Hallå där. Jag har jobbat i kväll och sedan jag kom hem har jag fastnat vid datorn. Jag läser om vanvårdade djur, om hunduppfödare utan hjärta och hjärna och om lagar som inte fungerar. Det är så frustrerande att läsa om sådant här!

Ta exemplet med en svensk uppfödare av schäfer: Hon hade 80 hundar vilka levde i misär. När djurskyddsmyndigheten kommer dit (tre år efter att anmälningar började strömma in mot kenneln) så hittar de bl.a. en död valp och kunde konstatera att allting verkligen inte stod rätt till. Det blev reaktioner och en dom mot henne, men vad man beslutade var att hon ”bara” fick ha fyra hundar och max en valpkull per år. (!!!)

Men alltså. Om man har gjort ett besök hos henne och verkligen konstaterat att den där kvinnan inte kunde ta hand om djur, varför i helvete sätter man inte djurförbud på henne då? När det är så tydliga bevis? Hon ska ju inte ha fyra hundar. Hon ska inte ha tre eller två heller, för hon kan inte ta hand om djur. Och hon ska definitivt inte bedriva någon form av uppfödning och avelsverksamhet. Jag blir så jävla arg över hur ”systemet” fungerar, eller snarare hur det inte fungerar. Här är det så tydligt vad som är rätt och fel, men ändå gör man ingenting.

Jag vet dock inte vad den där kvinnan gör i dag och om hon bedriver någon verksamhet. Man får ju verkligen hoppas att det inte är så.

Och sen har vi den norska kvinnan som verkar vara helt sjuk i huvudet. Hon har fått djurförbud hemma i Norge (bra gjort av dem) efter att ha förvarat döda valpar i frysen, avlivat en valp genom att slänga den i väggen, hon hade massor med döda hundar på en gödselstack med mera, med mera. Men nu är det så att det som Norge har beslutat, om att hon inte får ha djur, gäller inte här i Sverige. Så här kan hon starta upp en ny verksamhet och mörda valpar som hon vill. Det är så sjukt. Läs mer om henne här & här. Och så här såg det ut hemma hos henne. Borde man inte kunna besluta i Sverige något som att ”efter de starka bevis mot din lämplighet som djurägare i Norge, har vi beslutat att införa ett djurförbud för dig här också”. Det känns som att det borde vara så himla enkelt.

Det kan verkligen få hjärtat att gråta sådant här. Och hästar som vanvårdas, grisar som inte har ett värdigt liv, hundar som kastas ner för broar eller i floden. U s c h  s å  h e m s k t.

En sak man kan göra är i alla fall att skriva på den här listan som är för bättre djurvårdslagar i Kina. Klicka här

Usch, man blir helt matt. Människor är ju dumma i huvudet.

  1. 02 mar 2011 · 9:56 f mJennie

    Usch :(

  2. 02 mar 2011 · 1:44 e memelie

    Min yngsta katt kommer från en sån ”uppfödare”, med hur många katter och hundar som helst och som verkligen, verkligen INTE ska ha djur.. Vet dock inte vad denne fick för dom eller så, är bara glad över att Tiger fick komma hem till oss och få ett bra hem när han fortfarande var så liten. Så förhoppningsvis minns han inte jättemycket från det dåliga boendet..

  3. 03 mar 2011 · 7:35 f mMaddo

    Jag vågar inte klicka på länkarna…. Mår så dåligt.
    Men jag håller med dig, människor är dumma i huvudet.
    Vi förstör vår jord och tror att vi är födda som kungar här på jorden, så vi får lova att göra vad vi vill med djur och natur.

  4. 04 mar 2011 · 12:22 f mMarit

    Det är verkligen fruktansvärt med människor som inte har någon empati för djur. Jag mår så j-vla dåligt när jag läser om såna där idioter….fy fan! Ursäkta språket men jag kan inte riktigt behärska mig…

Tyck till