Resten av inläggen från vår roadtrip i USA kan du läsa under kategorin USA 2011

Och så har vi kommit fram till det sista stoppet på resan som var Austin i Texas. Austin kallas för ”The live music capital of the world”, och när jag kom dit förstod jag verkligen varför. Överallt var det livemusik och varje kväll fanns det omkring hundra liveakter att välja mellan. Helt sjukt!

Austin var också en supermysig stad med en väldigt skön, vänlig och ungdomlig atmosfär. En stad jag verkligen rekommenderar!

13 1 bynight

Vi kom fram på eftermiddagen och efter att vi hunnit landa på hotellet gick vi ner till 6th street, som är gatan där alla barerna ligger. Vi käkade middag på en sushirestaurang och gick sen runt och tittade och andades in den härliga och konstnärliga atmosfären som omger staden.

13 1 barer

6th street. Här ser ni tre ”olika” hus på rad. I var och ett av dessa låg en bar med tillhörande livemusik. När man gick längs efter gatan så växlades musiken hela tiden och det var aldrig tyst. Hårdrock växlades med blues och country. Så häftigt!

13 2 boots

Dagen efter tog vi bilen till ett område bortanför 6th street där det var mycket skivbutiker, second hand och antikt. Ett riktigt mysigt område. Käkade veggburgare på ett hemtrevligt ställe och strosade runt i butiker. Baby shoppade boots.

13 2 boots2

Dom gillar sina boots i Amerika. Och på något konstigt sätt så funkar det där. Här skulle man aldrig kunna gå omkring med typ kjol och flashiga boots, men där gör dom det och det är liksom… okej.

13 2 loppis

Loppis loppis loppis. Himla roligt ställe det här! Så sjukt stort och så himla konstiga och roliga grejer :)

12 2 musikstad

På kvällen gick vi ut i musikstaden igen

13 2 puss

Strosade förbi bargatorna och hittade en mysig gata och en fin restaurang där vi hade en romaantiiisk kväll!

13 2 vinnaren

Efter middagen gick vi förbi ett ställe där nåt band spelade. Köpte en drink och stod och lyssnade ett tag innan vi (läs: jag) blev less på det höga ljudet och så letade vi upp en bar där jag spöade baby i airhockey istället.

13 2 stadsfest

Det var lördag och hela 6th street var avstängd för biltrafik för det kryllade verkligen av människor på gatorna. Det var som världens festivalstämning med fest i varje gathörn. Emos, rockare, hiphoppare, sportfånar – alla var där! Vi blev helt chockade. Som att staden helt plötsligt blivit en festivalstad. Bilden beskriver verkligen inte hur det var, men det är den bästa jag har. Den är tagen lite i utkanten och längre bort ser ni hur tjockt det var med människor.

Jag var tvungen att gå fram till en polis och fråga om det var något särskilt som hände i dag. ”Nope” ”What? Is it always like this on saturdays?” ”Yeah, it’s always like this”. Gosh! Jag blev till och med sugen på att gå in på flera klubbar som spelade grym hiphop men jag vågade inte riktigt för alla farliga gangsters. ;)

13 frozenyoghurt

Och så blev det söndag. I dag skulle vi shoppa massor! Framförallt var det skor som stod på listan. Eftersom det inte var så gott om sportbutiker i närheten av där vi bodde så tog vi bilen ut till en slags utomhusgalleria, kan man säga, där det kryllade av affärer. Vi var dock lite tidiga då de öppnade senare på söndagar så vi tog en frozen yoghurt och njöt av den på en parkbänk så länge.

För övrigt: Frozen yoghurt (!!!!). På det där stället kunde man först välja smak på själva yoghurten som man själv tog ur en typ mjukglassmaskin. Sen fick man lägga på valfri topping och man kunde välja på massor med frukt, kakbitar, brownies, cookiedough, olika såser med mera som man sedan vägde. Frozen yoghurt är ju mycket nyttigare än glass, men med alla goda tillbehör så blev det nog ingen skillnad ;)

När vi hade gått runt i butikerna där borta tog vi en sväng på stan nära hotellet också i de lite mysigare kvarteren.

