Soraya M

Nu har jag och svärmor precis sett klart Soraya M (The stoning of Soraya M). Otroligt bra och gripande film men så otroligt hemsk. Den var svår att titta på bitvis och man kan inte förstå att det finns sådan ondska i världen. Jag rekommenderar den dock inte till väldigt känsliga personer och man ska inte förvänta sig någon feel good-rulle, för det är då raka motsatsen.

Den handlar om en kvinna som stenas för att hon har ”varit otrogen”. Ja, det är så hemskt. OCH den är baserad på en verklig händelse vilket gör det än värre att detta faktiskt är sådant som händer runt om i världen i dag.

Usch!

Men nu över till något annat. I dag har jag varit in en sväng på stan och fikat med Mia och Frida. Sen gick jag en sväng på stan och  det blev faktiskt lite shopping…:blush: Men jag har faktiskt ganska dåligt med vardagskläder så jag skäms inte! Det blev en lång flanellskjorta från Gina Tricot, en lång svart blus från GT, en mössa från BikBok och en från Cubus och så lite grejer till badrummet.

M är borta på en svensexa just nu och jag ska äta middag med svärisarna innan jag drar ut i kväll och möter upp Maria på stan för ett glas vin.

  1. 25 sep 2010 · 7:47 e memelie

    Det är väl ett sånt aktuellt fall nu också som diskuteras överallt? En kvinna som ska stenas för att ”hon har varit otrogen”? Hemskt är det iallafall, så jävla hemskt.

Tyck till