När man egentligen borde sova

I skolan pratade vi om makt här om dagen. Vi pratade om att ordet makt klingar väldigt dåligt och att det är något man inte riktigt vill sträva efter. Samtidigt så är ju socionom ett yrke där man kommer att ha väldigt mycket makt (och känna maktlöshet också, men det är en annan historia) över människors liv och att man inte borde vara särskilt främmande för makt när man sökt till den här utbildningen. Under diskussionen tog jag upp att för mig handlar det inte om att ha makt över människor utan mer att man vill kunna påverka. Att jag inte vill sitta i en båt utan åror s.a.s. (jag kom på den liknelsen, känner mig mycket nöjd. Antecknar ni?) utan att jag vill kunna påverka, förändra och göra skillnad. Min strävan är inte att ha makt över människors liv utan att ha möjligheten att hjälpa dem att komma på banan igen.

Men ja, man kanske kan säga att jag vill ha makt ändå. Makt att påverka. Makt att säga nej, att sätta stopp, att bryta gamla mönster och genomföra idéer. Kanske måste vi ta tillbaka makt från de onda och klä det i något positivt istället? Jag vill ha makt över mitt eget liv. Jag vill ha makt att förändra orättvisor. 

Har jag sagt att jag älskar min utbildning? 

Och så lite kuriosa;
1. När man skriver något i googles sökfält så kommer det ju upp förslag på sökord/fortsättningar på ordet. När man skriver makt så är det första förslaget maktens män. Vad säger det oss?
1. Antalet makt i detta inlägg: 16.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/f/1/8/lejas.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

 1. 07 feb 2013 · 7:24 f mM

  Du borde bli politiker! Politiken saknar allseles för många kloka människor! Du skulle bli ett fantastiskt tillskott och dessutom få möjlighet att påverka!! Sök ditt parti!

 2. 07 feb 2013 · 11:35 f mLinnéa

  Åh mamma, nej politiker är inget för mig :)

 3. 07 feb 2013 · 12:47 e mT

  Socionom är inget yrke utan en titel för en person som avlagt socionomexamen. Man kan ju tycka att det är nåt man borde veta när man läser på socionomprogrammet.

 4. 07 feb 2013 · 1:04 e mLinnéa

  Det har du rätt i! Jag skrev socionom istället för att rabbla upp alla de olika yrkestitlarna man kan ha efter en sådan utbildning. Hoppas att det inte är något som känns jobbigt för dig, i så fall kan jag ändra.

Tyck till