fonster

Så var det vardag här igen fastän det är lördag. M for tillbaka till Luleå i dag så nu blev det trist igen. Fast vi ses nog redan till helgen, så det ska nog gå fint det här med :)

När han har varit här så har vi varit ute och käkat och gått på bio, sen har vi varit på musik quiz på Pipes, hälsat på vänner och i går hade jag och två av mina klasskompisar födelsedagskalas för oss, då vi fyllt år i augusti och september. Det var himla mysigt! Och roligt att få ta med M så att han får träffa mina Umeåvänner lite mera. Jag fick den här orkidén på bilden, te, kakor, en jättegullig Linnéa-tavla (måste visa sen) och ett prova på-abonnemang med GLOSSY BOX! Woooho! Det ska bli jättekul :) Ska dock vänta med att beställa den eftersom vi åker till staterna snart och då hinner jag bara få ett paket innan dess.

Efter att jag kört M till bussen i dag så stack jag iväg till en veterinärklinik och köpte ett foder till Signe. Jag har nog inte berättat det, men hon har haft lite magproblem till och från och då vi var i Spanien spydde hon och mådde dåligt så mamma tog henne till veterinären. Där fick hon magmedicin och ett specialfoder som hon skulle gå på ett tag. De hittade inget fel på henne, men magen blev bättre med fodret. Men nu senaste 1,5 veckan så har jag liksom fasat ut det fodret och tänkte ersätta med hennes gamla (som är för känsliga magar och innehåller lite spannmål), men så i natt ville hon gå ut vid 4-tiden vilket inte är ett gott tecken. När jag gick ut med henne ville hon som bara äta gräs och när hon gör sådär så är det för att hon liksom mår illa, vilket jag förstår, är för att magen är ”tom” (fast hon har tillgång till mat såklart). Då får jag lura i henne lite mat så brukar det bli bättre. Men jag kände bara direkt att nej, hon måste få gå på det här veterinärfodret ett tag till, om nu inte hela livet till och med.

MEN! Problemet med veterinärfoder är att de bara går att köpa på veterinärstationer och att de flesta sådana inte har öppet på lördagar. Skrev i ett hundforum för Umeå på FB och frågade om ngn hade lite av det fodret hemma, men då fick jag tipset om en klinik som har öppet lördagar. Vilken grej! Så himla bra. Himla synd bara att de bara hade gigantiska fodersäckar, så jag gick därifrån sen 600:- fattigare… Men vad gör man inte för sina små hjärtan?

Nu ska jag ta med mig Signe och åka iväg till Angie och kolla på film. Hoppas ni får en fin kväll ni med. kram!

 1. 23 sep 2012 · 9:56 f mKajsa

  Vårat kattfoder kostar 700 kronor för en stor säck men jag tycker ändå inte det är så mycket dyrare än kattmaten i butiken (per kg alltså). Fast hundfoder kanske skiljer :)

  Men det är klart man gör allt för dom, huvudsaken är att dom håller sej friska och det var ju ändå tur att det hjälper med annat foder för Signe, det hade ju kunnat vara värre.

 2. 24 sep 2012 · 3:09 e mDB

  Wilma äter specialfoder för sin allergi som vi också köpte hos veterinären först, sen såg vi att den fanns på http://animail.se/ . Gratis frakt för den stora säcken vi köper plus leverans till dörren :- )

 3. 26 sep 2012 · 10:30 f mCatti

  Jobbigt med magproblem. Hoppas hon snart blir bättre!

Tyck till