Soliga dagar

20120311-123949.jpg

Det är underbart väder ute i dag. Solsken och flera plusgrader. Tyvärr måste jag mest vara inne i dag och plugga. Har dragit på mig en UVI också, som inte var så rolig. Tycker lite synd om mig själv, men tröstar mig med att jag har en väldigt kort vecka framför mig :)

  1. 11 mar 2012 · 1:45 e mFotograf MissJeni

    Åh vad fin bild på Signe!! :D

  2. 11 mar 2012 · 4:32 e mAgneta

    UVI inte kul. Sätt dig på en hink med hett vatten. Det lindrar.
    Ett riktigt husmodersknep.
    Från en riktig husmor, host, host :)
    Kram

  3. 11 mar 2012 · 10:10 e mJessica

    Hejsan, är bara nyfiken att höra vad som fick dig att hoppa av sjuksköterskeutbildningen? Jag verkar nämligen också dela dina intressen för utbildningar haha. Jag står mellan valet och kvalet att välja Sjuksköterskeutbildningen eller Socionomprogrammet. Blir galen på detta.. och vet varken in eller ut!

  4. 12 mar 2012 · 5:32 e mAnnaMalin

    Finaste Signe! Men fyyy för UVI, har jag åkt på några ggr och det är inte kul så jag förstår dig verkligen. Hoppas det ger med sig snabbt, att du ev får penicillin som biter fort.

    Kram!

  5. 12 mar 2012 · 10:03 e memelie

    Uuuuhhhhh… UVI är det hemskaste, tätt efter mensvärk! Hoppas du kryar på dig fortare än fortast.
    Och Signe är den lilla godbiten som vanligt! :)

  6. 12 mar 2012 · 11:22 e mMarit Johansson

    Vilken sötnöt hon är din lilla Signe… hoppas du kryar på dig!

  7. 16 mar 2012 · 7:20 f mZarah-Lou

    Signe är ju så söt så att man smäller av! Så fina ögon! :kiss:

  8. 16 mar 2012 · 8:56 f mLinnéa

    Hej!
    Oj, svår fråga :) Jag gillar ju givetvis socionom bättre, men det är ju i högsta laget individuellt så..
    Ang. SSK var det mycket som inte kändes rätt. För det första så trivs jag inte riktigt i sjukhusmiljöer, jag tycker att allt känns smutsigt. Sen är det väldigt mycket obekväma arbetstider, om man nu inte jobbar privat eller på vårdcentral. Sen kändes det på något sätt viktigt för mig att ha ett arbete där jag inte var så låst vid arbetsplatsen. Jobbar man som distriktssköterska är man ju inte det, men jobbar man på sjukhus så fick jag för mig man blir så låst och inte kan gå ifrån (för att t.ex. följa med sitt barn till tandläkaren…). Ah, det var något jag hakade upp mig på som jag vill ha annorlunda.
    Givetvis kan det vara svårt att gå ifrån som socionom också, men där kan du nog själv styra lite bättre över dina arbetstider.

    Tidigare har jag ju tänkt att jag vill jobba med människor och hjälpa dem, men jag kunde inte precisera vad det var jag ville göra. Att ha kriteriet ”jobba med människor och hjälpa dem” är ganska stort och då kan du ju jobba på allt från kundtjänst till sjuksköterska till personlig tränare :) Insåg sen att det var via samtalet som jag ville möta människor, för det är det som JAG är intresserad av. Försök tänka vad det är du vill göra. Vad tycker du är roligt? Trivs du med att vara omvårdande eller vill du prata med människor? Det är olika grejer, tycker jag!

    Sen är socionomprogrammet så otroligt brett, vilket ändå passade mig som inte var helt på det klara av vad jag ville göra.

    Känns som att jag bara målar upp en massa dåligt om SSK nu, men det är ju givetvis inget fel på den utbildningen; förutom den att den inte passade mig :)

    För att gå socionomprogrammet så ska man nog brinna lite för människor i utsatta livssituationer. Tänk på vad som brukar få dig att brinna? När blir du upprörd? Var vill du göra skillnad? Hur vill du jobba? Hur vill du hjälpa människor?

    Lycka till! :)

  9. 16 mar 2012 · 8:57 f mLinnéa

    utbildningsmässigt så är det ju också en stor skillnad

    SSK: människokroppen, medicinskt
    Socinom: människan (mer psykologiskt) och samhällets funktioner

  10. 16 mar 2012 · 10:10 f mAnna

    Varje gång jag ser lilla Signe vill jag bara ge henne en stor kram och gosa in mig i hennes mjuka päls :D hon är ju så söt!

    Hoppas du kryat på dig, kram!

  11. 16 mar 2012 · 6:27 e mJessica

    Tack så hemskt mycket för att du hade tid att svara så fint till mig, verkligen, uppskattades så oerhört! Dock så är det ju så skyhögt intag till socionomprog. :( så får söka lite varstans :) återigen tack tack tack snälla du :)

  12. 28 mar 2012 · 12:23 f mLinnéa

    hahah, jag förstår dig! Signe är nog lite less på mig ibland för det är precis sådana infall jag får…. – hela tiden! haha. gos gos gos!

  13. 28 mar 2012 · 12:24 f mLinnéa

    Det var så lite så! Hoppas att jag kunde hjälpa till lite :)

    Hur känner du? Och har du provat att skriva högskoleprovet?

Tyck till