När vi var i Tanzania 2009, så besökte vi ett sjukhus. De var väldigt stolta över sitt sjukhus och jag är säker på att det var många som fick livsnödvändig hjälp där, men jag kände lite att nej, jag vill nog inte hamna där ändå

tanza

Tanzania 2009

tanza

Serengeti

Jäklar vilken resa det var alltså. Helt obeskrivligt!

I efterhand tycker jag dock att det är tråkigt att jag hade en sådan dålig kamera och för lite minneskort. Buhu *gråter mig till sömns*

Tanza

Picnik collage

Jag har ju huuuuur mycket bilder som helst at visa er från Tanzania-resan i januari (!!!!!). Jag har bara inte hunnit fixa med det. Och så har jag nog glömt lite. Ni får påminna mig :) Det var ju en sådan otroligt häftig resa och jag har lika häftiga bilder..nästan :)

Alla bilder i collaget ovan har syrrans Viktor tagit. Det är jag och en GT i solnedgången, jag & baby som snorklar, jag & baby som precis har åkt Cross-cart (stavning?) och så jag som kikar ut över Ngorongoro-kratern. Ahhrgh, vilken otroligt häftig resa det var!!

Under kategorin Tanzania 09 så kan ni läsa om de få dagarna som jag har slängt upp hittils.

Tanzania dag 3:

ARUSHA – KARATU

Vi steg upp när solen var på väg upp men luften fortfarande sval, med siktet inställt på kyrkan nära hotellet. Fastän ingen av oss är särskilt kristen, så hade vi hört att det skulle vara en speciell upplevelse. Inte som Svenska kyrkor.

Så rätt dom hade.

(mer …)

Tanzania dag 2:

ARUSHA

Det var häftigt att vakna och få se staden i dagsljus för första gången. Allt är väldigt annorlunda här. Att Arusha är en av Tanzanias största städer är svårt att föreställa sig om man tänker på standarden inne i city. Det finns en del större byggnader, men de flesta är väldigt enkla.

Och det är precis sådär som man tänkt sig. Med de färgglada kläderna och hur alla verkligen går omkring och bär sina saker på huvudet. De har ju grym hållning, så man kanske borde gå runt med lite böcker eller kastruller på huvudet här hemma för att få den där drottninglika looken.

(mer …)

Tanzania dag 1:

Då lämnade vi alltså kalla Sverige för betydligt varmare breddgrader. Jag, min sambo M, syrran & hennes Viktor, mamma & pappa, min bror Magnus & hans Ida, min andra bror Patrik & hans fru Agneta och deras två barn Melker och Lovis. Och så våran guide Roland och hans fru Anette. Ett laddat gäng!

Bara resan i sig var en upplevelse. Det var en häftig känsla att flyga högt över Sahara, men ändå kunna se de enorma vidderna nedanför med bara sand, sand, sand.

(mer …)

Jag är helt frusen och mina händer är iskalla. Ska hoppa ner i badet nu och värma upp mig lite tänkte jag. Brrrrr… Önskar att jag var i Pangani i Tanzania. En dag på stranden, lite picknick, lite apor och en drink i solnedgången sen. Det hade inte varit helt fel, va? :)

Sneak-peek

Jag har precis laddat upp bilderna från Tanzania på datorn, så jag tänkte att ni skulle få en liten tjuvtitt! Sådana där jeepar som på den övre bilden åkte vi runt i i Serengeti och Ngorongoro. Under själva safarin så lyfte man taket så att man kunde stå upp i bilen och titta ut. Den övre bilden är på väg till och den andra bilden är i Serengeti. Serengeti betyder för övrigt ändlös slätt, och man kan ju förstå varför av den nedre bilden.

Den var visst het i Kenya också.

Hemma igen

Jag på safari i Serengeti

Drömvägen är sig lik och det är mysigt att vara hemma igen efter en lång hemresa på 38h.

Det har varit en sådan otroligt häftigt upplevelse den här resan och jag lovar att dela med mig till er lite eftersom. Men först så måste jag komma ikapp vardagen här i Luleå för skolan har inte stått och väntat på mig direkt, så det är nog en hel del att göra.

Nu ska jag ta en efterlängtad dusch och packa upp väskan. Sedan lär jag slockna ganska snabbt i sängen.

puss