Den stora frågan som jag har vridit och vänt på under våren är nu löst. Eller halvlöst i alla fall. Frågan har ju varit huruvida sjuksköterska verkligen är rätt för mig och, om inte, vilket som då är det. För er som inte har hängt med från början så kommer här en snabb update:

2007 så kom jag in på min drömutbildning Bildjournalistik i Sundsvall. Jag flyttade dit med tankarna mot pressfotograf, läste ett år och kände sedan att nää.. detta var nog ingenting för mig ändå. Inte med tanke på den hårda konkurrensen som råder inom branschen. TV fick vi dock prova på under utbildningen och det var det roligaste under hela året. Jag älskade det! Men så var det ändå det där med en osäker bransch och jag bestämde mig för att hoppa av ändå. För att jobba inom den branschen måste man vilja satsa så mycket och vara beredd att ta vikariat år efter år, och det var inte jag.

Flyttlasset gick hem mot Luleå igen, till pojkvännen och en ny utbildning: sjuksköterska. Det kändes som att det kunde vara ett yrke för mig. Ett jobb där man arbetar med människor och där arbetsmarknaden ser ljus ut. Dessutom trodde/tror jag att jag skulle vara en väldigt bra sjuksköterska!

Men nu efter ett år på sköterskeprogrammet så känner jag bara att nääää! Detta är ingenting för mig. Under året när vi har haft praktiker, så har jag inte heller tyckt att det har varit särskilt kul eller intressant. Och praktiken borde väl ändå vara det? Ja, det finns många små grejer som gör att det här inte känns rätt, men framför allt så är det känslan. Det känns inte bra. Så nu är det bara så; jag hoppar av!

Men vad är då rätt för mig? Vad ska jag bli när jag blir stor? Jag vet ännu inte riktigt.

Men i morgon så ska jag i alla fall åka till Piteå för att skriva in mig på min nya utbildning: TV-produktion i nya medier. Och det känns KUL! Jag vet inte om det är helt rätt för mig, hur ska jag kunna veta det? Men någonting måste jag ju i alla fall göra till hösten eftersom jag inte vill läsa till sjuksköterska och då blir det den här utbildningen som jag ändå är sugen på. Jag ska försöka att jobba samtidigt, så att jag inte behöver ta studielån, och skulle jag få så mycket jobb att jag klarar mig enbart på det så kanske jag bara jobbar ett år istället? Ingenting är bestämt och vi får se och jag får känna efter. När/om det känns helt rätt med utbildningen så får jag börja ta studielån igen.

tv

Bilder från då vi läste TV i Sundsvall, såå kul! Om ni undrar varför jag har handskar på fötterna på den nedre högra bilden, så är det för att vi precis kom in efter att ha filmat ute i den iskalla vintern. Mina fötter var som isbitar!

Att börja den här nya utbildningen känns väldigt spännande och jättekul! Jag tror att jag kommer ha jätteroligt och jag hoppashoppashoppas att den kommer att kännas rätt. För jag är less på att plugga hela tiden, men aldrig bli klar…

I morgon får jag träffa min nya klass och jag hoppas att jag hittar någon vän:) Jag är inte så nervös inför i morgon, men lite rädd att jag inte hittar någon kompis! Vi är ju bara 30 i klassen så man borde ju lära känna alla ganska snabbt. Dock åker jag till Övik på torsdag så det blir inte så mycket nollning för min del. Om sanningen ska fram så är jag ganska less på nollning, men det är ju då man lär känna alla och det är ju viktigt för mig som inte ens kommer att bo i Piteå. Piteå ligger ungefär 6 mil från Luleå och jag kommer att pendla till skolan med buss (känns jävligt tungt!).

Men i morgon känns ändå lite roligt. Nu ska jag gå och ta fram kläder inför morgondagen. Det gäller ju att göra ett bra första intryck, eller hur? Gaaah, lite nervös är jag nog ändå… :)

Wish me luck!

  1. 18 aug 2009 · 11:01 e mTove

    Lycka till Linnéa! Jag tror att du har valt helt rätt, och håller tummarna för att det kommer kännas så hela utbildningen igenom. :) Kram från mig!

  2. 18 aug 2009 · 11:10 e mTirren

    Lycka till! :D
    Är själv nästintill sjukligt nervös inför nästa vecka då jag börjar skolan. :D

  3. 18 aug 2009 · 11:13 e mT H E R R E fotoblogg

    SPÄNNANDE!

