7 minute workout

20140131-124645.jpg

Ni har kanske hört talas om ”The scientific 7-minute Workout” som numera finns på massor av olika appar (bland annat denna som heter ”7 Min WC” i appstore). Det är en cirkelträning där du enbart använder din egen vikt, en vägg och en stol/soffa till hjälp. Denna träning är ju tydligen helt magiskt enligt vissa vetenskapliga studier, men äh. Jag tar allt sådant med en nypa salt. MEN! Däremot så tycker jag att den känns riktigt bra!

Upplägget är 12 olika övningar som man kör i 30-sekunders intervall med 10 sekunders vila mellan varje. Det är mestadels styrkeövningar, men även några för att få upp pulsen lite. Du kan välja innan hur många varv du vill köra, och behöver alltså inte stanna vid sju minuter. Allt är väldigt enkelt att följa och det är en röst som håller räkningen åt dig medan du kör.

För det första så tänker jag att den bästa träningen är den som blir av, så om man bara har sju minuter över så är det väl perfekt att köra på den här då? Jag körde två varv på den här i dag som komplement till en promenad med Signe, då jag inte skulle hinna åka till gymmet. Är såklart inte likvärdigt med att åka till gymmet, men helt klart bättre än ingenting. Dessutom tycker jag att den är ganska skön och jag gillar verkligen träning som blir sådär effektiv.

Här kan du läsa mer och titta på övningarna.

Och här kan du starta en timer för övningarna direkt på datorn om du inte vill ladda ner någon app. (denna är dock inte lika bra som appen)

 

Tyck till