Det gör ont i mattehjärtat

IMG_0343

Att läsa om  familjen som lämnade sin hund fyra timmar i en varm bil i helgen, vilket ledde till hundens död, gör ont i mattehjärtat. Och fy vad arg jag blir! Hur fan tänker man då? Fyra timmar!?! FYRA!! Vem kan liksom ha missat hela den grejen med att en bil snabbt blir varm i solen? Vilka idioter som helst skaffar ju hund verkar det som, så det där med ett typ ”hundkörkort” kanske inte vore så dumt?

Nu ska jag pussa på min lilla tjej, som inte har velat gå ut och gå ännu då det regnar. I dag ska vi bara vara med varandra hela familjen. Jag och Signe får passa på att vara med husse innan han åker.. :(

  1. 05 jul 2010 · 2:24 e mKattens

    Jag blev så jääävla arg när jag läste det. Och ”stackars” familjen som blev chockad haha, tror väl jag det. Samvetet kanske kom ikapp!! Tänk om jag skulle börja lämna Alfon i bilen när jag går in och handlar t.ex, det är precis samma sak!! Kanske har dom inte lika bra info i Norge om hur man gör med djur, barn & bilar??

  2. 05 jul 2010 · 4:37 e mJohanna

    Åh tack, snälla du! Det är ömsesidigt:)
    Tycker du har världens finaste namn på din vovve förresten.
    Kram Johanna

  3. 05 jul 2010 · 6:37 e mAnnica

    Det är galet att lämna en levande varelse, människa eller djur, inlåst i en bil, oavsett om det är på sommaren eller vintern. Så mycket kan gå så fel.

    Min far blir än idag tårögd när han berättar om hur han lämnade min syster, som då var ca 3 år, ensam i bilen i ca 10 minuter. Det var mitt i natten, han var dötrött och behövde kaffe, hon sov i baksätet. Han stannade vid en mack, snabbt in för att köpa kaffe, tillbaka efter 10 minuter. Då har min syster vaknat och hon har ansikte och händer tryckta mot rutan och gråter hysteriskt.

    Nä… bli lämnad ensam i bilen är aldrig bra helt enkelt.

  4. 05 jul 2010 · 8:47 e mK a j s a j i

    Så sjukt alltså!! Det förstår ju vem som helst att man inte lämnar en levande varelse i en KOKHET bil i 4 timmar. Det är skrämmande hur folk kan vara så korkade!

Tyck till