Inte trodde jag att en liten människas bakhuvud kunde framkalla sådana kärlekskänslor. Det blir liksom hjärtsnörp här hos mig när jag ser hur det fjuniga lilla huvudet vrider och vänder på sig. Rörelserna vittnar om de stora nyfikna ögonen och den fascinerade öppna munnen som jag förstår finns där på andra sidan, även om jag inte ser dem just då. Ibland dras de mot en katt, ibland mammas tallrik. Andra gånger ska Signe studeras ordentligt eller de egna fötterna. Älskade lilla liv, hälften mig – jag är för alltid hundra procent din. 

 

Signe har installerat sig hos svärföräldrarna

Lille sjuklingen

Äntligen är vår badrumsrenovering igång som vi pratat om så länge. Vi ska bli med tvättmaskin! Och större badrum! Och vi behöver inte duscha i ett badkar! Ja, ni hör ju hur fint det låter. 

Eftersom vi bara har ett badrum så har vi fått flytta ut under renoveringen och bor nu hos Manges föräldrar. En liten liten människa behöver mycket mycket packning, konstaterade vi. Phew! 

Sigvard är för övrigt lite krasslig nu. Snorig och hostig :( Hoppas han kryar på sig snabbt, för det är inte roligt. Kunde jag ta all hans sjuka så skulle jag. 

10584630_423300644526194_1498456300_n

I går var vi på sjukhuset på ett återbesök för att kolla upp Sigges nyckelben. Det bröts under förlossningen, men nu är det bra igen. Det verkar inte som att han har haft ont, men han rörde inte armen så mycket i början. Nu används den dock för fullt :) Skönt!

-30 var det i går. Riktigt kallt! Jag känner att jag lätt blir lite nojig över att ha honom ute i den här kylan. Köpte en åkpåse till babyskyddet häromdagen. Känns bra att ha det och inte bara en filt när det handlar om sådana här temperaturer. Men det är ändå snabba puckar som gäller när vi går till eller från bilen. Jag engagerade både svärfar och pappa med vår transport till sjukhuset i går för att få hjälp att köra fram bilen här hemma och sedan få hjälp vid sjukhuset för att slippa gå från parkeringen som ligger så långt från entrén, allt för att undkomma kylan så mycket som möjligt. I dag är det dock milt väder och vi har bara haft 16-18 minusgrader. Känns ju varm när en haft 25-30 minusgrader i flera dagar :)

Nu kollar Mange på På spåret med Sigge i famnen, Signe snarkar bredvid oss i soffan och jag käkar popcorn. En perfekt fredag :)

2016 är här och vi lämnar 2015 till historien – ett händelserikt år, måste jag säga. Jag tycker själv att det är roligt att gå tillbaka och läsa mina årsresuméer så därför ska jag försöka knåpa ihop en liten sammanfattning av mitt år här.

Då kör vi :)

img_4308

Just efter att vi fått våra diplom på examensceremonin; jag och några av de finingar som jag mött på utbildningen i Umeå. Kärlek till er!

Året började med ett avslut, kan man säga. Jag tog min socionomexamen den 16:e januari. En väldigt fin dag i Umeå, där jag blev firad av familj och släkt samtidigt som jag firade med vänner. Fast det var ju lite sorgligt och vemodigt också. Jag har ju trivts så bra i Umeå, med utbildningen och – framför allt – med mina fina vänner som jag hade lyckan att träffa där, och nu skulle ju allt få ett slut. Men vår vänskap fortsätter, även om vi inte kan träffas lika ofta nu.

img_8688

Mange och jag på sittningen. Jag tänkte när den här bilden togs att denna skulle vi visa för vårt barn och säga ”tänk att här låg du redan i mammas mage!”.

Dagen efter examensceremonin hade vi en sittning. Mange var med och det var en jättefin kväll tillsammans med klassen. Vi bodde på hotell under helgen och allt vara bara så himla bra. Hela helgen hade vi en liten hemlighet… Jag hade börjat misstänka att det låg ett frö i min mage och vi var så pirriga inför det. Jag duckade för all champagne och alkohol den helgen och det var fasen inte lätt utan misstänksamma blickar… Jag väntade i alla fall med att ta graviditetstestet till morgonen efter sittningen. Det blev ett av årets gladaste ögonblick.

