Dunderfrulle

I går var jag på middag hos Erica och sen var vi ut på krogen några tjejer. Det var trevligt! Roligt att dansa :) Jag var nykter som vanligt, det går ju ganska bra. Riktigt fulla människor blir ju jobbiga men de flesta är ju ändå ganska decent och bara trevliga så att säga :) Och så himla skönt att kunna ta bilen hem och inte behöva trängas på en nattbuss…

Vaknade sent i dag så jag gjorde mig en ordentlig brunch i form av en bananpannkaka, honungsmelon, turkisk yoghurt och så lite ringlad honung över det. Himla gott och sjukt mättande! Jag har börjat räkna kalorier nu för att ha mer koll på vad jag äter och den här måltiden blev ju ganska rejäl om man säger så (jag gjorde 1,5 sats) och kanske inget man äter varje dag, men är det söndag så tycker jag att man får :) Samtidigt är det ju inte mycket som är onyttigt i själva måltiden, det skulle vara honungen då men den är ju typ tre gram. Bättre än att trycka i sig en massa sockrade flingor eller yoghurt i alla fall, tänker jag.

bananpannk

Jag hittade receptet här och såg på instagram att Emma också hade gjort den här fast mixat alltihop och sen haft det i våffeljärn i stället för stekpanna, så det går ju också!

Om du också vill prova kan du göra såhär:

1 banan
1 helt ägg
1 äggvita
1 tsk vaniljsocker

(Jag gjorde en stor portion på 1,5 banan och lade då till en äggvita extra. Vanilljsockret kan man också utesluta utan problem om man vill.)

Mosa en banan och blanda (eller mixa) med äggen. Stek ganska länge i stekpannan på låg värme. Ät som den är eller lyxa med bär eller frukt och turkisk yoghurt. Mums!

Det här känns ju lite som en onyttig nyttig frukost, om ni fattar :) Har ni några tips på någon god nyttig nyttig frukost som inte innehåller såå himla mycket kalorier fast som ändå är mättande?

Och en sak till: Luleå Hockey i SM-final! Wiiho vad roligt! :)

Tyck till