13 austin

Väldigt typiskt Austin

13 walkin

13 japastan

13 kisse

Inne i en musikaffär bodde den här katten. Den gick runt där inne och la sig mitt på golvet och sov. Den hade blivit räddad från något typ av katthem och fick nu bo där. Jag blev lite lätt chockad och imponerad över att man kunde göra så. Sa till butiksbiträdet att såhär hade vi aldrig fått göra i Sverige. ”What?! why?” Ehh hm, jo för det finns ju allergiker.. Butiken hade tydligen tagit flera katter från det där hemmet och det här var den som bodde där nu. Bra grej!

13 skivbutik

Baby njöt av alla skivbutiker och köpte på sig massor

13 hastar

Häst och vagn – ett mysigt inslag.

13 live

Den här skylten hittade vi utanför en bar, haha. Dom försökte väl fånga kunder på sitt sätt ;)


13 guaca

Vår sista middag åt vi ute på en terrass. Det blev guacamole och nachos till förrätt och servitrisen gjorde guacamolen vid bordet, så den var ju gode färsk :)

13 guacamo

13 guacamole

Vi var rätt mätta när huvudrätten kom in… :P Mycket mexikanskt blev det under resan, men det är ju så jäkla gott!

13motljus2

13 motljus

Och sen gick vi hem till hotellet för att börja packa. Älskar för övrigt den här bilden på min snygging :kiss:

Austin var verkligen en superstad. Här hade vi kunnat stanna mycket längre, som med de flesta andra städerna iofs. Den var så mysig och ungdomlig, konstnärlig och trevlig liksom. Oh, we like!

13 hem

På måndagen tog vi oss ut till flygplatsen, lämnade hyrbilen och hoppade på ett plan hem.

När folk frågar hur vi har haft det på resan, så går det liksom inte att svara. Man bara ”Det har varit jättebra! Vi har fått vara med om och se så otroligt mycket!” och så ler man och har ändå inte kunnat förmedla en bråkdel av allting.

Vi har haft det så sjukt bra! Vi har fått se fem olika delstater; California, Nevada, Arizona, New Mexico & Texas och massor med olika städer. Vi har strosat längs mysiga gator i småstäder, gått i historiska fotspår i storstäder, sett underbar natur, varit cowboys och drivit kossor, träffat människor, ätit god mat, shoppat skor, gått på casino… Ja, det tar inte slut. Vilken underbar resa! Och man kan liksom säga vad man vill om USA, om dess politik och hur extremt allting ska vara, men det är också extremt trevligt, extremt vackert och intressant.

Nu vill vi ju göra östkusten också… :)

  1. 20 aug 2011 · 2:55 e mLisette

    Vad gick resan på per person ungefär?

  2. 20 aug 2011 · 10:51 e mMattias

    Det ser helt fantastiskt ut, varför har man inte tid/råd att resa mer? Gillar med din bild ”13 motljus”, motljusbilder = coola bilder!

  3. 22 aug 2011 · 9:23 e melinjosefine

    Vilka härliga bilder!! USA har verkligen allt. Min syster åker dit och studerar till våren så då hoppas jag att det blir ett resa :)

    Kram kram

  4. 23 aug 2011 · 4:23 e mLinnéa

    Du, jag har ingen aning. haha.. Ska försöka räkna på det och göra ett inlägg sen :)

  5. 23 aug 2011 · 4:24 e mLinnéa

    För att ekvationen lyder: har man tid = då har man inte pengar. Har man pengar = då har man inte tid…
    men ibland får man trotsa naturlagarna och ta sig tid ;)

    och tack! motljusbilder blir så himla fina..

  6. 23 aug 2011 · 4:25 e mLinnéa

    Ja, du måste bara åka och hälsa på när du har chansen. Det behöver inte bli sååå sabla dyrt då ju :)

Tyck till