Vi skulle bli föräldrar! Vi blev så himla himla glada. Tänka sig att det verkligen var sant! Men lyckan varade tyvärr inte särskilt länge. Ungefär en vecka senare fick jag missfall. All den glädje vi känt blev till sorg istället. Det var jobbigt.

Jag försökte tänka redan då att det var ”meningen” att det skulle bli missfall. Att det var kroppens sätt att rätta till något som blivit fel. Nu när vi har fått Sigvard känns det ju verkligen som att det var det, annars hade vi ju inte fått honom. Nu kan jag mest känna sorg över att missfallet gjorde att det var svårare att glädja sig åt plusset när vi blev gravida igen, vi vågade helt enkelt inte hoppas fullt ut igen. Men efter ultraljudet kunde vi börja tro att det verkligen var sant igen.

Att skriva så öppet om missfallet kanske många tycker är onödigt ”utlämnande” av mig. Men en av alla de känslor som jag fick i samband med missfallet var skuld. Känslan av att jag hade gjort något som påverkade att det inte blev något barn. Då jag dels vet att det inte var mitt fel samtidigt som det är en känsla som är så vanlig hos många som drabbas av missfall tycker jag att det är viktigt att prata och skriva om det för att sudda bort skammen och skulden kring missfall. Det är också svårt att stötta varandra kring det som hålls hemligt. Vi är många som gått igenom samma sak. När jag har berättat för andra är det många andra som har delat med sig av liknande upplevelser.

img_3197

Måndagen efter examen började jag på ett vikariat som kurator. Jag hade jobbat där innan och nu fick jag äntligen jobba fullt ut, utan studier som störde. Jag fortsatte där fram till slutet på oktober och har trivts så bra. Jag älskar verkligen ”mitt” jobb och mitt yrke. Även om jobbet innefattar mycket sorg så är det så givande att få möta alla dessa människor som jag möter i mitt jobb. Det är verkligen en gåva att få göra det, jag lär mig så mycket och jag är så tacksam.

img_8975

Vi målade om sovrummet. Det blev ljusrosa på alla väggarna. Helt rätt :)

img_9777

I examenspresent fick jag ett presentkort på en tatuering och en bokad tid av Mange…. Iiiih! Nu var det slutsnackat! Det blev ett enkelt litet hjärta vid handleden och ett ankare bak på vristen. Ingen stor sak för världen men en stor (liten) sak för mig.

img_9022

2015 var året då jag började äta till största delen vegetariskt. Kyckling och gris lagar vi aldrig hemma längre och nötkött köper vi från bönder i närheten. Det känns bra att göra mer och prata mindre.

img_0014

Vi köpte längskidor och tyckte att det var fest att åka ut på tur. Synd bara att vi kom på det i slutet på säsongen.

img_0252

Påsken firade vi i Kalix, som vanligt. Här är Signe ute på utflykt vid Skagsudden.

img_0532

Vi for till New York i slutet på april. Det var riktigt fint att få uppleva staden igen, men denna gången i lite varmare väder. Vi gick och gick och gick och gick. Och jag var gravid och ville dricka juice hela tiden och var supertrött på kvällarna.

img_0610

Vi gick på musikal också och såg på The Book of Mormon. Den var bra, men jag var så himla jetlaggad och gravidtrött att jag höll på att somna på föreställningen ändå :)

img_0646

Central Park visade sig från sin bästa sida…

img_0565

.. och Brooklyn Nets bjöd på spännande slutspelsmatcher som vi gick på tillsammans med ett annat par från Luleå.

img_0826

Efter en vecka i New York tog vi en Greyhound till Boston. Vi hade läst om att det bara är skumma typer som åker Greyhound så det var lite nervöst innan, men det gick bra!

