Det blev inte så mycket fest för min del i lördags. Jag försökte men kände att jag inte var på humör. Så efter 1,5 glas vin och en halv cider kom M & Signe och hämtade mig och jag var nöjd med det. Hade jag gått ut på krogen hade jag bara velat gå hem efter en kvart ändå.

I går, söndag, så var vi ut med M’s föräldrars nya båt! Det blev en sväng till Klubbviken för en mysig lunch i båten.

Något jag dock blev så jäkla irriterad på var alla oansvariga hundägare jag mötte på där ute. Fyra eller fem lösspringande hundar sprang fram till mig & Signe. Ibland syntes ingen ägare till och de andra gångerna så var ägaren där men brydde sig inte (!!!). Jag blir så förbannad! Jag kanske inte vill att min hund ska hälsa på okända hundar? Tänk om min hund var aggresiv mot andra hundar och skulle bita dem, då blir JAG skadeståndsskyldig även fast det var deras hund som var lös och sprang fram till min (jag tror att det funkar så). Om jag skulle ha Signe lös och så springer hon iväg och fram till en annan hund, då skulle ju jag givetvis kalla tillbaka/hämta henne och be om ursäkt. Så gör man bara inte! Det ska vara ett okej mellan hundägarna om deras hundar ska mötas eller inte.

Vid ett tillfälle så var jag, M & Signe på väg bort för att promenera lite. Då kommer det fram en lösspringade hund och följer efter Signe. Jag stannar upp och väntar på att de ska kalla på sin hund. Efter ett tag så börjar de ropa efter honom men han kommer ju inte, så när hon har ropat ett bra tag så säger jag ”Du kanske måste hämta din hund för han verkar ju inte komma när du ropar”. Hon får tycka att jag var hur spydig som helst, men jag blir så arg!!! Misstag kan ju hända och att han sprang fram till mig var ju inte hela världen, men att dom inte brydde sig sen!? IT’S DRIVIN’ ME CRAZY!

Nåja. Nog om dessa  jävla hundägare..

baten

Signe är en van båthund numera

Efter båtturen så for jag till stallet för en ridtur i skogen. Mysigt! Efter turen så gick jag även ut på promenad med ett av stona som har föl. Hon är såå fin och hade jag haft ett stall så hade jag tagit med mig henne medsamma! Alltså, jag är sååå sugen! Jag sa till M sen att vi måste köpa stall för jag vill ha den här hästen. ”Tycker du att det låter logiskt det?” var hans kommentar. Nä, men vaddå logiskt? Har du sett hur fin hon är? Logiskt hit och logiskt dit.

Titta så fin hon är!

eti

Vackra flickan

meti

Jag & vackra flickan

  1. 07 sep 2009 · 2:02 e mTess [Stylish-B.se]

    Det finns många idioter som har hundar. Det borde vara som i HippHipp om du sett det. Körkort för hundar, då hade rätt människor fått äga hundar.

  2. 07 sep 2009 · 3:28 e mMalin

    Jag tycker det är logiskt att köpa ett stall bara för den sakens skull :0) Men tänk vad stort stall det skulle behöva vara med tanke på hur många fina hästar det finns…

  3. 07 sep 2009 · 3:47 e mzerendipity.se

    men! dumma människor som inte förstår risken med att släppa sina egna hundar. din hund kan göra någonting som gör de förbannade, samt att deras hund kan göra något som gör dig förbannad & ledsen.
    så jag tycker du gjorde RÄTT i att säga ifrån!

    Du får se det där med stallet som ett roligt framtida projekt! :D Om man vill någonting så ska man ha det som mål tycker jag! Go for it! ;)

  4. 07 sep 2009 · 4:37 e mVanilla

    Jag förstår att du blir irriterad!

    Vackra bilder! :-)

  5. 07 sep 2009 · 5:22 e mSandra

    Åååh, äntligen nån som håller med mig när det gäller dessa hundägare. Jag håller på att bli galen på dom. Man försöker att vara trevlig och ber dom snällt att koppla sin hund…och oftast (läs alltid) så får jag ”nämen min hund gör inget” tillbaka. Nä, deras hund kanske inte gör nåt…men dom vet ju inget om MIN hund. Och som du säger, det är ju jag som får stå för kalaset om nåt skulle hända. Även om JAG har min hund kopplad. Det är sååå irriterande! Dagens ris till alla oansvariga hundägare! :)

  6. 07 sep 2009 · 5:23 e mMinna

    Och JAG blir förbannad för tänk om det hade varit värsta kamphunden som ville käka upp Signe eller bita er?! GAH!

  7. 07 sep 2009 · 9:56 e mIsabelle

    Jag blir GALEN på folk som inte håller koll på sina hundar! Men jag måste säga att jag njöt en aning när jag var ute med min systers Leonbergerhane och en stor, men ändå ganska mycket mindre, hund sprang fram mot oss. Jag ropade till ägaren och bad henne ta fast hunden och fick till svar: ”men det är ingen fara, han är snäll!”. Det sket väl jag i fullständigt, ingen ska komma fram till oss, så jag ropade tillbaka: ”Men det är inte den här!” och då jäklar blev det fart på tanten :P

    Det funkar kanske tyvärr inte med en mindre hund men har hört många som tycker att det funkar att säga att den har noskvalster, kennelhosta eller liknande… trist att man ska behöva hitta på nåt, men det är ju ändå bättre än vad som kan hända, speciellt om den ena hunden sitter i koppel och känner sig trängd.

  8. 08 sep 2009 · 1:18 f mEveline.

    Hehe man vet att man börjar bli ”gammal” när man tackar nej till krogen och låter kvällen bli ung ;)

    ..Förresten kan man förstå din frustration gällande hundägarna som inte tar ansvar, helt rätt av dig att stå på dig trots att personen kanske uppfattade dig som spydig! :)

  9. 08 sep 2009 · 5:43 f mTess [Stylish-B.se]

    Ja gud det finns många som inte heller borde ha barn. Så håller med dig helt på det också.

  10. 08 sep 2009 · 6:47 f mCharlotte

    Gomorron!
    Åh sånt är så jävla irriterande.
    Ännu värre är väl om det råkar va en hund som biter Signe rejält :/ Såna finns också..
    Sen finns det ju folk som är hundrädda också.

Tyck till