130 mil med öken och myndigheter

Läs alla andra inlägg från vår USA-roadtrip under katergorin USA 2011.

11 oken

Öken, öken & öken

Efter att vi lämnat Price Canyon hade vi en låååång resa framför oss. Vi hade siktet inställt mot San Antonio & Austin, men fick stanna i Van Horn över natten. När vi kom fram till Van Horn hade vi kört genom två tidszoner och lämnat både Arizona och New Mexico bakom oss.

En liten bit in i New Mexico var det en massa militärer som stoppade och kollade alla bilar. Anledningen till det är ju att det är precis vid den Mexikanska gränsen och att det är många illegala invandrare som försöker ta sig in den vägen. När de kom fram till vår bil och förstod att vi inte var från USA så började de jiddra om ”inresetillstånd” och ”bevis på att vi var i USA lagligt”. Eehh, okej. Vi hade ju gjort en sådan där digital ansökan om att få komma in i landet och jag försökte förklara det för honom och hann bli lite nervös. Men då bad han om att få se våra pass så jag fick dyka ner i bagageutrymmet och hämta upp dem. I dem så kunde de ju se på stämpeln att vi var ”legals” :) Pheew! Då var det bara att köra vidare.

Men man blir ju lätt lite nervös när man har med myndigheter och soldater att göra…

Van Horn såg vi ingenting annat av förutom hotellsängen. Vi for iväg tidigt på morgonen igen.

11 gas

Vi körde, lyssnade på ljudbok, stannade ibland och tankade och kissade, lyssnade på ljudbok och körde.

11 polis

Ooh ooh! It’s da sound of da police!
(jag vågade inte ta någon bättre bild. var rädd för det kända polisvåldet man har sett på cops)

Mellan Van Horn och San Antonio fick vi ett, inte allt för uppskattat, besök. Under vår resa hade vi sett huuur många polisbilar som helst. Alltså de är verkligen överallt! Men vi hade inte haft något med dem att göra.. until now. Helt plötsligt i vår ljudbok bryter M av med ett ”Men alltså, är det där till oss?”. Jag tittar bak och ser en polisbil ligga bakom med blåljusen på. Men oh my god! Och så fick man bli lite nervös IGEN!

Vi körde åt sidan och han kom fram till oss. ”Well….” sa han. ”The reason I’m pullin’ you over is because you were driving a little too fast over there.” M lekte kattunge och svarade med ett ”Oh, I’m sorry. I really didn’t realize that.” ”Well, you were driving 87 on an 80 road!”

Det kändes ändå bra att vara utlänning i det läget, för då kunde man liksom skylla allt på att man inte vet eller förstår bättre, hehe. Konstapeln skrev i alla fall en liten lapp till oss. ”You don’t have to go to court or anything, it’s just a warning” som han sa. En liten lapp där det står att man kört för fort alltså. Helt värdelöst! Fast ja, ganska bra ändå om man tänker på det andra alternativet :)

11 warning

M med sin warning

När vi kom fram till San Antonio dagen efter hade vi kört omkring 130 mil. Mer om den underbara staden en annan gång…

Tyck till