Recept spenatpaj
Kategori: bak & mat · 8 okt, 2009
Pajskal
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
50gr margarin
1 dl kesella
Hacka margarinet i mjölblandningen. Blanda ner kesella och arbeta snabbt ihop. Låt degen vila kallt 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 15 minuter på 200 grader.
Spenatfyllning
200g hackad spenat (tinad och avrunnen)
2 dl ost
1 tsk örtsalt
0,5 krm muskot
vitlök (efter tycke och smak)
Blanda alla ingredienserna
Svampstuvning
1 stor lök (skivas, fräs upp)
1 burk champinjoner
1½dl kaffegrädde i flaska
1 msk mjöl
salt
Koka ihop allt med grädden
Fyll det förgräddade pajskalet med spenatfyllningen. Bred svampstuvningen över och strö lite riven ost på toppen (om du har någon över). Grädda pajen 15 minuter i ugnen på 200 grader.
Oh det såg gott ut. Detta skriver jag ner =)
Great! =)