muffins

Sedan den första januari har jag ingått i en deal som säger nej till sötsaker, chips, glass och sådana onyttigheter. Undantagsfall när någon fyller år och då man går på bio, då får man äta :) Hursomhelst, så har jag blivit kvitt med mitt sötsug nu. Visst hade det varit väldigt gott med lite ostbågar eller någon bit morotskaka, men jag är faktiskt inte alls lika sugen längre. Helt underbart! Där innan jul så åt jag nog något onyttigt varje dag, och det håller ju liksom inte i längden. Så fort det vankades lite mys i TV-soffan så skulle något gott fram. Men vet ni, man kan faktiskt se film utan att äta något till. Det går :)

Men! Något som jag däremot går och är lite småsugen på hela tiden är att baka. Att liksom bara slänga ihop en enkel sockerkaka, låta det lukta härligt i hela huset och se hur ingredienserna blir smet och smeten blir kaka. Det vill jag göra – heeela tiden! Det konstiga är att jag inte kan minnas när jag senast ”slängde ihop en sockerkaka”. Har jag ens någonsin gjort det sådär bara hips vips? Alltså, jag tror inte det, men ändå är det allt jag kan tänka på nu. ”Tänk om jag bara fick baka en sockerkaka”.

Och visst kan jag baka utan att smaka, men sticker icke-rökare in näsan i cigarettpaketen bara för att lukta och sedan bara trivs med det där begäret av att smaka lite? Nej, precis.

Så därför blir det nog en del brödbak i närmsta tiden, som en slags kompromiss.

  1. 31 jan 2011 · 10:40 f mAnnica

    Du kan väl baka något som inte är sött? Bröd eller frallor eller så?

  2. 31 jan 2011 · 12:32 e mDenisa

    Åh.. jag kan nästan inte se en film utan att få koncentrationssvårigheter när jag inte har något gott att äta till.. Måste också bli kvitt mitt sug, den är enorm nu =/

  3. 31 jan 2011 · 12:59 e mMickan

    Vi har sagt att vi bara får äta godis och sånt på helgerna. Fast jag äter när jobbet bjuder. :P Men det har blivit mindre. Så det känns bra. :)

  4. 31 jan 2011 · 2:57 e mAnnaMalin

    Smart att ta till brödbak ist ;-) Duktig du är!! En annan unnar sig ju alldeles för mkt nu under grav, ändrig måste det bli efteråt här också… just gällande sötsakerna iaf, en annan blir ju också sådär att man ”måste” ha ngt när man soffmyser, när det är helg eller när folk kommer över (man kan ju bjuda, men inte äta sj varje gång kanske).

    Bra att du har undantag iaf – det är bara hälsosamt tycker jag :-)

    Kram!

  5. 31 jan 2011 · 8:20 e mPetra

    jag håller på att bli av med mitt sötsug. igen! :P men jag blir likadan. är skitsugen på att baka hela tiden. Men gör jag det vet jag att jag kommer äta onödigt mycket av det! :P

  6. 01 feb 2011 · 3:57 e mViktoria

    Du får väl baka och ta med till jobbet eller baka och ge till ngn kompis som e sjuk eller bara istället för en blomma .. Jag kör utan kolhydrater.. till 98% och det går hur bra som helst men jag e också sugen på att baka.. Bara så det finns kakor i en burk eller muffins att ge bort.. Men jag vet ju hur lätt det e att falla dit så jag har inte vågat än :-) Men det kommer ju en dag då jag kan.. Kram

  7. 08 feb 2011 · 10:34 e mAnna

    Eller så försöker man baka nyttigare ^^ fast bröd är bra :)

Tyck till