodell, hehe ;) Det är HSB som håller på och bygger upp en bildbank och då behövde de modeller för att illustrera olika situationer (typ kundmöten o.s.v.), och då fick jag vara med. Roligt! Så då kan jag dyka upp i någon HSB-broschyr i hela Sverige, så håll utkik :) Det var riktigt roligt så jag kan tänka mig att vara HSB-modell på heltid, haha.

Om ett tag ska jag och M kila iväg till svärisarna för en palt-middag. Och jag som är så sjukt mätt efter att ha fikat, ätit lunch, fikat och ätit godis hela dagen. Det är visst så man gör när man är modell ;)

I går såg jag och syrran The last song och då blev jag lite kär i den här låten. Visst är den mysig? Men jag försöker låta bli att tänka på att det typ är Hannah Montana som sjunger :tongue: Filmen hade jag för övrigt sjukt låga förväntningar på, jag nästan hatade den innan jag sett den, men jag måste erkänna att det kom en liten tår. Eller okej, flera små tårar. Ja, ganska många tårar egentligen, men så är jag ju väldigt blödig också. Och den var ju okej, en sådan där enkel film som är skön att se ibland.

uno dos tres

DSC_0474mini

Nu har jag bytt ut bilden i högermenyn till den där lilla trion. Bilden högst upp är så himla fin och det är Carolina Lundström som har fotat den (och den i headern). Jag gillar de här bilderna jättemycket :)

DSC_0436

Foto: Carolina Lundström

God morgon! Nu sitter jag och äter min blogg och passar på att frukostblogga i vanlig ordning. Vi ska snart sticka iväg till gymmet jag och M och pumpa lite! Ja, jag kommer bli så stark!

Och hur gick det i går då för miss neu lash? Jo, hon fick sig minsann en massage! En ganska lång sådan, även om M försökte sluta några gånger. Han tycker inte att jag uppskattar hans massage, även fast jag säger MMmm och jätteskönt hela tiden. Kanske är det för att jag också säger längre ner, stanna där, nej gå tillbaka och massera där uppe. Ja, jag ska skärpa mig. Bara Mmm och jätteskönt i fortsättningen.

Jag tror inte att jag har visat det där fotot där uppe tidigare, va? Det är ju iaf från min photoshoot tillsammans med Carro. Jag gillar det riktigt mycket och tycker att jag ser riktigt fin ut på den bilden :) Känner mig inte riktigt sådär fin nu när jag sitter i min rosa plyschdress, osminkad och med smutsigt hår (orka tvätta det när man ska åka till gymmet).

Oj, gröten kallnar ju. Vi höres!

Dagens låt :kiss:

edit: haha. ”äter min blogg” !?! äter min gröt ska det ju stå såklart ;)

2010_04_29

17 år?

Jag var på stallet i dag och en kille på typ 14 år gissade min ålder till 17. Haha! Jag vet att jag inte ser lastgammal ut direkt, men sjutton? Nåja, jag väljer väl att ta det som en komplimang :)

gonatt!

ps. jag saknar redan mitt långa hår. I-lands! ds.

I morgon är värsta bästa dagen och det vet jag innan den ens är här. Jag börjar morgonen med en privat hopplektion med en bra tränare (och jag äääälskar att hoppa) för att sedan åka hem och rusa in i duschen och göra mig kick ass-snygg, ni vet, inför att hämta M på flygplatsen. Vi har ju inte setts på en månad så jag måste ju bara ha en bra snyggdag i morgon :smile: Och det ska bli såå härligt att få kyssa honom och att få hålla om honom igen. Åh, vad jag längtar!

Senare på dagen ska vi på kalas också, så det blir trevligt.

Som jag sa. Värsta bästa dagen!!

I dag har det också varit en bra dag. Jag har lunchat på stan med tre fina vänner (som gav mig jättefina presenter! Jag visar sen:smile:), sen har jag köpt en säkerhetsväst och varit på stallet. Det blev ingen ridtur i dag men en promenad i skogen med Pian. Jag önskar verkligen att jag kunde vara där oftare så att jag kunde sätta igång henne på riktigt snart. Efter stallet fick jag middag hemma hos M’s föräldrar.

Nu ska jag gå och lägga mig tidigt, för det är en stor dag i morgon. Värsta bästa dagen :kiss:

DSC_0438

Foto: Carolina Lundström

DSC_0474

Foto: Carolina Lundström

Polaroid1

I dag har varit en bra dag då jag har fått vara med min M heeela dagen! Vi har faktiskt åkt till Boden, som är en grannstad för er som inte vet, och gått på stan (tog visserligen typ 30 minuter, hehe), fikat, besökt loppisar och hästsportbutik. En riktigt mysig dag! Sen for vi förbi stallet och kom dit lagom i tid för en betäckning. Till kvällen blev det grillat hos svärföräldrarna och efter det har vi bakat.

I morgon ska jag jobba och sen åker vi ut till skärgården för att hälsa på några kompisar. Det ska bli supermysigt och M ska låna sina föräldrars båt (för första gången!), som vi sen ska sova i. Myspys på hög nivå :)

Äldre inlägg »