Härliga hästligheter

mannen

I dag har jag varit långt in i skogen och vid havet och ridit på vackra hästar. 2,5 timme var vi ute och det var soligt och varmt. Underbart! Finns nog inget bättre sätt att starta dagen på :)

Nu äter jag lunch och sen i kväll ska vi ut till skärgårdsstugan och äta middag.

 1. 20 Jul 2011 · 8:08 e mMalin

  Näe vi har ju liksom inte rest förut. Eller jag har varit i tyskland i vuxen ålder med några vänner. Men det va min kompis som fixade allt. haha! Pontus har varit utomlands också ngn gång men det är sjukt länge sen, kanske 10 år sen.

  Ah, är det bättre o ha med sig kortet ist för o växla in pengar menar du? Går det?

  Kram!

  [Reply]

  Leja:

  Ja, alltså att ha hela resekassan i kontanter blir ju väldigt riskabelt. Jag brukar alltid ha med mig lite i början (eller ta ut på flygplatsen). Det beror lite var man åker. I vissa länder kostar det varje gång man betalar med kortet och i andra kostar det bara när man hämtar ut i automat.
  Men när jag var i spanien sist, i USA och london så betalade jag bara direkt med VISA-kortet många gånger. Kolla upp vad det är för avgifter på sådant.
  Man kan ju betala småkraffs med kontanter och sen om man handlar mkt så tar man kortet.

  Men som sagt, kolla upp vad som gäller i det landet ni ska till.
  Sen kan det ju vara bra att inte ha jättemycket pengar på kortet om det blir stulet. Bättre att kunna föra över eftersom, tycker jag. Så gjorde jag i USA.

  Kolla också upp vad ni har för reseförsäkring från erat försäkringsbolag. Ni kan ringa dem och så kan de skicka hem lite särskild information om den och hur ni ska kontakta dem om ni råkar ut för någonting.
  Tråkigheter ska ju inte få hända, men det kan ju kännas skönt att vara förberedd, bara man kommer ihåg att slappna av och inte oroa sig för allting :)

  Och glömmer man någonting hemma, så brukar det ju alltid gå att lösa på plats :)

  [Reply]

 2. 20 Jul 2011 · 10:05 e mStella

  Oh gud, vad jag är glad! :biggrin:
  Helt underbart!
  Hackamoren måste lyftas lite högre upp (en hål från varje sida på tränset), så att vi inte knäcker nosen på sötnosen (fick anmärkningar på videon)
  KRAM!

  [Reply]

  Leja:

  Ja, det var jättehärligt! :)
  Vi red inte honom på hackamore i dag, men jag kan ju försöka komma ihåg att säga till om tränset.
  kraam!

  [Reply]

Tyck till