img_0717

Boston var ju en himla grön och fin stad. Vi bodde på ett flott hotell (till skillnad mot hotellet i NY) och vandrade runt och tog del av stadens historia.

img_0791

Vi kollade också in Harvard och området däromkring. Efter några dagar i Boston for vi tillbaka till New York.

img_0873

Spenderade sista dagen i NY med att äta vegetarisk chilli i Meatpacking District.

img_1217

Tillbaka i sverige fyndade jag på loppis. Och jag hittade äntligen mitt bord med virrvarr-skiva. Lyckan!

img_1011

Jag gjorde ögonfransförlängning och promenerade med min tjej i skogen. Magen började säga sitt och promenaderna blev långsammare.

img_2383

Jag fortsatte att ta hand om Vackerpojken, men slutade att rida där vid vecka 16-17 i slutet på maj.

img_2354

Efter det blev det bara promenader och mys fram till jag slutade helt i oktober. Längtar tillbaka till hästryggen!

img_1352

I början på sommaren for vi ner till Göteborg och gick på bröllop, bodde hos min bror, for ut i skärgården och hälsade på familjens nya medlem; hästen Bella.

img_1520

Midsommar firades i Kalix.

img_1679

Och magen växte. Det var roligt att sedan äntligen få gå ut med nyheten. Det kändes som att vi hade haft hemligheten för oss själva i en eeeeevighet.

img_1887

Minna och Per gifte sig och hade ett jättefint bröllop. Jag fotade!

img_1989

Jag jobbade mest hela sommaren, men hade två veckor ledigt. Sommaren spenderades mest hemmavid, men några dagar i stugan i Övik fick vi till med familjen. En dag tog vi båten ut till Trysunda som bjöd på toppentrivsel.

img_2134

Några fina dagar blev det ju ute i skärgårdsstugan också.

img_2220

Och några fina kvällar. Med nakenbad.

img_2201

Råneå bjöd också upp till dans.

img_2174

Andra augusti fyllde jag 30 år och dagen innan hade Mange fixat med en överraskningsfest för mig med country-tema. SÅ FINT! Älskar honom och alla som hjälpte till och som kom och gjorde den dagen så himla fin ♥ ♥ ♥

img_2429

I slutet på augusti for vi till Rians i Frankrike med Manges familj. Vi bodde i ett gammalt jättefint hus där terassen hade utsikt över alla små röda tegeltak i byn. Vi besökte också Nice och Cannes, en vingård och en fiskestad vid vattnet.

img_2528

Och magen växte.. Här förevigad i Rians.

img_2760

Efter frankrike stannade vi några dagar i mammas lägenhet i Stockholm. För att passa på medan vi bara var två…

img_2699

Sen var det tillbaka till verkligheten och jobbet igen. Signes daghusse skadade sitt knä så hon fick börja på hunddagis. Det gick över förväntan och jag är så nöjd med Vaktens hunddagis. Jag kan verkligen rekommendera det för er Luleåbor :)

img_2979

Första helgen i oktober betyder tjejhelg med umeåvännerna. Början på en livslång tradition :)

img_3075

Vi planerade, boade och fixade inför bebis ankomst.

img_3246

Signe var hos veterinären och konstaterade att blåsljudet blivit större :(

img_3390

Jag slutade jobba sista oktober och den 24:e november var bebis beräknad. I väntan på så renoverade vi hallen.

img_3572

Och så fick jag sjukt mycket foglossning under de två veckor som Sigge gick över tiden. AJ! Jag fick gå med kryckor och i trappen kröp jag på alla fyra…. Väntan kändes lång.

img_3661

Men sen kom han till slut. Den 8:e december. Mitt hjärta Världens finaste lilla pojke. Helt perfekt!

img_3767

Efter några dagar på BB fick vi komma hem. Det var så mysigt, nytt, spännande, läskigt och underbart. Jag hade ganska ont de första två veckorna.

img_4131

Julen firade vi i Kalix med min familj och alla mina syskon. Sigge fick den fina juldressen av min bror Magnus och fårskinnet av alla syskonen. En mysig och lugn jul hade vi med massor av god mat som mamma fixat. Nyårsafton gick i samma lugna och trevliga tema tillsammans med vänner i Lisa och Viktors nya villa som de flyttade in till i november.

