fleur

Det har varit ganska mycket som händer, så jag har knappt hunnit med själv. Men nu bor jag alltså här. I Umeå, om än lite tillfälligt på en tältsäng just nu. Min egen lägenhet får jag innan september blir oktober är det sagt. Och även om jag hellre hade tagit med mig Drömvägen hit så får jag vara nöjd att jag har fått tag på en egen lägenhet överhuvudtaget med sådant guldläge nära skolan. Fast den är så liiiten…

Skolan känns bra. De första dagarna hade vi intressanta och inspirerande föreläsningar där jag kom lite närmare att se mig själv som någon som jobbar med ”socialt arbete”. Jag vill ju bli terapeut och jobba med människor, men just termen ”socialt arbete” har jag lite svårt att  identifiera mig med av någon anledning. Men om första veckan var intressant, så har vi nu börjat med ett grupparbete där vi ska leta fram ”de där jävla vetenskapliga artiklarna” och jag tycker verkligen att det är så sjukt tråkigt. Varje gång jag sätter mig vid SocIndex och ska leta fram något, eller då jag läser någon artikel så vill jag bara ligga på golvet och sparka med benen och tjura som ett litet barn. ”Jag viillll intteeeee!” Det är så sjukt tråkigt alltså. Och sen ska vi sammanfatta dessa artiklar och skriva något slags arbete runtikring det. Suck!

Men, jag har hamnat i en jättefin basgrupp som jag är helnöjd med, så det känns jättebra!

Första dagen på skolan så kände jag mig verkligen som en gammal räv. Alla var så jäkla unga! Men ju mer jag har lärt känna folk så har jag liksom insett att alla är inte just fyllda 18 och är man 21 så är man inte så himla mycket yngre än mig. Det är med andra ord en bra blandning och jag är faktiskt inte äldst ;) Dessutom finns det många många fina människor som jag ser fram emot att lära känna ordentligt.

Nollningen har jag väl inte varit så jättenöjd med. Det kan ju såklart ha att göra med att det är min fjärde (!) nollning, men jag har ju aldrig riktigt haft något  väldigt stort intresse i att dricka alkohol fyra gånger i veckan. Därför har jag heller inte varit med så mycket, men jag klarar mig bra ändå.

Frida och Markus som jag bor med funkar det toppenbra med. Dom är så himla trevliga och lättsamma och det är nästan så att jag tror att jag stannar kvar här ;) Jag behöver bara en lite bättre säng, hur nu den ska få plats i vardagsrummet… Det är så roligt också att jag och Frida delar hundintresset, så vi har åkt iväg på lite hundaktiviteter tillsammans. Alltid kul att få nörda ner sig med någon annan :) I går var vi på hundpromenad och fika på hundcafé med en massa andra cavalierer och deras ägare. Kul! Och sen anmälde Frida oss på en freestyle-kurs som vi ska gå nu i höst. Det blir skoj! Freestyle är en tävlingsform där man gör typ ”dansnummer”/”dressyrnummer” med sin hund. Vi kommer ju dock inte att komma så långt på en kurs, så den kommer nog mest att handla om att lära hunden olika tricks och så. Oftast använder man sin egen kropp i dem, som att t.ex gå slalom mellan benen eller sådär. Även fast vi inte vill tävla inom det här så är ju all sorts träning med hunden bra, då de stärker kommunikationen och ger en glad hund!

Nu i helgen åker Frida och Markus iväg, så jag blir kvar här i lägenheten själv med Signe och två katter. Ska passa på att plugga massor eftersom jag åker hem helgen efter och sen närmar sig flytten och allting med stormsteg.

Så om drygt en vecka får jag alltså träffa baby. Jag längtar, som ni kanske förstår :)

Och varför jag sitter här nu och skriver världens längsta inlägg? Jo, jag måste ju plugga… Ni vet hur det är, man kommer alltid på ALLT annat som man MÅSTE göra PRECIS just NU, istället för att plugga. Nyss borstade jag Signes öron och innan det letade jag möbler på blocket t.ex. Men nu måste jag fan plugga! Ska bara sminka mig lite först. Och laga lunch. Och…

 1. 15 Sep 2011 · 12:43 e mK a j s a j i

  Kul att höra hur du har det :) Måste ändå vara en riktig omställning! Är det mycket på skolan med föreläsningar och liknande eller är det mest att plugga på egen hand? Och hur lång är utbildningen? :)

  [Reply]

  Linnéa:

  Jo, en omställning är det ju allt. Men på något sätt känns det som att det bara är tillfälligt det här. Jag har nog som inte riktigt fått in att jag flyttat på riktigt. Kanske är det iofs att jag inte flyttat på riktigt än, hehe. För än är ju nästan alla mina saker i Luleå.

  Det är inte jättemycket föreläsningar, utan nån om dan sådär, ibland två. Så tanken är ju att man ska plugga väldigt mycket hemma. Som universitet är sådär :)

  Utbildningen är 3,5 år… pust!

  [Reply]

 2. 15 Sep 2011 · 1:17 e magneta

  Jag såg en freestyletävnling för ett par år sedan på en hundmässa. Dom som vann var en superduktig golden och hans matte (superduktig hon med). De var verkligen så fina ihop och såg ut att ha sååå kul, så jag satt med tårar i ögonen när de tävlade :) Ååå varför sitter jag här och surfar runt och skriver kommentarer, tro? Jo för att jag måste plugga förstås.

  Tjingeling!

  [Reply]

  Linnéa:

  haha, ja så även du hittar på annat ”viktigt” istället för att plugga :)

  Jo, dom som är riktigt duktiga på freestyle är ju jättehäftigt! Kanske får vi ha en liten show för dig sen och se om det blir nån tår i ögonvrån ;)
  kram!
  (och plugga duktigt!)

  [Reply]

 3. 15 Sep 2011 · 8:57 e mMaddo

  Vad härligt att höra hur du har det Linnea!
  Du är så stark som göra detta tycker jag :)
  Jag ska också vara borta från min pojkvän…. i LP2.
  Ska åka på praktik i Norrköping under 2 månader. Kommer blir tufft och en utmaning i förhållandet.
  Men det kommer gå bra :)
  Ha de så bra och hälsa Signe från mig!
  stor Kram

  [Reply]

  Linnéa:

  Tre månader är ingenting och du kommer att ha fullt upp, så det där kommer att gå toppenbra! :)
  kram!

  [Reply]

 4. 16 Sep 2011 · 1:29 e mDB

  Låter så spännande med förändring och börja plugga igen! Nästan så jag själv blir sugen. Jag har liksom dig heller inte riktigt hittat det jag verkligen verkligen trivs med. Har redan gått en mediaproduktionsutbildning på 3 år, men när jag började jobba med det fick jag en chock för branschen är verkligen inte ”mild” som jag själv är. Känner att jag inte riktigt passar in och det ger mig mest ångest för tillfället. Kanske att jag börjar plugga något annat i framtiden, sjuksköterska som jag är sugen på bland annat. Men först vill jag ju ge mediabranschen lite mer tid :- )

  Kul att du också hittat en så bra hundvän =) Signe kommer mest vara med dig i Umeå?

  [Reply]

  Linnéa:

  Jag förstår dig absolut ang. dina tankar om medieutbildningen. Jag hoppade ju av bildjournalistik lite pga det och att jag liksom inte var tillräckligt driven för att gå in i en sådan tuff bransch.

  Men det låter ju klokt som du säger att ge det lite mera tid och sedan börja plugga igen sen om du känner dig peppad på det :)

  Signe är ju min hund så hon kommer att vara i Umeå hela tiden med mig :)

  [Reply]

Tyck till