Oh my goooood

Jag sitter och slötittar lite på lyxfällan just nu. Och om jag ska försöka sansa mig så; HERREGUD vad jag blir irriterad! Att hamna i pengaproblem är väl kanske något som kan hända alla, men om jag ska vara fördomsfull så blir jag inte förvånad att dessa människorna sitter i den här sitsen. De verkar så otroligt… tröga. Eller obrydda och bortskämda liksom. Inte så alerta om man säger så… Och det handlar inte om att man ska ha hög IQ utan att ta ansvar för sig själv och sin situation. Man handlar inte massor på kredit om man inte har pengar och man köper ingen ny flashig bil om man inte har pengar.

Och när de sedan ska sälja bort grejer så väljer de att ha kvar fyrhjulingen, två bärbara datorer, flashig kaffekokare m.m. Hur tänker man då?

Om vi skulle vara i dålig pengasituation så skulle vi absolut kunna sälja huset och flytta till något billigare, vi hade sålt två datorer och rensat massor bland prylarna. Jag menar, det gör man! Man tar ansvar för sin situation!

Ja, jag blir så irriterad! Vuxna människor ska väl fan kunna ta hand om sig själva.

  1. 25 sep 2009 · 9:19 f mAngelica - fyrbarnsmamman

    ja man förvånas ju varje gång dom visar de där avsnitten hur oansvariga vissa vuxna är

  2. 25 sep 2009 · 10:14 f mErica

    De var ju helt tröga! Köper grejer istället för mat till barnen. Kristus…

  3. 25 sep 2009 · 11:20 f mTess [Stylish-B.se]

    Jag missade det igår, men när jag sett några av de andra avsnitten blir jag fundersam. Hur fan hamnar man så fel. HUR kan man handla på kredit om och om igen? Jag hade sålt allt om jag skulle överleva om jag hamnat i den sitsen.

  4. 25 sep 2009 · 4:03 e mAnnica

    Jag förstår det inte riktigt heller. Jag förundras över hur människor tänker när de är panka och tar sms-lån. Eller handlar på kredit för att de inte har pengar på kontot.

    Det finns 2 situationer där jag personligen tycker det är OK att spendera lånade pengar; vid studier (om man väljer att ta studielån) samt vid bostadsköp (bolån).

    Allt annat känns bara… korkat!

  5. 25 sep 2009 · 4:36 e mCarolina

    Gårdagens Lyxfälla var sjukt.. Tycker att de flesta som är med blir berörda och vill ändra sitt beteende när de ser hur illa det verkligen är. Men gårdagens par verkade inte ens tycka att det var så farligt.. I alla fall inte tjejen. Oansvariga föräldrar!

  6. 26 sep 2009 · 9:52 e mCharlotte

    MM o tänk på att såna människor får rösta o bestämma hur landet ska styras … :S

Tyck till