Mat som vuxenkramas

lordagsmat

I helgen bestämde vi oss för att köra årets första grillning. Vill man ha vårkänslor så får man ta tag i saken själv! I det här fallet fick M skotta fram grillen som låg under massor med snö, men grillat blev det och det kändes nääästan som vår ;) Medan han stod ute och jobbade med spaden så förberedde jag sallad, världens godaste sås till grillat (I’ll tell you all ’bout it later!) och den gudomliga förrätten; chevrétoast. Jag skulle nog kunna äta chevrétoast varje dag året ut. Såå jäkla gott ju! Mums mums MUMS!

Har du inte provat? – Gört! Du sätter en skiva chevré på en bit vitt bröd (jag skar ut en rund form med hjälp av ett glas), in i ugnen i typ 200 grader tills osten har fått fin färg och så ringlar du lite honung på den, servera med en liten sallad och några valnötter på toppen. Om det finns någon mat som ”knullar i munnen”, som det så vacker kan beskrivas, så är det ta mig tusan chevrétoast.

  1. 22 mar 2011 · 9:45 e memelie

    Vi grillade också ihelgen, när jag bestämde mig för att åka ut till mamma fre-sön. Det var hur underbart som helst att få sätta tänderna i en saftigt grillad entrecote för första gången i år :) Mums, mums, muums! Sedan blir ju det där med att grilla lite enklare när man har en gasolgrill.. hihi ;)

  2. 23 mar 2011 · 8:40 f mKajsa

    Jaa, jag älskar chevrétoast! Så enkelt men så gott :D Och din beskrivning var klockren, det ”knullar i munnen” – smakerna passar sååå bra ihop!! Mmm… det vattnas i munnen bara jag tänker på det :P

Tyck till