Jag hittade ett inlägg hos onekligen där hon gjorde tio olika rubrikförslag till inlägg på sin blogg. Jag blev lite peppad, så jag ger mig på ett försök. Det här är första.

Feminism för mig är en inställning och syn på mänskligheten där alla är lika mycket värda oavsett kön samt en vilja att kämpa för ett jämställt samhälle. Jag kan på riktigt inte förstå mig på människor som inte är feminister. På rikt. Det är liksom så grundläggande, så jag vet inte vad. Sen om en vill kalla sig för humanist eller jämställdist eller likvärdist eller könslike:ist så skitsamma. Så länge människor förstår att samhället inte är jämställt och har en vilja att göra samhället bättre, så får en kalla sig vad fan en vill.

Sen kan en ha olika syn på hur jämställdhet ska uppnås och hur en ska kämpa för det. Jag anser mig inte vara en utåt sett aktiv feminist, d.v.s. att jag skriver inga insändare, jag demonsterar inte och jag engagerar mig inte särskilt mycket politiskt, men jag är feminist. Jag försöker bryta egna invanda ojämställda mönster och möta människor omkring mig med ett öppet sinne. Feminismen är viktig nu och den är viktigt för framtiden. Jag vill att mina barn ska känna att den väg de tar i livet väljs av kärlek och intressen istället för bestäms utifrån normer och ramar som vi tillskriver olika kön.

  1. 22 feb 2014 · 10:57 f mMinna
  2. 22 feb 2014 · 2:55 e mLinnéa

    En tom kommentar? haha. Vad betyder det? :)

  3. 22 feb 2014 · 4:13 e mLisa

    Bra skrivet!

Tyck till