Tanzania dag 1:

Då lämnade vi alltså kalla Sverige för betydligt varmare breddgrader. Jag, min sambo M, syrran & hennes Viktor, mamma & pappa, min bror Magnus & hans Ida, min andra bror Patrik & hans fru Agneta och deras två barn Melker och Lovis. Och så våran guide Roland och hans fru Anette. Ett laddat gäng!

Bara resan i sig var en upplevelse. Det var en häftig känsla att flyga högt över Sahara, men ändå kunna se de enorma vidderna nedanför med bara sand, sand, sand.

Flygplanet var för övrigt perfekt för en lång resa. Framför varje säte så fanns en tv-skärm där man kunde välja bland hur mycket filmer som helst! Och så kunde man lyssna på musik och spela tv-spel. Det var nästan en besvikelse då vi började gå ner för landning till Kilimanjaro airport. Jag hade ju så många fler filmer som jag ville se! :)

Kvällen var sval då vi landade. Efter långa köer inne på flygplatsen, kunde vi till slut komma ut på andra sidan där en minibuss väntade på oss för att ta oss till Arusha. Fastän vi var trötta efter en lång resa så kunde vi inte sluta ögonen. Allting var så häftigt och nytt. Vid vägkanterna svishade vi förbi hus där någon elektricitet aldrig strömmade i ledningarna. Det som slog oss var det väldiga mörkret. De levde i det där mörkret. När solen gått ner så kunde bara månen lysa upp inne i husen.

På vägen gick människor på väg någonstans. Jag förstod inte hur de vågade gå där när bilarna svishade så nära. På något ställe så var där ett hus med belysning utanför där alla samlades. Ingen var nog inne i husen för alla verkade vara utanför, tillsammans med varandra.

Till slut kom vi in i Arusha, en av Tanzanias största städer. Vårat hotell hette Hotel Impala och i huvudentrén stod träskulpturer av giraffer och människor med nakna bröst. Vi gick direkt upp till våra rum, bytte om och samlades sen nere i restaurangen. Melker & Lovis kunde inte hålla sig borta från poolen fastän kvällen var sval. Vi andra nöjde oss med det inhemska ölet och en pizzaslice i hungriga magar.

Vi sov gott den natten efter en lååång dag.

 1. 02 Mar 2009 · 11:08 e mmalin

  Härliga bilder :)

  [Reply]

 2. 02 Mar 2009 · 11:33 e mElvira&Inger

  Äntligen Linnea – har väntat ‘rätt mycke – men vill inte tjata’. Vi väntar på nåt gott och hoppas inte vänta för länge =) De är fantastiskt generöst du delar me dej.
  Kramar fr oss till dej!

  [Reply]

 3. 03 Mar 2009 · 7:33 f mViktoria

  Jag kan bara säga ÄNTLGEN :-) No presure men när kommer resten :-) He he…
  Förväntar mig att du skolkar några veckor så att vi får se :-) Hi Hi (skämtar förståss.. Är så glad att vi får se så det kommer när det kommer …)
  KRami
  Viktoria

  [Reply]

 4. 03 Mar 2009 · 8:26 f mkristina

  lätt att jag åker till tanzania i framtiden. :)

  [Reply]

 5. 05 Mar 2009 · 10:09 f mLinda - ehtela.com

  Åh, vad roligt att läsa!

  [Reply]

Tyck till