favoriterna

Foton: Kicks

När jag var i USA passade jag på att köpa på mig en del hudvårds- och sminkprodukter eftersom att det är så himla mycket billigare där. Jag brukar inte köpa från finmärken så ofta i vanliga fall, men nu tänkte jag att jag skulle unna mig. Alla dessa grejer visade sig vara från Clinique, det blev faktiskt en slump men jag antar att det är ett märke som jag trivs med.

1. Rinse-off foaming cleanser. Det är en produkt som ska ta bort sminket och är väl mer som sminkborttagning än tvål… Inte för att jag vet vad skillnaden är egentligen förutom att den är bra mycket mer effektiv än annan vanlig tvål eller gel-rengöring som jag provat tidigare. Tar bort sminket jättebra! Vet inte riktigt hur den funkar på vanlig mascara dock, då jag använder en speciell typ (se nr.4 :)). Den är väldigt dryg och jag använder den bara på kvällen tillsammans med nr.2. Gillar den verkligen! Så skönt att inte behöva böka med en massa bomullsrondeller och ändå få av sminket ordentligt. 150ml. 235kr.

2. Liquid facal soap mild. Enligt tanten i butiken så kunde jag ju bara inte köra med ettan utan var tvungen att avsluta med den här tvålen efter sminkborttagningen också. Jag bara.. ”but why?” Jag är ju så dålig på vad huden behöver och med lotion och toners hit och dit. I alla fall så gick jag på det och använder den här på kvällen efter 1:an och sen använder jag bara den här på morgonen för att liksom fräscha upp ansiktet utan att behöva gå in med det tunga artilleriet. Jag trivs väldigt bra med de här produkterna och tycker att de funkar toppen tillsammans! 200ml. 235kr.

3. All about eyes rich. Jag har alltid haft en väldigt fin hy med väldigt lite besvär, förutom då dessa – vad jag anser – gigantiska mörka ringarna under ögonen. De har liksom inte velat lämna mig ifred! Den här krämer från Clinique tar inte bort dem helt (finns det någon sådan kräm? Tror inte det) men den funkar faktiskt. Jag tycker att jag har blivit mycket mindre mörk runt ögonen efter att jag började använda den här. Använder den morgon och kväll. Den är dessutom väldigt dryg så även om den känns dyr så räcker den länge, tänk på det! 15 ml. 355kr. 

4. Lash power mascara, long-wearing formula. Jag ogillar som sagt att lägga ner tjorv och tid på att tvätta bort sminket på kvällen. Det ska gå fort och jag orkar bara inte hålla på med dessa bomullsrondeller som man ska lägga på ögat och bla bla bla. Inte min grej alltså. Jag ville ha en mascara som enkelt gick bort och som inte gjorde att jag vaknade med pandaögon på morgonen samtidigt som den skulle hålla bra hela dagen. Då blev ju faktiskt den här perfekt. Clinique har tre (tror jag) olika mascaror som är såhär ”long-lasting” vilket betyder att de bara går bort med varmt vatten. Det betyder ju att den sitter väldigt bra hela dagen men ändå går bort lätt på kvällen. Alltså I love it! Den enda nackdelen är att det blir lite smutsigt i handfatet eftersom mascaran liksom faller bort i små bitar och inte luckras upp. Såklart värt det ändå, det är ju bara att skölja av! Om man inte vill ha vattenfast mascara (det vill inte jag – pallar inte bomullsrondeller, ni vet) men ändå inte känner för att se ut som en panda när man tränat, gråtit, det är vinter, varm sommar eller gått i regnet så är denna perfekt. Det är klart att en massa massa vatten kanske skulle göra att det lade sig lite under ögonen, men det är ju helt acceptabelt tycker jag. 230kr.

Jag brukar inte skriva så mkt och smink och sånt, men jag kände att jag ville tipsa er om de här favoriterna som jag har. Hoppas att det uppskattas och att kanske någon annan hittar en ny favorit :)

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/f/1/8/lejas.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Tyck till