semlor

Jag gillar ju att baka och eftersom det var fettisdag i går så ansåg jag det vara legitimt att baka några härliga semlor. Jag hade dock inget vidare flyt då jag började med själva bullarna natten mot i går…

När jag börjat värma upp degvätskan så ser jag att äggen är slut. Slår av plattan med degvätskan och förbereder mig för avgång mot affären. Hittar äggen i kylskåpet där jag satt dem (vi har jättelitet kylskåp bör till(ägg)as). Sätter på plattan med degvätskan igen. Ser att jag har slut vetemjöl special som jag glömt skriva upp på att-handla-listan. Slår av plattan med degvätskan och tar på mig ytterkläderna och börjar gå mot affären samtidigt som jag pratar med syrran i telefon. ”Men ta vanligt vetemjöl, det går ju lika bra”. Jag vänder om och går hem igen. Slår på plattan med degvätskan och gör resten av degen. När degen jäst klart bakar jag ut dem till små bullar som får jäsa på plåtar. Efter 45 minuter är det dags för gräddning. Upptäcker då till min bestörtning att den ena plåten som stått på ugnen och jäst, har jäst för varmt och liknar härmed tekakor mer än några bullar. Gräddar båda plåtarna ändå och fick ett gäng supersmaskiga tekakor och en plåt bullar att göra semlor på. Klockan 01:48 kunde jag krypa ner i sängen bredvid M.

Ja ni vet, det var bara en sån där gång då allt inte riktigt går som man vill. I går kunde vi i alla fall äta några goda semlor! :)

Var även en sväng på stallet i går. Jag red ju Vackra flickan, Pian, i söndags i hagen utan någon hjälp eller så och det gick super. Hon kastade inte av mig och det var huuur lungt som helst :) Men eftersom det är så mkt snö i hagen red vi jättekort då jag inte ville belasta henne och hennes tjocka fölmage. I går tog jag dock ut henne på gårdsplanen för första gången. Det har ju gått så bra hittils och hon har ju känts lugn, så jag tänkte att en lite kortare ridtur mot skogen måste gå bra. Vi hade med oss Agnes och Dockan som sällskap.

Pian stod helt stilla när jag satt upp men direkt jag satte mig så började hon dansa iväg. Hon kändes lite stressad och nervös. Jag kunde dock ta in henne väldigt snabbt och därefter så gick det super. Jag kräver inte mycket av henne i ridningen ännu, utan det är mera styra och stanna just nu. Allt funkade jättebra! Tjoho! :)

I kväll tänkte jag åka till stallet igen eftersom jag är ledig men då får nog Pian vila så kanske vi tar en längre tur i skogen istället på någon av de andra hästarna om underlaget tillåter.

  1. 17 feb 2010 · 1:43 e mPetra ♥

    haha. vilket omständigt bak! :P

Tyck till