Kära Dagbok

Min blogg är ju lite som min dagbok, om än den bara visar en väldigt begränsad del av mina dagar. Något inlägg här och där och någon liten bild från dagen. Jag började tänka på hur det skulle se ut om jag verkligen skrev ner allting som hade hänt under dagen….

(tänk er här ett sådant där ”nu är det dags att vända blad”-ljud)

Vaknade tjugo i sju och snoozade för ovanlighetens skull bara 10 minuter och inte en halvtimma, som jag brukar vara duktig på. Signe låg i sin egen säng och snarkade. Steg upp och slog på nyhetsmorgon, där de pratade om en djurplågare i göteborg. Förbannade den som bestämt att vi skulle börja kvart över åtta och mig själv över att inte ha somnat förrän halv ett i går kväll. Tvättade ansiktet och sminkade mig. Kände mig vågad och gick på att göra en eyeliner-vinge dagen till ära. Men ångrade mig såklart när jag kom till det andra ögat. Hur fan får man vingarna likadana!? Fick sudda massor med gånger, men det blev aldrig riktigt bra ändå. Fick även en ful-dag i dag, fick jag erfara. Ni vet när man bara ser sig själv i spegeln och liksom bara NAE, jag orkar inte! Det blir liksom inte bra. En sådan dag var det i dag.

Skyndade ut på promenad med Signe som var alldeles för upptagen och galen i alla löv som blåste omkring, istället för att ja… do her thing. Undrar hur hon lyckas springa i full fart och hugga in på ett löv som blåser på asfalten utan att slå ut tänderna i marken. Det blev en kort promenad som jag fick dåligt samvete för, men jag var tvungen att rusa till skolan. Hann koka kaffe medan jag borstade tänderna och vispade grädde till mitt mellis i mixern. Det blev inte bra. Hann inte äta frukost heller och det skyller jag på eyeliner-vingen. Ingen kille kommer förstå det.

Cyklade till skolan på fyra minuter och hann in på lektionen i god tid. Satte mig ner på min vanliga plats. Ja, jag vet att det är trögt men jag sitter alltid på nästan samma ställe. Undrar vad som skulle hända om jag bytte? Ja, jag hade antagligen fått sitta med några andra klasskamrater än de jag sitter med jämt, eftersom de också alltid sitter vid mig… Lektionen handlade till en början om juridik och läraren var en sådan där tjej som jag tror aldrig har en ful-dag. Ni vet sådana där tjejer som ser så sportiga och härliga och kulturella ut, utan att de försöker? Jag lovar att hon har hoppat fallskärm och är grym på TP. Hon var säkert en sådan tjej som tog en massa lyror på brännbollen också.

Sen fick vi rast och vi drack kaffe och pratade om soffor, mattor och hus. Jessica har en grå soffa och Hannah har köpt en ny matta. Matilda var stressad och Angelica funderade på om hon skulle beställa en matta i svart och vitt. Sen var rasten slut och nu hade vi en ny lärare som föreläste om ångest. Det var väldigt intressant och jag tänkte mycket på mig själv, mina erfarenheter av ångest och vad jag är rädd för. Tänkte på att jag i söndags hade lite av ett >>ögonblick utanför mig själv<<. Det sa liksom pling och jag kunde se på mig själv och förstå mig och mina rädslor på ett nytt sätt. Tycker att det är väldigt intressant att lära känna mig själv. Jag är en himla intressant person, kan jag tycka. haha

När skolan slutade klockan tolv hade jag hunnit dricka ännu mera kaffe, äta några kolor och ringa Melonen och säga bye bye och ha det så bra i London. Cyklade hem till Signe som låg och sov i hallen. Hon sover oftare i hallen nu, sedan hon blev döv. Gissar att hon vill ha koll. Satt sen på toan väldigt länge. Inte för att jag behövde (alltså tro inget sånt!), men för att jag kollade instagram, facebook, instagram igen, spelade wordfeud och uppdaterade mina appar på telefonen. Det blir ofta sådär när jag kommer hem, att jag liksom fastnar helt trött – ofta på toan, och sitter med telefonen. Misstänker att min blick blir stel och nästan död sådana gånger. Sen får jag väcka mig själv ur min telefon-trans och gå vidare med dagen. Gick ut med Signe på promenad och tappade min ena vante som jag fick gå tillbaka efter. Försökte få Signe att leta efter den genom att visa min andra vante, men det är väl bara Lassie som fixar det (när det blåser). Åt en god laxbit till lunch och laddade sedan för en promenad in till stan. 