♦ ♥  ♥ ♦  ♦ ♥  ♥ ♦ ♥ ♦ ♥  ♥ ♦  ♦ ♥  ♥ ♦ 

Det blev några långa och några korta resor under året, men den största resan var såklart den jag påbörjade i och med graviditeten och att bli mamma. Min resa i yrkeslivet känns också spännande och jag ser fram emot den också. Undrar var jag kommer att hamna efter mammaledigheten? Jag hoppas att jag har ett svar på det innan nästa år.

2016 blir nog ett riktigt bra år för mig, känner jag. Jag hoppas att min familj och mina nära får vara friska och njuta av varandras sällskap. Jag hoppas på många härliga veckor hemma tillsammans med min pojke, kanske i sällskap med andra mammor? Vi är några stycken som fått barn här i slutet på året, så det blir kul. Jag hoppas också på en resa eller två, en skön sommar och känslan av en starkare kropp.

Det ska bli så roligt att leva livet som en familj. Nu börjar ju livet på riktigt :)

Gott nytt år!

Nej, det blev inget novemberbarn. Nu är det första december och vi är sex dagar över tiden. Hallå, det var ju inte så det var tänkt! :)

IMG_3539

Mange jobbar ju på i väntan på bebis och jag försöker spendera tiden här hemma på bästa sätt. Det är lätt att tänka i förväg att det ska bli så skönt att bara ligga hemma och kolla på serier, men det blir rätt trist i längden… Jag vill i alla fall kunna gå ut och gå, baka och… städa. Ja, till och med det!

I helgen fick ”vi” för oss att möblera om i vardagsrummet för att få plats med både vagga och julgran. Det gick ju smidigt för mig som bara kunde sitta och peka.. haha. Ibland tycker jag lite synd om Mange som får fixa så mycket här hemma just nu med mat och hundpromenader och allt möjligt. Sen kommer jag på hur gravid jag är och hur ont det gör bara att vända sig i sängen, så då går det över ;)

Jag har i alla fall himla tur som har både mamma och pappa och svärmor och svärfar som har hjälpt till med Signes lunchpromenader nu den senaste veckan. Tack!!

Nu får ni också hjälpa till med att hålla tummarna att bebis kommer ganska tidigt i december i alla fall, ok? :)

IMG_3495
Tre dagar över tiden nu och vi väntar och väntar på vår lilla bebis. Jag vet att en egentligen inte får vara otålig efter bara tre dagar men… Ja, nu är vi det ;) Vi vill att han kommer nu! Samtidigt som vi längtar känns det ju helt surrealistiskt och knasigt att tänka att vi snart har vår bebis här och blir en riktig familj. Va! Så knäppt att det inte går att föreställa sig :) Men så himla härligt det ska bli ändå.

Förlossningen känner jag mig nyfiken på. Inte rädd, men jag känner mig ju heller inte särskilt peppad på smärtan om jag säger så. Det ska bli intressant att se hur jag och Mange tar oss an den utmaningen och hur allting blir. Mitt största mål och önskan, förutom att bebis mår bra såklart, är att jag känner ett inre lugn hela tiden. Om jag andas och tar det lugnt blir nog det mesta bra tror jag. Sen får ju allt såklart gå lagom fort och jag vill ju inte spricka nåt osv. Såklart!

Nu ligger jag i sängen med sammandragningar. Stenhård mage som tränar inför det som komma skall :) Min dygnsrytm är lite knas just nu. Vaknar ofta på nätterna och ibland är det svårt att somna om. I natt var jag vaken mellan 03:30 och 06. Var tvungen att stiga upp och äta frukost, haha.