  4. 18 aug 2009 · 11:47 e mDessi

    Vad kul att du hittar någonting som känns rätt just nu! :) Det är så viktigt att känna att det man gör är givande. Jag håller tummarna för att det ska gå fint imorrn, och det lär det göra. Garanterat! :)

  5. 19 aug 2009 · 12:05 f mSusanne

    Åh lycka till imorgon nu. Måste kännas lite pirrigt!

  6. 19 aug 2009 · 7:32 f mMarika

    Lycka till! :)
    Tråkigt utan dig som sagt, men du kommer ha så kul, media yrken är hur roliga som helst och BRA att du vågar!! :)
    Du är modig, har haft en dröm som grafisk designer jag men som du sagt är konkurrensen som den är :/

    Kram Marika
    (P.S om det värmer lite extra så skriver jag omtenta idag hoho ;P)

  7. 19 aug 2009 · 8:11 f mMinna

    Det går sääääkert bra! Lycka till!

  8. 19 aug 2009 · 8:14 f mAgneta

    Detta kommer bli jättebra!!! Lycka till, Linnea!

  9. 19 aug 2009 · 9:41 f mzerendipity.se

    Jag kände det på mig att du skulle välja någonting med TV :D Grattis! Så roligt för dig! Jag håller tummarna för att du ska trivas nu! För plugget vill man ju bara ta sig igenom så fort som möjligt! Och det går ju inte fort om man inte känner att det är rätt utbildning man går!

    Starkt av dig att byta så mkt som du gjort! Det viktigaste är att du trivs!

    kram!

  10. 19 aug 2009 · 9:44 f mPernilla

    Lycka till! Det kommer att bli skitbra på ren svenska. :)

  11. 19 aug 2009 · 11:19 f mB E R G O D A L V A N A. C O M

    Lycka till, hoppas allt går bra :)

  12. 19 aug 2009 · 5:15 e mTess [Stylish-B.se]

    Hoppas det går bra på nya utbildningen.

    Jag har precis börjar studera själv på en handelsutbildning i Danmark. Jag har nu gått 2 veckor och jag har faktiskt fått samma tankar som dig. Är detta rätt för mig? Vad ska jag bli när jag blir stor? Jag har i så många år sagt att jag älskar att jobba med kläder och det gör jag. Men frågan är vill jag jobba med butik? Vill jag kanske jobba som säljare på inköp eller i showroom. Dessa tankar har jag aldrig haft innan. Men någon gång känner man nog att detta är rätt för mig.

    Jag tror utifrån vad jag läste i detta inlägget att du kommer nog ha det riktigt kul på den nya utbildningen. Du verkar tycka om media av olika slag och då är ju detta passande =) Lycka till.

    Kram // Tess.

  13. 19 aug 2009 · 5:31 e mAnnaMalin

    Vad spännande, lycka till tjejen!! :-) Det lät som det kommer passa sig fint, håller alla tummar för att du kommer att trivas :-) Ska hålla utkik för uppdat om detta :-) KRAM!

  14. 20 aug 2009 · 7:50 f mAB

    Hej
    Jag vill bara säga att jag tycker att du är såååå duktig som vågar hoppa av då det inte känns rätt! Det är så många som går en utbildning, då det inte känns rätt, men fortsätter eftersom de vet inte annars vad de vill.
    Att skaffa vänner kommer du inte ha några problem med då du värkar vara en toppen tjej!

    Lycka till med allt!!!

  15. 20 aug 2009 · 7:54 f mAB

    Hej
    Jag vill bara säga att jag tycker att du är sååå duktig som vågar hoppa av då det inte känns rätt. Det är så många som går en utbildning, från början känner att det inte är något för dem men fortsätter för de inte vågar hoppa av och vet inte vad de vill egentligen.
    Att skaffa vänner kommer du inte har några problem med då du värkar vara en toppen tjej!

    Lycka till!!!

  16. 20 aug 2009 · 11:06 f mErika

    Förstår att det kan vara svårt att veta vad man vill. Hoppas att du har hittat rätt nu.

  17. 20 aug 2009 · 3:01 e mWifie

    Härligt att du får göra något som du pratat om vääldigt länge! :)

  18. 20 aug 2009 · 4:37 e mleja

    TACK alla ni för era fina kommentarer!!!! :)
    En stor kram till er alla :)

  19. 21 aug 2009 · 10:41 e mHilea

    hoppas verkligen det är något för dig nu=)

  20. 25 aug 2009 · 11:39 f mEmmy

    Vi kommer sakna dig i klassen Linnea, men jag hoppas verkligen den nya utbildningen passar dig :) Nu får du känna på hur det varit för oss från Boden ;) tidiga mornar

Tyck till