20100822470

Okej, opassande bild för inlägget kanske, men det är ju en häst i alla fall ;)

Efter frissan i går så for jag ut till stallet och där hade vi lite NH-kurs. Jag tycker att det är sjukt roligt att lära sig och jag vill bara veta mer och mer och mer! Jag är ju nybörjare inom det ”tänket”, men allt känns så logiskt och enkelt ju mer man tänker på det.

NH är en förkortning av Natural Horsemanship och det är s.a.s. en filosofi och en lära om hur man ska komunicera med hästar, och det handlar om att ryttaren/hästhanteraren lär sig att kommunicera på hästars språk. Man lär sig att förstå hästen på ett djupare plan och det ökar relationen mellan häst och ryttare. Typ något sånt, vill ni veta mera får ni googla eller läsa här :) En liten film med NH-övningar hittar ni här.

I dag ska jag jobba, och ska försöka hinna med lite att göra-grejer innan dess. M och Signe ligger fortfarande i sängen och sover, mina sömntutor.. :)

  1. 02 dec 2010 · 12:19 e mMalin

    Kul! Min mamma är utbildad NH-instruktör & jag har gått steg 1 & 2 i utbildningen, sen fick vi avliva min ponny akut, så då var jag rätt avtrubbad ett tag & fortsatte inte med sista steget.. Men än dock :)

Tyck till