Vackra flickan

etieuf

Eftersom jag jobbar nu på söndag, som är min vanliga stalldag, så tänkte jag åka till stallet i dag istället. Det blir nog en ridtur i skogen och sen tänkte jag nog försöka hinna med mitt lilla projekt också :) Jag är fullkomligt upp över mina öron över en av hästarna där, det vackra mörka stoet på bilden. Hon är helt underbar! Dock har hon inte gått att rida då hon har slängt av sina ryttare vilket har resulterat i att hon stått ett bra tag nu. Hon har även haft föl på sidan. Så mitt projekt har, under en tid nu, varit att jag ska kunna rida henne. Jag har ju ingen erfarenhet av inridning och absolut inte av en ”inriden” häst som bara kastar av sina ryttare, men jag har gett mig fan på att det ska gå ändå!

Jag har tagit det väldigt lugnt och försiktigt, jobbat henne från marken med sadel och träns, bara så att hon ska känna tillit för mig och ett lugn. Och så i söndags så kunde jag äntligen sitta upp på henne och hon stod blickstilla! Visserligen hade jag hjälp av Amanda, men ändå. Hon skötte sig jättebra och det känns sååå kul! Nu ska vi se hur hon känns i dag och så kanske vi kan skritta runt lite i alla fall :)

På vissa hästar är det nog bara att hoppa upp och skritta iväg, men hon är inte riktigt så okomplicerad. Jag tror att det är bäst att ta det varsamt och inte skynda på, så vi kör på det. Helst vill jag ju sitta på henne och inte ligga bredvid på marken efter några steg ;)

Men visst är hon vacker!? Titta bara här

Hehe, här var ett inlägg till er hästnördar. Kanske inte så många där ute, men jag vet att syrran läser i alla fall ;)

  1. 13 jan 2010 · 8:19 e mLinda - ehtela.com

    hehe, jag är då ingen hästnörd men tyckte det var kul att läsa ändå :) kul när man lyckas m något svårt! och vilken vacker bild sen! kram

  2. 13 jan 2010 · 8:21 e mEmma

    Hon ser jättefin ut :) fortsätt skriva här om hur det går! Kul med en utmaning, det är ju såna som ger nåt.

  3. 13 jan 2010 · 9:52 e mAmanda !

    Du är så duktig med Etiopia :) Eller ”Opia”, hahaha! Snart ska du se att du skrittar och t.om travar själv :D

  4. 22 jan 2010 · 10:18 f memma

    Hej! Kom in här av en slump, jag är en hästnörd och förstår hur du känner! Lycka till allting går bara man är lugn och lyssnar på sin häst! Vad är det för ras förresten?

  5. 17 feb 2010 · 10:37 e mleja

    Hon är ett arabiskt fullblod

Tyck till