Enkelt tvådagarsbröd
Kategori: bak & mat · 8 okt, 2010
1
1 l kokande vatten
2 dl rågkross
2 dl vetekross
1 dl linfrö
• Blanda väl, täck med bricka och låt stå 10-12 timmar
2
1/2 l ljummet vatten
100 g jäst
1/2 dl olja
1 msk sirap
2-3 tsk salt
• Gör degvätskan och blanda sedan med 1.
• Tillsätt nästan en hel påse vetemjöl special. Låt sedan degen jäsa i 45 minuter.
• Kavla ut till 1cm tjock kaka och skär sedan ut lagom stora bitar. Låt dessa jäsa på plåtar under bakduk i 35 minuter.
• Grädda 8-10 minuter i 250°C.
Ja det är inte roligt det där :( Jag hoppas verkligen att det är ngn övergångsgrej, hon är ju 14 månader nu så hon är ju kanske inte så vuxen ännu. Men det är ju heller ingenting som hon hållt på med hela tiden utan det är ngt hon har fått för sig nu den senaste veckan typ :/
Mm, hembakat bröd är så jäkla gott!