samtal2

I den här kursen har vi ett moment som kallas för professionella samtal. Där lär vi oss samtalsmetoder och så övar vi på varandra. Jag kan bara säga att jag är såå hooked! :) Det är så jäkla roligt!

Det som är så häftigt är hur stor skillnad man kan göra med så små medel. När man sitter i samtal med någon och pratar om ”klientens” problem, så kan man bara genom att ställa frågor få klienten att se på saken ur en ny synvinkel och på så vis få ett bättre grepp och att sätta ord på problemet. Bara det kan vara stärkande för många. Det är såå kuuul! Nu vill jag bara analysera och diskutera med alla jag möter, haha. Det är så häftigt.

Just nu är mina drömjobb kurator eller någon typ av terapeut. Vilken kick att få hjälpa människor att bryta onda tankemönster och ge hjälp i svåra stunder. Jag älskar det här och vill bara lära mig och öva mera så att jag blir bättre och bättre. Kanske skulle starta en skype-terapeutmottagning, hehe :P

Bilderna ovan är från då vi filmade ett av våra samtal och så skulle vi sen prata med en handledare om hur man var som samtalsledare. Enligt mig så är min styrka att jag ger ett lugnt och tryggt intryck och mina svagheter är att jag ställer ”långa” frågor ibland och tar för mycket plats. Vet man av dem så är det bara att jobba på…

I morgon har vi professionella samtal igen, woho!

 1. 13 Feb 2012 · 9:26 f mLaura

  Låter spännande med professionella samtal! :) Vi får ses någon dag med hundarna och analysera :)

  [Reply]

  Linnéa:

  haha, ja det får vi göra :)

  jag tror att det är träff på forslunda på torsdag. ska ni med? eller har ni fortfarande kursen där?
  jag är jättepeppad för vi har inte varit sen typ 11:e december!

  [Reply]

 2. 13 Feb 2012 · 10:11 f mMalin

  Tror jobbet kommer passa dig toppen. =)

  Jag gillar när min psyktant tittar på mig och säger ”Tror du verkligen det? Att folk tänker så?” Det har jag få aldrig hört förut. Tänker du så? :P

  Min hjärna behöver verkligen vridas till.. hahaha..

  [Reply]

  Linnéa:

  Tack! :)

  Ja, men många tankar man har om hur andra människor tänker om en, är just det; tankar. Ingenting som är bevisat men som man ändå kan låta styra ens liv. Sådana frågor som din ”psyktant” ställer till dig, får ju då dig att tänka efter och inse att det faktiskt inte är så. Och så kanske du har sett på saken så i hela ditt liv. Är det inte häftigt? Hur en enkel fråga kan vrida om alltihopa liksom.

  [Reply]

 3. 13 Feb 2012 · 10:39 f mLaura

  Vi har haft avslutning på valpkursen så det vore kul att hänga med till Forslunda :) Hur tar ni er dit?

  [Reply]

  Linnéa:

  KUL!

  Jag har biiiiil! En som funkar! Woho!
  Så ni tar er dit med oss :) Blir bra!

  [Reply]

 4. 13 Feb 2012 · 12:20 e mCatti

  Låter som att du hittat rätt utbildning! :)

  [Reply]

  Linnéa:

  Ja, faktiskt. ÄNTLIGEN! haha :)

  [Reply]

 5. 13 Feb 2012 · 8:37 e mLaura

  Härligt!! Då hörs vi mer ang. torsdag! :)

  [Reply]

Tyck till