Drama dog

krakis

Såååå synd om lilltjejen

Jag hade en kort dag på jobbet i dag och när jag kommer hem möts jag av en glad och sprallig vovve som vanligt. Men när jag går in hittar jag en massa smulor på golvet och ett nät. Jag förstår direkt att Signe har fått tag på en talgboll och smällt i sig den. Tänkte liksom inte att det skulle vara hela världen, hon blir kanske lite dålig i magen. Men så googlade jag lite och där stod det grejer som bukspottskörtelinflamation, så jag ringde in till veterinären och de tyckte att jag skulle komma in så att de kunde få henne att kräkas. Det är ju så mkt fett i talgbollarna så det hade kunnat bli dåligt för magen eller det där med bukspottkörteln. Bättre att göra något åt det direkt än att riskera att det skulle bli värre om man lät bli, resonerade dem. Nu i efterhand så känner jag väl lite att jag kanske hade kunnat försöka få henne att kräkas, men då riskerar man natriumförgiftning istället, så äsch.. Hon kom ju i goda händer även om det blev gode dyrt för matte.

Vi fick komma in på en akuttid och hon fick en spruta och strax efteråt kräktes hon upp allt och lite till. Jag fick springa runt efter henne och hålla upp hennes öron så att hon inte skulle få kräk på dem. Nååå, som ett magsjukt litet barn… Hon blev hiiimla trött efteråt och det var såååå synd om henne! Det glömde hon dock bort för en sekund när vi kom hem och hon fick träffa pappa, haha. Då blev hon glad och sprallig igen, men sen kom hon på sig och blev sådär trött igen. Tokfia :)

Nu mår hon dock bra, men hon får ingen mat förrän i kväll, annars finns risk att hon kräks upp det också. Min älskade lilla gumma, jag gör ju allt för dig! Hoppas att den där talgbollen smakade gott så att det var värt 970kr…

  1. 03 mar 2011 · 5:27 e mKajsa

    Men ojj… vilken tur att det gick bra i alla fall :) Men en lyxig talgboll kan nog inte vara värt 970 kr och magsjuka, så förhoppningsvis lär hon av sina misstag ;)

  2. 03 mar 2011 · 5:52 e mCatti

    Usch vad hemskt ju!! :( stackars stackars lilltjejen :( och DDT är fan värt en tusenlapp för sånt där tycker jag. Så man vet att det blivit ”rätt” liksom!

    Tror 3D funnits ett rätt bra tag hör för en av tjejerna jag var med igår hade varit och sett 3 andra filmer i 3D tidigare :) det var då jättehäftigt iaf tyckte jag! :) Jag som ALDRIG går på bio ;)

  3. 03 mar 2011 · 5:53 e mCatti

    Oj min iPhone skrev lite konstigt. DDT = det :P

  4. 03 mar 2011 · 7:47 e mminna

    men du. hur är hon uppfostrad egentligen? ;)

    nä, men skönt att det löste sig, men dyyyrt. en fråga bara: hur hade du själ kunnat få henne att kräkas? du har väl inga kanyler hemma? ;)

  5. 03 mar 2011 · 8:01 e mMalin

    men lilla Signisen! Hoppas hon piggnar på sig & mår bättre :) Tyvärr lär hon sig väl inte en läxa, men du får påminna henne om räkningen ;) Kram!

  6. 03 mar 2011 · 8:06 e mleja

    Minna: om man blandar salt med vatten och får i det i hunden, så brukar de kräkas av det. Men om de inte gör det så kan de få natrumförgiftning istället, så det är ju inte så bra..

    Jag får verkligen jobba på henne uppfostran alltså ;)

  7. 04 mar 2011 · 2:07 e mMatilda [myphoto.blogg.se]

    Usch, tur att allt ordnade sig för henne!

    Grym header btw!

  8. 04 mar 2011 · 3:05 e memelie

    Åååh, vad skönt att det löste sig till slut.. Även om det kanske var en liiiite för dyr måltid för skruttan :)
    Blir livrädd varje gång någon av missarna har ett rinnigt öga eller så, har verkligen inte råd med ett veterinärbesök.. :( Tur att man är utbildad undersköterska och kan dra till med lite knep här hemma ;)

  9. 05 mar 2011 · 10:52 f mDenisa

    Flyttar helt enkelt för att vi inte trivs i stockholm just nu. Efter att jag blivit sjuk är det ganska jobbigt att ta sig runt här fysiskt och psykiskt. Känner oss isolerade på nåt sätt. Har min familj där, och jag tror att jag kommer må bättre med att ha dom omkring mig. Så på initiativ av min pojkvän bestämde vi att vi vill prova nått nytt och väcka liv i vårt liv. Ungefär.

    Stockholm är nog kul i kortare perioder.

  10. 05 mar 2011 · 6:18 e mHanna

    Hihi kan inte låta bli att fnissa när jag läser det här, hon är som min Liv upp i dagen som äter allt och lite till :P Jag förvånas dock över att Signe hade lämnat nätet, det hade inte Liv gjort ;) Tur att allt gick bra, men roligare saker finns det ju göra för tusenlappen…

  11. 06 mar 2011 · 11:56 f mannelie berg

    Usch vad hemskt men vilken tur att det gick bra. Söta lilla!

Tyck till