San Fransisco, baby!

Hallå där! Nu sitter vi på hotellet efter en heldag i San Fransisco. Såå sjukt trötta! Här är klockan inte ens tio på kvällen, men jag är helt slut. Jetlaggade till största delen, men så har vi också promenerat runt i SF hela dagen.

Vi kom fram till hotellet vid fem-tiden i går e.m. Det var lite strul när vi skulle hämta ut hyrbilen så de uppgraderade oss gratis till en bättre bil. Sweet! Hotellet är helt okej, förutom att deras fönster är så tunna så både kyla och ljud kommer in på kvällen. Tur då att vi har varandra och kan mysa ihop under täcket, och att vi är alldeles för trötta för att vakna av sirener eller påtända uteliggare som tjoar på gatan :)

Vandrade runt lite på stan på kvällen, kollade lite affärer, men vi var rätt lama. Kände oss allvarligt fulla båda två, pga av all sömnbrist, så det blev en lugn kväll. Åt middag på en thaiställe på andra sidan gatan där vi båda två bara satt och stirrade rakt ut i luften, haha. Helt slut! Sverige ligger ju nio timmar framför oss, så det blev lite skruvat.

Vårat hotell ligger väldigt nära alla affärer och själva stadskärnan, men närmast hotellet står det väldigt många gangsters & uteliggare och hänger gäng vid gatuhörnen. Jag blir ju helt rädd och tror att vi ska bli knivrånade. Ingenting sådant ännu, men jag blev ögonvittne till lite drug-dealin’… Tur att jag har M som kommer från the hood, som kan talk the talk, om vi skulle komma i en skum situation ;) ”yo man” och lite sånt. haha

Något som slog oss i går är att det i vissa delar av stan, är väldigt mycket misär. Alltså uteliggare, pundare, tiggare, krigsveteraner utan ben & gäng. Ganska jobbigt bitvis.

I natt vaknade vi i alla fall klockan tre och kände liksom att, okej nu startar vi dagen! Vi tvingade dock oss själva att sova lite till och halv sju steg jag upp och hoppade in i duschen. Kroppen är liksom inte helt med på dygnsrytmen här än…

Vi var ute på stan redan vid åtta-tiden, då åt vi frukost och gick runt lite innan alla affärerna öppnade. Vi hamnade på ett grymt Urban Outfitters där vi helst ville köpa upp hela butiken, men jag nöjde mig med en supergullig anteckningsbok och en smyckeshållare och M shoppade T-shirts, ett linne och en väska. Och som om inte det var nog så gick vi då sen och köpte en ny kamera till mig. Haaalleeelujah! Vi var och kollade lite efter att vi kommit i går också, men inget ställe ville sälja en 60d med bara huset..

Efter kameraköpet gick vi hem till hotellet, bytte om och drog sedan ner på stan igen. Där vi gick. Och gick. Och gick. Gata upp och gata ner (bokstavligen, San Fransisco har väldigt branta backar). Hamnade till slut vid hamnen där vi bland annat besökte pier 39, såg Alcatraz & Golden gate och hängde vid vattnet i solen.

En rolig grej var när vi, ute på en pir, mötte på 6 stycken polisbilar. De stannade vid två uteliggare, som jag inte vet vad de hade gjort, men 6 stycken bilar? Haha. En klar övertändning.

mmmmm

Hittade macarones på Heathrow och var bara tvungen att smaka. Och oh my god, vad gott!

kamera

En väldigt glad tjej med en ny & fin kamera

cablec

Cable car i backiga San Fransisco

sanf

Vacker stad

kartl

M läser kartan i Chinatown

pier39

Pier 39

pizza

Lunchar


milksh

Sitter vid vattnet och äter en small sized (amerikanska mått) mint chocolate milkshake

goldenb

Golden Gate Bridge

blommor

Fina blommor i Chinatown

alcat

Alcatraz

polis

Sex stycken polisbilar på utryckning…

Nu ska vi sova här. I morgon ska vi besöka Alcatraz. Vi hade tänkt göra det i dag, men det var slut biljetter. Efter det så åker vi vidare längs kusten. Vart vi hamnar vet vi inte riktigt, men en natt på ett hotell längs vägen, innan vi hamnar i Los Angeles, blir det i alla fall.

Och om man bortser från alla tiggare & pundare, som man bara ser på vissa gator, så är San Fransisco en jättemysig och fin stad. Vi stortrivs och mår toppen :)

  1. 27 apr 2011 · 7:45 f mMaria Spinnell

    Kul att höra ifrån er.Ha det så bra.Massor med kramar från mamma/svärmor Maria

  2. 27 apr 2011 · 8:08 f mUlrika

    Läser din blogg i bland! Hoppas verkligen att du har tid och ork och lust att uppdatera med jämna mellanrum från eran resa! Otroligt intressant och spännande!!=)

  3. 27 apr 2011 · 8:09 f mlisa

    Åh vad härligt det låter och kul att få se hur ni har det .Grymt fina bilder också. Är det med nya huset?

    Ta hand om varandra och njut så mycket nu!

    Kram!

  4. 27 apr 2011 · 8:46 f mViktoria

    Å så glad jag blev när jag slapp stirra på det där flygplanet igen :-) Har kikat in 40 elva gånger sedan ni åkte :-) Jag vet lite stalkeraktigt men är man hemma med sjukt barn som tittar på film hela tiden så har man inte såå mycket att göra.. så jag ser fram emot mer från er resa.. Ha det gott och njut av livet båda två.. Akta er för pundare :-)
    kramis
    Viktoria

  5. 27 apr 2011 · 8:56 f mminnapinna

    Åh, jag kommer ihåg och känner igen mig när jag ser bilderna. SF är lovely. Have fun, hoppas du fick mitt sms här om dagen? puss!

  6. 27 apr 2011 · 9:14 f mtorbjörn

    Härligt!

    Ni köper väl en tur och returbiljett från Alcatraz. Försök inte simma därifrån. Ingen har lyckats hittintills trots att de varit motiverade (men det kanske är ett skäl att prova!)

    Blir nyfiken på den ”uppgraderade” bilen!
    En bild kanske?

    far/svärfar

  7. 27 apr 2011 · 10:44 f mMaddo

    jag minns när jag var i SF, jag reagerade med på ALLA uteliggare. Sånt finner du inte i innerstaden i LA. =)
    Ni måste absolut besöka alcatraz, riktigt coolt ställe!
    Sen tycker jag (om ni har tid) Att ni ska hyra cyklar och cykla över golden gate.
    Jag hoppas ni får en fantastisk resa! Längtar till ditt nästa blogginlägg.

    Kram Maddo

  8. 27 apr 2011 · 7:43 e mPernilla

    Åh FY vad avis jag är! Vill också USA-bila. :) Låter som ni har det super. Kul att du uppdaterar bloggen under tiden!

  9. 28 apr 2011 · 5:37 f mFrida

    Later toppen! Jetlaggen ar grymt jobbig men ge det nagra dagar sa ar ni helt fit for fight igen =)
    Santa Monica i LA bor ni kika in.. promenera lite efter beachen och bara kika pa folk. Det gjorde vi forra helgen och det finns grymt fina bilder att ta pa manniskor dar kan jag lova!

    Fortsatt uppdatera jag stalkar dig har (hemmafru-liv ger stort utrymme for stalking).

    Foresten, om ni kommer pa att ni vill aka till San Diego kan ni na mig enkelt pa tlf nr : 619-792 71 86

  10. 30 apr 2011 · 6:16 e mannelie berg

    UNDERBART JU!! Gud vad sugen man blir på att dra iväg!

Tyck till