Hej alla dar hemma i Sverige!

Ni ska bara veta hur bra vi har det har i Tanzania! Det ar svart for mig att beskriva med ord, men jag gor ett litet forsok och sa far bilderna tala om resten, sen da jag kommer hem.

Nu ar vi pa varldens mysigaste stalle. Det ar ett hotell som ligger lite utanfor Pangani vid kusten. Fran hotellpoolen kan vi titta ut over indiska oceanen och pa vag hit till huvudbyggnaden dar jag sitter nu sa sag jag tva sma apor. Tidigare i dag da jag lag i solstolen sa hoppade en liten apa forbi. Jag foljde efter den in bland nagra trad och dar satt ett helt gang pa 8 apor. De minsta av dem var valdigt nyfikna pa mig och kom narmre och narmre. Och sa satt de och vred och vande pa huvudet och undrade vad jag var for en konstig harlos apa. En av aporna hoppade ner pa en gren, tittade pa mig och sa bresade han pa benen och kliade sig i skrevet. haha. Jag gillar apor :)

Till detta underbara paradis dar vi ar nu, kom vi till igar. Har ar det mycket varmare an i norra Tanzania dar vi varit tidigare, sa nu ar det bara sol och bad och mys som galler. Jag njuuuter och langtar inte hem till Sverige det minsta! Fast jag saknar mina harinpackningar och plattang..haha.

Innan vi kom hit sa har vi varit i Arusha. En av Tanzanias storsta stader. Allt ar valdigt Afrika-typiskt har. Ni vet sadar som man tanker sig. Kvinnorna har fargglada stora klader pa sig och bar saker pa huvudet, och manga av husen ar byggda av lera med stra-tak. Jag far visa bilder sen!

Efter tva dagar i Arusha sa akte vi vasterut. Dar besokte vi bland annat en Maasaiby, vilket var ganska intressant. Vi hoppade och dansade med dem och fick se hur de bodde. Sen sa akte vi pa safari i Serengeti. Ni anar inte hur haftigt det var! Nar jag sag min forsta giraff sa stannade ju nastan hjartat. Men efter den hundrade giraffen sa kanske man pekade lite och sa ”dar ar en giraff”. haha. Vi har sett massor med djur, och manga av dem pa vaaaldigt nara hall. Lejon, flodhastar, apor, leopard, gepard, zebror, gnuer, impalas, gaseller… Och sen en massa annat! I Serengeti bodde vi pa ett hotell mitt pa savannen. Da man tittade ut fran sitt hotellfonster sa sag man zebror och vi fick inte ga utanfor hotellet pa kvallen for dar fanns ju vilda djur… Efter tva dagar i Serengeti sa akte vi till Ngorongoro kratern. En krater pa 2,5 mil som har ett otrooooligt djurliv. Varat hotell lag pa kanten till kratern, sa da man tittade ut fran det hotellfonstret hade man en ganska sa haftig utsikt. Det fanns kikare vi restaurangen sa man kunde titta ut och se zebror och gnuer och noshorning dar nere. Sa himla haftigt! Och sa otroligt vackert. Vi var helt betagna allihopa. Da vi sovit dar en natt sa akte vi ner i kratern. Om man tyckte att Serengeti kryllade av djur, sa var det ingenting mot for Ngorongoro. Det forsta vi motte var en gepard, och sen horde vi lejon vrala i buskarna och sag lejon pa jakt. Haftigt.

Sen har vi gjort en massa annat ocksa. Besokt skola och sjukhus och massa mer. Men jag maste ju spara lite pa infon tills jag kommer hem, right? :)

Summan av kardemumman ar i alla fall att vi har det underbart. Den forsta veckan har varit ganska hektiskt, men vi har fatt uppleva sa otroligt mycket. Nu da vi ar har i Pangani sa ska vi bara mysa! Det har ar absolut den haftigaste resan jag varit pa, och Tanzania ar ett valdigt intressant land. Vackert och fint och mycket elande ocksa. 10% har hiv men det storsta problemet ar nog malarian. De andra i gruppen traffade nagra bushmen som bor ute i det fria och sover under stjarnorna (jag var tyvarr sjuk den dagen), och de har ju inga malariamediciner eller myggnat direkt.

Snart ska vi ata varan 3-rattersmiddag och solen haller pa att ga ner (fast det ar supervarmt fortfarande…puuh!).

Nu borjar datorn att lata konstigt, sa det ar nog bast att jag publicerar det har nu.

Varma och valdigt nojda och glada halsningar fran Tanza ;) puss!

  1. 27 jan 2009 · 5:29 e mLisette

    Åh vad härligt! Väntar på bilder (:

  2. 27 jan 2009 · 6:27 e mEmsan

    blir kul att få se lite bilder sen när du är hemkommen!

  3. 27 jan 2009 · 7:41 e mLAJSA.NET

    Du glömde ju packa ner mig i resväskan :(

  4. 27 jan 2009 · 9:57 e mminna

    Naaaaajs! Men du, har du inte fått mina sms? Vad heter Maria vars katter du tog hand om, i efternamn? Saras paket har kommit dit men hon får inte tag i dem å måste ha paketet. SMS:a mig!

    Vi har iaf canal + nu igen så vi inkräktar inte på eran lgh något. Ser fram emot bilder. Sen kanske vi kan gå å se Anna Ternheim på Kulturens hus? Kram!

  5. 27 jan 2009 · 10:33 e mElvira&Inger

    De låter helt fantastiskt!!! OM du ser detta innan ni är hemma igen så ge A+P+L+M massor av kramar fr oss – vi längtar så efter att höra dem i telefon åtminstone… Men fortsätt att njuta o uppleva – ser fram emot bilder här sen. KRAM fr I&E. Hälsa hela gänget, men spec t systra-mi = )

  6. 27 jan 2009 · 10:38 e mMia

    nu blir man ju avis ;) men riktigt roligt att höra att ni har det så bra! hoppas mamma fick ett riktigt firande på sin stora dag :) Hälsa alla! Kram

  7. 27 jan 2009 · 11:24 e mLinda

    Åh vad roligt det låter! Apor är så söta :D Ha en fortsatt underbar resa!

  8. 28 jan 2009 · 9:28 f mMadde

    Åh, det låter som om ni har det helt underbart! Nu väntar vi på alla foton!

    Ha en fortsatt bra resa!

  9. 28 jan 2009 · 10:21 f mViktoria

    Du vet väl att vi vill se ALLA 2500bilder som jag gissar att du har. :-)
    Jag är sååå nyfiken så det finns inte ord. Har gått in på din blogg varje dag i hopp om ett livstecken.. Och nu äntligen..Hälsa alla i hela stora släkten.
    KRamisar från Kusin vitamin

  10. 28 jan 2009 · 10:58 f mKakan

    SOLA ÅT MIG!! I NEED IT :D

    KRAM

Tyck till