Viktiga grejer

serri

Nu ska jag skriva ihop en CV som jag ska söka jobb med här i dagarna. Det är svårt! Hur skriver man att man är glad, social, lättsam och arbetsvillig utan att det låter som en klyscha? Jag kommer att söka butiksjobb och caféjobb och jag VET att jag är helt j-a perfekt för de jobben! Jag hade älskat det & jag hade varit grym på det! Då gäller det bara att få dem att förstå det och det är väl inte det lättaste.

Några CV tips på vägen?

  1. 09 sep 2009 · 10:48 f mJosefin

    Tack!! Vad snällt. Men man ser ju inte riktigt proportionerna när man ser bilder. Jag gick upp ca 15 kg på 1,5 år så det är därför jag valt att gå ner så mycket. Får se hur bra det går. :)

    Ett tips från mig är att skriva något om kundkontakten. Kunderna är ju viktigast. Måste bara varna dig för en butik. Innan jag fick idén att försöka komma in på ett program som redan börjat så tänkte jag jobba i ett halvår och sökte då jobb på bland annat Zara i Stockholm. Fick en intervju men när jag sedan googlade på ”jobba” och ”Zara” så kom det upp artiklar, forum och blogginlägg där folk skrev om hur de blev behandlade där. De får betyg på en skala från 1-5 på hår, smink och kläder varje månad. De får inte prata med varandra på arbetstid. De får inte gå på toa. De får inte dricka vatten. De får inte lämna sin zoon i butiken utan att be om lov. Osv. Det lät bara hemskt. Så jag skippade intervjun.

    Gör ditt CV riktigt snyggt. Det gör mycket. När jag lämnade ansökan till bland annat MQ på Gotland så köpte jag tjocka fina kuvert som jag tog hål i på baksidan som jag knöt fast en liten söt sidenbands rosett i.

    Så gick jag och gav ansökan direkt i butiken också. Lite pirrigt men det är nog det bästa sättet. :)

  2. 09 sep 2009 · 10:56 f mVanilla

    Korrekturläs brevet supernoga! Stavfel i ett CV går bort direkt. Jag tycker även att layouten på brevet är viktigt, det ska vara snyggt och professionellt. Kom ihåg att det personliga brevet helst inte ska vara längre än en halv A4 också.

    Kika gärna in på min blogg och läs vad jag har skrivit om vänner idag.

    Lycka till! :-)
    Kram

  3. 09 sep 2009 · 11:04 f mDessi

    Skriv som du gjorde här! Att du är grym på det du gör! Våga ta plats och var lite kaxig :)

  4. 09 sep 2009 · 4:52 e mB E R G O D A L V A N A. C O M

    Tycker du ska berätta precis som du gjort här. våga ta plats :) och gå gärna dit du söker jobbet och visa dig, det gör så mycket! Lycka till!

Tyck till