Väntan på bebis hade nog känts lite mindre seg om det inte vore för att jag fått så ont i ryggen och måste göra så lite som möjligt. Det hände nåt med den i söndags och sedan dess har jag inte kunnat gå utan att det smärtar så hemskt längst ner i ryggen på höger sida. Värst är trapporna. Jag trodde först att det var nån nerv i kläm, men det är fogarna som spökar säger sjukgymnasten. De känningar jag haft i fogarna innan det här har inte alls känts såhär. Men det är klart att det blir en stor påfrestning på kroppen med all extra tyngd och en mage som gör att jag inte kan röra mig på det mest ergonomiska sättet. Ryggen vill nog vila nu… Så bebis, kom ut! Apropå tråkigt så har jag i dag t.ex. inte varit utanför dörren en enda gång för att jag ska vila kroppen. Kan inte minnas att det har hänt sedan jag skaffade Signe. Mange har fått åka hem på lunchen för att gå med henne ❤️ Tur att han finns men himla trist för mig!

Lite roligare att vänta på bebis blev det iaf i dag när skötväskan från Littlephant som jag beställt kom hem. Så fin! Längtar tills jag får anledning att använda den :)

IMG_3494
Dags att försöka sova nu. Ha det gott!

IMG_2422

IMG_2429

IMG_2428

image

image

I lördags kom vi fram till huset vi har hyrt här i Rians. Rians är en by i Provence, ungefär 2h från Nice. Supermysig liten by! Och huset. Oj oj. Väldigt franskt och charmigt.

På väg hit från flygplatsen körde vi lite kringelikrokar och försökte hitta så gott vi kunde utan GPS. Ett stopp blev det i Antibes för lunch och en snabbkik in i Cannes. När vi kom fram var det riktigt skönt att sätta sig på terassen där en kan blicka ut över stadens röda tegeltak.

Mange hämtade vi i Nice söndag kväll. Han fick stanna nån dag extra för att jobba hemma under helgen. Innan dess besökte vi Cannes en sväng till och åt sedan middag med Mange i Nice. Han hade med sig en GPS!!! Inget mer irrande med andra ord :)

I går var vi bara hemma i byn och tog det lugnt. Väldigt skönt. Vi tog en liten promenad i byn, åt lunch på ett av de få caféer som finns och åt sedan middag på den fina terassen. I dag åker vi till Cassis, som tydligen ska vara väldigt fint. Det blir spännande :)

Au revoir!

Äntligen äntligen äntligen! Vi har haft en riktigt bra sommardag i dag. Vaknade med morgonsol i en stuga o vi somnar i en annan med kvällssolen. Skönt med semester :)  

     
    
 
Är i stugan i Ö-vik i helgen och i dag for vi ut med båten till en ö här som heter Trysunda. Älskar höga kusten, det är så himla fint här :) Trysunda är en tokmysig liten ö med strand, promenadstigar, en gömd näckrosdamm i skogen och sötaste lilla fiskebyn. Åk dit om ni har chansen. De finns visst ett vandrarhem där också. Det var roligt att få visa Mange lite av de platser jag varit på under min uppväxt också. När vi var små for vi mycket runt med båt här nere. 

Vi hade dessutom superväder i dag och nu har vi precis ätit middag ute på altan i stugan. Nu är det jordgubbar och glass-tajm!

Lördag morgon lämnade vi Luleå för New York. Kom fram till ett pyttelitet hotellrum där vi tog en tuppis för att orka ta oss ut på stan och äta middag i någorlunda normal amerikansk tid. Besökte La Esquina som vi besökte förra svängen också. Åt supergoda fishtacos :) Höll sen ut till klockan nio då vi stupade i säng.

I dag har vi gått 20 000 steg och mina ben är helt döda. Har vandrat runt kring Lower Manhattan, Chelsea, Meatpacking District m.m. Började med lyxfrukost på ett franskt fik där de hade underbara scones med clotted cream. Bosie Tea Parlor hette det. Besökte sen kända High line park som är en gammal upphöjd tågrälsbana som de gjort mysigt promenadstråk av. Har varit på Chelsea Flea Market med Luleåbor vi träffat och lunchat på vår favvo Trailer Park Lounge. Ett måste för den som älskar Kitsch i samband med comfort food :)

Nu ska vi ta en tuppis innan vi tänkte ta en middag på Ericas favorit Joes Shanghai där tydligen deras soupdumplings är något alldeles särskilt :) Vi har haft en mysig dag med bra väder. Solen har varit framme hela dagen och vi bara går dit vi vill och gör vad vi känner för. Lyxigt :)

  

Inflygning till Newark med pyttelilla frihetsgudinnan under flygplansvingen. 