Tog bilen in till stan pga tidspress (story of my life). Gick in på Löpkliniken eller vad det nu heter, och tänkte köpa sulor till mina springskor så att jag kan komma igång med löpningen utan att få ha ont i benhinnorna. Det gick ju inte så bra, för ut kom jag med ett par nya springskor istället. Way out of my budget! Hoppas de blir bra i alla fall. Känner att löpningen bara måste funka nu, för annars vet jag inte vad. Blev ju fattig av det hela men är hellre smal och fattig än fet och fattig, så det kanske blir bra ändå.

Mötte sedan upp Jessica & Angelica på stan. Köpte ett par solglasögon på Ur&Penn för 50:-. Har gjort sönder mina två favoritsolglasögon inom loppet av två veckor, så detta var ett måste. Var inne på H&M och såg två tjejer gå in i en provhytt när jag skulle prova träningsbrallor. Den ena tjejen höll i två mascaror. På väg ut från provhytten höll hon inte dem i handen, utan gick bara ut från butiken utan att köpa något. Tyckte att det kändes skumt så jag följde efter dem ut från butiken, såg att hon höll mascarorna i handen så jag gick in på H&M och sa till personalen. Sen kom två vakter och jag fick peka ut tjejen. Hon erkände visst direkt att hon snattat.

Ja, och för att snabbspola resten så drog jag hem, polisen ringde och jag fick vittna, åt middag, pratade i telefon och kollade smash. Nu dricker jag kaffe igen, herregud. Kollar på teven, lyssnar på spotify och bloggar. Multitaskar, alltså.

Ja. Haha. Frågor på det? ;) Var det någon som orkade hela vägen? Ni förtjänar nog något sorts pris i så fall… (varsågoda). Det är nog ganska skönt att bara få ta del av några väl utvalda delar under dagen ändå… ;) Men om någon har suttit och funderat på vad just jag har gjort i dag så behöver ni inte längre leva i ovisshet!

puss!

  1. 04 maj 2013 · 12:18 f mMattis

    Yey, I did it! ;) Tycker du ska skriva fler dagboksinlägg, det händer ju liksom grejer i ditt liv! :D Bra att du sa till om tjejen som snattade, starkt ändå! Och kul med nya köpskor!! :) Hoppas du får en lika händelserik morgondag! :) puss!

  2. 04 maj 2013 · 3:59 f mE.

    Men vilken vardagshjälte du är! Inte alla som skulle gjort som du gällande mascaraincidenten, bra gjort! Tror den snattande tjejen lärde sig en läxa också.

  3. 04 maj 2013 · 7:50 f mLisette

    Jag klarade det!!! Haha!

  4. 04 maj 2013 · 8:49 f mTidy to be

    Tänk att allt ska gå så snabbt idag, t.o.m läsa bloggar! Men jag läste genom hela! Ang. springa efter löv gör min sexmånaders vovve samma sak, trodde det var en valpgrej, men då är det väl något man får stå ut med då ;) Går bra när det är medvind, men motvind är lite jobbigt… ;)

  5. 07 maj 2013 · 1:50 e mLinnéa

    Graaattiiiiis! ;)

  6. 07 maj 2013 · 3:23 e mLinnéa

    haha, åh så din hund är likadan? jaa.. när/om det blir ett problem senare och känns jobbigt så har du här en som vet hur det känns i alla fall :)

Tyck till