Soliga San Diego

Egentligen hade vi inte tänkt åka förbi San Diego, utan direkt till Las Vegas efter LA, men eftersom jag hade en vän i staden så bestämde vi oss för att ta en extra sväng förbi. Och det ångrar vi inte! San Diego var en jättetrevlig stad och det var jättekul att få lite local guiding också :)

När vi kommit fram till hotellet bokade vi genast dejt med Frida & Rufus på en bar nere vid vattnet. Vi trodde dock att det låg nära vårt hotell, men det tog omkring en timme att gå dit… i värmen!

Vi hittade F&R på en bar som var helt överfull av övertända människor. Tydligen var det ju ”Sunday funday”, haha, så det var värsta springbreak stämningen. När vi kom in på stället möttes vi av folk som sjöng, drack superstora drinkar, trängdes och dansade i bikinis. Alltså, det var helt sjukt. Som alla fester som spårar ut som man ser i college-filmerna :) Vi hade ju dock inte ätit någon middag så vi gick vidare till ett pizzaställe. Väl där började det att plinga till i Rufus telefon och det var nyheten om Osama Bin Ladens död som spred sig som en löpeld.

Jag tror att det är svårt  för oss att förstå vad det faktiskt betyder för amerikanarna, att dom ”fick honom” till slut. Hade vi reagerat samma om vi hade haft world trade center-upplevelsen hos oss? Vem vet. Vad jag dock vet är att det liksom blev en glad och samtidigt konstig stämning på stan. Vi gick ner till en lokal bar, ni vet en sådan där där servitrisen vet exakt vad ni vill beställa och där alla känner alla, som någons vardagsrum ungefär, fast med en bar. Hursomhelst. När vi var där var TV:n påslagen och man pratade om nyheten på CNN. Och när sedan Obama talade till nationen så var det knäpptyst i lokalen. Det var väldigt skumt allting, men det var en väldigt stor grej och jag är glad att jag fick vara i USA när det hände. Senare ringde ägaren till stället och kvinnan i baren ropade ut ett ”the owner just called and he is buying everybody a drink!” följt av ett enat ”Yeeeaaah!” från gästerna. Det kände väldigt amerikanskt allting, så att säga.

Vi var sen kvar på baren hela kvällen och spelade biljard, drack cosmopolitans (sjukt starka!) och spelade dart. En mycket trevlig kväll och vi är glada att vi hamnade på ett sådant där litet och lokalt ställe som man knappt såg dörren på från gatan.

5 sand

Sunny San D

5 for

F & R på pizzastället

5 jom

Jag & M på baren

5 yes

Här gjorde jag nog något bra när vi spelade dart :)

  1. 08 maj 2011 · 12:21 f mIngegerd

    Ni verkar ha en toppenresa! Jag vill också! Vi ser fram emot nya bilder och information varje morgon, Bra att du är så bra på att uppdatera det känns nästan som om vi följer med lite tillsammans med dig och Mange!

  2. 08 maj 2011 · 11:52 f mFrida

    Vilken härlig resa ni är på! Jag och sambon fundera på att göra en liknande resa, extra sugna blir vi nu när vi ser era härliga bilder! :)

    kram!

  3. 09 maj 2011 · 3:12 e mKakan

    Jag känns som en person som skulle trivas som fisken i USA, alltid känts så :)

Tyck till