Det verkar ju regna i hela norrland i dag, så om du sitter hemma och inte vet vad du ska göra av den här dagen så har jag här ett litet tips. Ett himla bra tips om du gillar loppisar! Min vän Hannah bor – tydligen – i världens bästa loppisstad, för var annars kan man fynda en Lamino-fåtölj för 100 kronor? HUNDRA SPÄNN!!?! Det är så sjukt, så jag skulle nästan kunna tro att hon ljuger ;) Men hon har bara svart bälte i second hand-shopping…

I Hannah’s blogg ”Hannah’s fina fynd” så lägger hon upp sådana grejer som hon fyndat på olika loppisar. In och kika! Hannah är förresten en av brudarna som var med mig i USA :)

hannahs

Hannah har precis börjat blogga så in och skriv nåt fint till henne vettja :)

Bloglove: Persiljas Hus

persiljashus

Nu kan jag inte hålla mig längre, nu MÅSTE jag bara tipsa om den här härliga och inspirerande bloggen Persiljas Hus. Den drivs av jordens mest kreativa och påhittiga människa tror jag, och handlar mestadels om inredning. Gillar ni kitsch, gammalt och charmiga och personliga hem så ska ni kika in här. Vill ni att allt ska vara vitt vitt vitt där hemma, så kan ni nog gå in hit med och liksom bli lite mer färgglada ;)

Jag får massor med idéer och inspiration från den här bloggen. Att jag inte gör så himla mycket av min inspiration är en annan femma ;) Jag tycker den är helmysig i alla fall. Och så drivs den av en Luleåbo, det ni!

Vi har landat i Sverige igen och ni vet ju vad man säger; borta bra men hemma bäst! Här finns ju Signe, svettfria dagar och toapapper som är lagom mjukt ;) Skämt åsido, vi har haft det jättebra! Men det är ändå skönt att vara hemma igen och den här hösten som nalkas känns inte alls så tung. Det ska faktiskt bli roligt att åka tillbaka till Umeå även om jag gärna hade sett att jag fick ta M med mig såklart. Hipps vipps så är November här och det betyder en långresa till USA! Då kanske ni förstår varför hösten inte bara känns grå och trist :)

En annan rolig grej som jag gärna pushar för här är nystartade Eloge Magazine!

eloge

Som jag har väntat på det här! Jag har till och med skrivit till bloglovin’ och bett dem göra en förstasida liknande den som blogg.se har fast där bloggar från alla olika portaler skulle få plats, eftersom jag tycker att det är ett bra sätt till att få tips på bloggar som inte har hundratusen läsare om dagen. Så det här initiativet ger jag en stor tumme upp till och hoppas att det går bra för dem!

eloge2

Lite extra roligt var det ju såklart att jag kunde hitta mig själv på framsidan :)

Bloglove: Isa

isaform

Bakom Isa.nu står Isabelle som är illustratör. Det var så jag hittade dit från första början, då jag gillar hennes illustrationer, men nu tittar jag tillbaka då och då på grund av de vackra fotografierna, de inspirerande illustrationerna, den snygga designen och för att hon skriver på ett skönt avslappnat sätt. Jag gillar!

Bloglove: Petra

petras

Ingen är nog gladare än JAG över att Petra har börjat blogga igen! :)

Många bloggar är, trots underbara vardagsfoton, väldigt opersonliga. De ser likadana ut, de tar upp samma saker och känns liksom ytliga och stela. Men Petra tar inte bara underbara bilder (hon är jätteduktig!!), hon skriver väldigt personligt, inspirerande, roligt och fängslande också även om hon inte alltid skriver om något särskilt. Bloggen kanske bara visar en liten del av henne, men det känns som att jag känner henne. Som att hon är min roliga lilla gravida skånekompis som jag bara tycker är så jäkla grym hela tiden! Grym på att fota, grym på att inreda, grym på att måla upp bilder av hennes vardag i bloggen och grym på att bara vara Petra.

Sen är bloggen väldigt snygg också. Och Petra med för den delen.

Låter det som att jag är kär i Petra? Det är jag inte! Men jag är definitivt in bloglovin’.

Hade Petra bott någorlunda mer rätt i landet, hade jag nog bjudit ut henne på kaffe och glass.

Mer bloglove.

Bloglove: Nanschtin

Då jag inte har ngn bloggroll i min meny, så tänkte jag att jag skulle göra några inlägg emellanåt med bloggar som jag tycker om eller vill tipsa om. Sen kan man hitta alla samlade under kategorin bloglove. Det blir väl bra! Jag tycker själv att det är väldigt roligt att få lite bloggtips när jag kikar runt bland mina favoriter :)

nanschtin

Först ut är fina Jenny som driver bloggen Nanschtin. Jenny är norrbottning, musikant, träningsfreak, 85:a, rar och jävligt cool. Ofta vill jag vara lite mera som Jenny i min blogg (& i livet); lite roligare, lite ärligare och lite mera rå och rock n’ roll. Men det är liksom ingen idé, för jag skulle aldrig kunna vara en lika bra Jenny som hon själv är.

Jenny är skön och jävlaranamma och jag hoppas att jag får komma hem till henne på middag och alfapet snart. Gå in på hennes blogg om du vill ha roliga vardagsbetraktelser och inte så mycket censur.

Jacob

jacob

Jag läste tillsammans med Jacob på bildjournalistikprogrammet i Sundsvall och nu följer jag honom via hans blogg. Man kan ju säga som så att vi lever ganska olika liv, vi två, och det är så otroligt intressant att få följa hans. Klicka er in på hans blogg och följ med ni också om ni vill läsa något som inte handlar om en vanlig vardag. Om en vecka åker han till svältkatastrofen i Afrika för att fota. Jag kan inte ens tänka mig in vilka känslor som dyker upp under ett sådant jobb..