  

Nachos, salsa och guacamole på La Esquina. Så jäkla gott! Mexikanskt är ju som vår grej :)

       

Trailer Park Lounge. Där dricker en Margaritas till lunch. 

Lite nostalgiskt att jag i dag hade det sista momenten på skolan i den här utbildningen. I morgon ska jag skriva en hemtenta men efter den så är jag helt klar. Det ska firas med själva examen på fredag, lunch med familj efteråt och sen middag med tjejerna. På lördag tar jag och Melonen in på hotell och går sen på sittning med klassen. Tjoho tjohej!


IMG_8577-1.JPG

IMG_8576-0.JPG

IMG_8575-0.JPG

IMG_8548.PNG

Att det verkar bli en examen till slut för den där Linnéa ;) Så härligt!!

Men också lite läskigt och nostalgiskt och sorgligt. En era är över liksom…

Men ändå. EXAMEN!!

2014 mini

Klicka på bilden för förstoring

2014 har varit ett bra år för mig, även om det som alla år finns stunder som föder oro och ledsamhet. Sammantaget känner jag ändå att 2014 var mitt år. Jag har fått vara frisk och började året hälsosamt och härligt. Mange drog iväg till Ryssland och jag till Umeå. Bodde hemma hos Erica i Umeå en månad och pluggade. Klippte håret kort, vilket var en (tror jag) viktig symbol för mig att jag var med i en förändring. Skrev c-uppsats och drog iväg till USA med Mange. Vi besökte New York, bilade ner till Washington och sen vidare till Nashville. Jag fick gå på Bluebird café! Kort efter det var vi med vänner i Hemavan och firade sen påsken i stugan i Kalix. Jag har umgåtts med vänner, promenerat i solen och fått arbeta som kurator för första gången. Tog upp ridningen igen och gick en nybörjarkurs i Western. Började rida två underbara hästar och var ute och sprang ibland. For till stugan i Övik med Mange, drev kossor och galopperade på sanden. Såg Rolling Stones i Stockholm och fick besök av vänner i ett somrigt Luleå. Firade Angelica & Per i Boden och gick på bröllop. Var en vecka i Spanien och tog hand om Vackerpojken på hemmaplan. Efter sommaren fortsatte jag att jobba samtidigt som jag påbörjade min sista termin på socionomprogrammet, vilket kändes ganska intensivt vissa stunder. Har pendlat lite till Umeå under terminen och nu börjar jag närma mig slutet på utbildningen.  Firade födelsen av Duo Nöjes webbplats på Cleo i början på december och julen tillsammans med Manges familj.

Jag gick in i 2014 med en positiv känsla. Jag var sugen på en förändring och att göra saker för min egen skull. Älskar att jag verkligen gjorde så, även om det hälsosamma livet känns lite långt borta nu såhär efter julledigheten ;) Ser verkligen fram emot 2015 och allt det underbara som jag verkligen hoppas att det för med sig.

Gott nytt år mina vänner!! Hoppas många drömmar slår in för er 2015.

 

image

Hallå! Vi är tillbaka hemma igen med rutiner och någon typ av vardag, vilket är ganska skönt. Melonen har börjat jobba igen och jag springvickar lite i väntan på att skolan ska dra igång igen. Sista terminen nu, tjoho!

I dag var jag på veckans lektion i westernridning. Den här gången hölls lektionen på ängar och i skogen. Roligt med omväxling :) I morgon blir det mer häst då jag ska åka till Killen och ta hand om honom och rida. Det ska jag förresten göra varje dag nu i tre veckor då jag är hästvakt. Det ska bli så roligt!!

Gonatt

Äldre inlägg »