Fast det är egentligen inte det som är frågan. Utan varför bloggar man? Varför bloggar du?

Egentligen. Varför skulle en enda människa i hela sverige vara intresserad av att veta vad jag åt till lunch, vem jag träffade på stan och hur mycket min nya skjorta kostade? va?! vem vem vem!? e g e n t l i g e n ? Fast jag läser ju andras bloggar som handlar om samma sak…

Och varför tycker man att det är värt att lägga tid på sin blog? Varför tycker jag att det är kul?

Vad är grejen?

Jag tror att de flesta som bloggar är exhiobitionister som gillar att synas. I grund och botten. För även om man har en blog för att få ”skriva av sig”, eller lägga upp foton eller få pyssla med webdesign, så är det ju ändå fokus på antalet besökare, right? När besökssiffran stiger så blir man glad. Men alltså, inget fel i det, absolut inte. Och jag säger inte att det är så, men jag trooor. Vad tror du? Vad är egenligen grejen?

Det är ett mysierium detta med bloggeri bloggera. Men tydligen så tilltalar det ju många, både att skriva och läsa. Och jag är ju en av dem… som jag inte förstår mig på:)

Nu ska jag koka soppa, om nu någon där ute finner det intressant, haha ;) puss!

  1. 25 jan 2008 · 7:06 e mSusanne

    Håller med dig till stor del! Förr när jag bloggade kollade jag statistik flera gånger per dag, och kommenterade hejvilt för att liksom ”synas”. Hette min bloggadress på msn osv :P Nu är det precis TVÄRTOM! Insåg precis som du att det inte alls var kul att för många läste om mitt liv så nu när jag startat upp min blogg igen ligger jag lågt och har den mer för att familjen ska kunna följa mig och sådär. Undviker dessutom att nämna bloggen ”irl” för de som jag inte vill ska ha den insynen. Och någon statistik har jag inte ens att kika på, så skönt! Har inte den blekaste om någon överhuvudtaget varit inne och läst :) Så det kan vara ett tips, att plocka bort all möjlighet till att se sånt!

    Hoppas du har en bra ikväll.

  2. 25 jan 2008 · 7:33 e mtherre

    Kan ju bara svara för mig själv, varför jag bloggar. Antalet besökare är inget som jag bryr mig om utan skriver en digital dagbok helt enkelt typ. Sedan tycker jag bara att det är jättekul att mina läsare kommenterar det jag skriver :)

  3. 26 jan 2008 · 3:56 e mMalin

    Jag tror att jag bloggar mest för att jag gillar att skriva men också för att skriva av mig om saker som har hänt och så:) Självklart är det ju kul med många besökare på bloggen men man bryr ju sig mest om vad vänner och bekanta tycker. Jag bloggar nog mest för att hålla mina vänner uppdaterade och kul att se vad ens egna vänner och bekanta pysslar med!

  4. 03 feb 2008 · 3:10 f mDessi

    Exhiobitionist klingar inte bra i mina öron. Alla individer behöver uppskattning, på ett eller annat sätt.

    Själv har jag tagit bort besöksstatistiken på min sida. Jag har bett mina läsare registrera sig, så jag vet ändå maxantalet läsare jag har. På det här sättet är det dock svårt att locka nya läsare till bloggen eftersom den ligger bakom lösenord numera, men där fick jag kompromissa :)

Tyck till