hjärtemuffins

hjärtemuffins

Chokladmuffins med vita gömmor

4 dl mjöl
1 3/4 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao

1 ägg
3 dl mjölk
1 dl olja

175 g vit blockchoklad

Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao väl.

 Rör ner ägg, mjölk och olja i en annan bunke. Blanda med elvisp ca 1 minut.

Rör ihop äggblandningen och mjölblandningen med varandra.

Hacka blockchokladen i inte allt för små bitar. Blanda med resten av smeten.

Klicka ut i stora eller små muffinsformar. Fyll dem lite mer än hälften. Grädda mitt i ugnen på 175°. För små formar ca 15 minuter, för stora formar ca 20-25 minuter.

Chokladfrosting

100 g philadelphiaost
60 g mjukt smör
300 g florsocker med chokladsmak
saften från en halv citron

Vispa smör, florsocker och citronsaft krämigt.

Vispa i philadelphiaosten.

Bred smeten på dina färdiga muffins och garnera med något fint strössel!

Observera att chokladen i dina muffins inte behöver vara vit och att om du hellre vill ha en vit frosting ovanpå, så är det bara att ta vanligt florsocker. Då kan du också färga den vilken färg du vill med lite karamellfärg!

Hoppas att det smakar! :)

  1. 17 feb 2008 · 3:17 e mFrida

    åååh vad roligt med ett muffinsrecept! :D Det är ju det bästa jag vet! Tack! :D

    kram!

  2. 17 feb 2008 · 3:20 e mBergodalvana

    Åhh GOTT det ska jag absolut testa någon dag =)

  3. 17 feb 2008 · 4:11 e mCatti

    Men YES, äntligen! :D Guuuuud så gott det låter. Jag har tyvärr inte alla ingredienser hemma nu, annars hade jag satt igång med ens! :D

  4. 21 feb 2008 · 11:18 f mLinnea

    Linnéa, det låter jättegott! Hur många muffinsar får man ut? Om man använder normalstora formar alltså.

Tyck till