Jambo Tanzania!

Tanzania dag 2:

ARUSHA

Det var häftigt att vakna och få se staden i dagsljus för första gången. Allt är väldigt annorlunda här. Att Arusha är en av Tanzanias största städer är svårt att föreställa sig om man tänker på standarden inne i city. Det finns en del större byggnader, men de flesta är väldigt enkla.

Och det är precis sådär som man tänkt sig. Med de färgglada kläderna och hur alla verkligen går omkring och bär sina saker på huvudet. De har ju grym hållning, så man kanske borde gå runt med lite böcker eller kastruller på huvudet här hemma för att få den där drottninglika looken.

De lokala bussarna består av proppfulla minibussar som susar fram genom (vänster)trafiken. Brevid chauffören sitter en inkastare som skriker till förbipasserande och försöker locka med dem på bussen. Vi åkte inte med.

Vi började våran dag med lite besök på ett hantverkscentra. De klassiska afrikanska grejerna. Träskulpturer och tyger. Jag köpte ett litet instrument för 28 kronor. Marimba heter det och låter lite plink-plonk:igt. Sedan tog våran privata buss oss till ett större hantverkscentra, där man även kunde titta på klassiska lerhyddor. Där började vi våran visit med att dansa och spela trummor. Jag hade en konstig fjäderhatt på huvudet, och jag tänker inte publicera de bilderna här. haha

M hittade den afrikanska rytmen direkt!

Melker också!

.. och Agneta med!

Sedan var det dags för lunch. Lättare sagt än gjort. Direkt vi hoppade av bussen inne i stan flockades unga afrikanska män runtomkring oss, och ville hjälpa oss med vad vi nu ville ha hjälp med. Vi ville inte ha någon hjälp, men det spelade liksom ingen roll. Här är det fattigt, och att få visa vägen till någonstans för en dollar, ville alla vara med och slåss om. Eftersom vi var ett gäng på 12 personer så var det nog bökigt att ta sig fram i staden som det var. Och att ha 10 killar som sprang efter en gjorde inte saken lättare direkt. Men vi hittade ett ställe att äta på i alla fall, och väl därinne fick vi i alla fall äta i lugn och ro.

Eftersom mitt kamerabatteri praktiskt nog (!!!) började tjorva i planet på väg hit, så gick jag, M, mamma & pappa efter lunch för att leta rätt på ett nytt. Det var lättare sagt än gjort, men till slut så hittade vi en fotoaffär med hjälp av en av de 10 männen. Jag fick betala ett satans överpris, men vad gör man? Är jag på mitt livs resa så är det inte läge för ett batteri att tjorva med mig.

Till kvällen blev det middag på hotellet. Det är så man gör här. Under många resor så går man alltid ut och äter middag någonstans, men här finns inte särskilt många restauranger att välja på. Och eftersom vi inte var så sugna på att äta majsgröt så är hotellen de bästa alternativen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/f/1/8/lejas.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

 1. 05 mar 2009 · 10:26 f mViktoria

  :-)
  Underbart att se bilder och din braiga berättelse. Du är verkligen duktig på att skriva..

  Hoppas du inte tyckte jag var för rakt på i min hemliga kommentar.. för några inlägg sedan :-)

  Kram
  Kusin vitamin med världens goaste Elsa här snurrandes runt mig..
  Till sommaren får vi träffas så du och hon får dansa lite afrikanska rytmer :-)

 2. 05 mar 2009 · 12:27 e mB E R G O D A L V A N A. C O M

  Jätteroligt att läsa om din resa och få se bilder! :)

 3. 05 mar 2009 · 10:01 e mElvira&Inger

  TACK för Resetitten igen, Linnea! Du tar så himla fina bilder och är så bra på att skriva – en upplevelse att ”följa me” dag-för-dag nu! Tack än en gång för att du delar med dej. Jag och E njuter av att se bilder och läsa om resan!
  Kramar fr aningen vårlikt Sthlm.

Tyck till