Sju år som matte


I dag är det sju år sedan jag var i Åkersberga för att hämta hem min lilla tös. Hon har alltid funnits hos oss känns det som ❤️ 

Bästa Signe som börjar få gråa hår kring ögon och nos. Hon gör mig gråhårig ibland också, haha. Men oftast är hon bara fina goda Signe. En välsignelse för vår familj :) 

Fyra veckor gammal. När vi träffades första gången


Åtta veckor gammal, på väg hem till sin nya familj. 


Tolv veckor

 

Signe har installerat sig hos svärföräldrarna

Lille sjuklingen

Äntligen är vår badrumsrenovering igång som vi pratat om så länge. Vi ska bli med tvättmaskin! Och större badrum! Och vi behöver inte duscha i ett badkar! Ja, ni hör ju hur fint det låter. 

Eftersom vi bara har ett badrum så har vi fått flytta ut under renoveringen och bor nu hos Manges föräldrar. En liten liten människa behöver mycket mycket packning, konstaterade vi. Phew! 

Sigvard är för övrigt lite krasslig nu. Snorig och hostig :( Hoppas han kryar på sig snabbt, för det är inte roligt. Kunde jag ta all hans sjuka så skulle jag. 

  
Så mysigt när Signe somnat på magen. Jag tänker som att hon och bebis får träffa varandra lite nu, haha. Undrar om hon känner sparkarna? Det lever om en himla massa där inne nu i alla fall. 

Så himla härligt att känna sparkarna förresten. Blir helt glad i kroppen varje gång :)

gojul14 liten

Bjussar på en liten julbild på min egna julegris. puss!

image

Denna tokvarma sommar har haft mycket i sin famn, men långa sköna promenader är inte ett av det. Signe är ju ganska bekväm av sig och att motivera henne i värmen är liksom omöjligt. Så träning och motion har det blivit för lite av från och med juli för lillkorven och nu är det dags att träna upp hennes kondis igen. Men även om det var svalt ute i kväll så jobbar inte de där fyra små tassarna så himla snabbt. Hon ids liksom inte ens trava i normal gåtakt, utan går bara supersakta. På nästan två timmar kom vi 5,5km… ingen vidare snitthastighet alltså. En räddningsaktion för en liten groda han vi dock med på den tiden förstås :) Nu sover Signe gott i hallen efter denna hjälteinsats, min älskade lilla segfis.

En liten del av mig börjar dock noja för att det inte bara handlar om att hon har dålig kondis, utan att hon kanske är lite deppig liksom. Hon kanske tycker att det händer för lite skoj i livet? För lite hundkompisar? Att promenader är trist? För lite bus? Men Signe är ju liksom inte så busig av sig naturligt… Ah, jag vet inte. Ett dåligt samvete är ju i alla fall lätt att klä på sig, men det sitter bara så jävla illa.

Men om jag klär av mig den stickiga trånga koftan av dåligt samvete och granskar mig själv som hundägare, tycker jag nog ändå att jag faktiskt är lite roligare än många hundägare i alla fall. Jag aktiverar Signe hemma och gör trix och grejer och tränar agility och sånt, men kanske räcker det inte i alla fall? Kanske behöver hon en kompis?? Och nej, detta inlägg är inte ett enda långt upplägg för att få Melonen att godkänna ett hundköp till, utan en seriös fundering. Men hur vet en om en hund är lite deppig? Kanske tycker hon att världen är för tyst? Eller så kanske hon bara har blivit gammal och tappat lite spritt i benen…

Hälsningar från oroad hundmoder, vars hjärta bankar så himla mycket för det lilla livet.

Det är inte bara vi…

..som behöver motivationsmedel för att orka sig igenom en pluggsöndag :)

20140511-142138.jpg

Vad är det för en dag?

signehjartat

Foto: Annica Granberg

Är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag för det är Signes femårsdag, hurra hurra hurra!

Jag kan knappt förstå att min lilla tjej har blivit så stor. Fem år!! Världens finaste lilla femåring ♥ Bilden ovan är en av mina favoritbilder på henne, det är verkligen så himla mycket ”Signe” över den där hon står vänd mot vinden med ett löv i munnen. Det är Annica Granberg som fotat :)

Aktiveringsleksak

Signe har fått en aktiveringsleksak!

20140410-234146.jpg
Den är inte så klurig direkt, men sysselsätter henne ganska länge ändå. Hon nosar och fnyser och flyttar luckorna fram och tillbaka. För Signe som är så dålig på att äta ibland var det perfekt att lägga i lite av hennes mat. Då blev det roligare att äta, tyckte hon.
20140410-234211.jpg
Hon gillar den alltså, jag lovar!

I natt hade vi en dålig natt jag och Signe. Mellan ett och tre var vi uppe och ute flera gånger för att Signe hade ont i magen :( Det som händer sådär sent på natten när ingen är hemma (Melonen borta på jobb) och det inte är något liv ute på gatan, blir så mycket mer obehagligt. När jag satt nere på köksgolvet i morgonrock klockan halv tre och försökte få Signe att må bra igen, så var det som att jag kände mig så himla sårbar. Jag såg liksom på Signe och tänkte ”Ska du dö nu? Och vad fan gör jag då?” Mitt i natten blir allt så starkt, alla ljud så höga och all ångest så påtaglig.

Men Signe dog inte. Såklart. Vi somnade bredvid varandra i sängen sen när magontet försvunnit.

Halvlydig

20140224-121009.jpg

Det här är Signe när jag ber henne att lägga sig ner och hon bara är lite halvlydig för att hon tycker att det är kallt om magen. Älskade trollis!

Agility med gänget

I dag  har vi träffats med cavaliergänget och tränat agility. Så himla roligt, som vanligt :) Även om Signe kan ha liiite svårt med fokus i bland och jag får träna mycket på tååålamoooood… haha. Signe tycker i alla fall att det är jätteskoj med agility!

Eftersom jag flyttar hem om en vecka så var det här sista träffen med gänget för oss. Jag kommer ju dock tillbaka om 15 månader och så funderar jag på att styra upp ett gäng i Luleå när jag kommer hem. Det är ju bara så roligt!

Här kommer lite bilder från kvällen. Och som ni ser, har jag ju världens gölligaste tjej! :)

signeagility

 

signe agility

signe agility3

signe

Det är så himla härligt att få komma hem till den här tjejen. Älskade lillskit! 

I dag har jag pluggat på stan tillsammans med mina vänner. Vi har suttit på bibliotek, i en park och på café. Mycket trevligt! Ibland blir det lite för trevligt så att det är svårt att koncentrera sig på bara plugget, men så får det liksom vara känner jag. I morgon har jag tenta…

När jag kom hem från stan öppnade jag bara upp dörren till lägenheten så att Signe kunde komma ut och så hade vi en stund ute i solen för lek och bus. Så mysigt. Nu ska vi gå på en prommis, sätta oss på ängarna och läsa om psykiska sjukdomar.

20130505-133619.jpg

Har varit på loppis nu på förmiddagen och där hittade jag denna gamla väska. Har letat efter en sådan här för att ha som just hundbädd och denna blev ju perfekt. Femtio kronor betalade jag. Signe verkar ju ha godkänt den i alla fall, då hon låg där och sov fem minuter efter att jag kom hem :) Måste bara fixa på något smart sätt så att locket inte kan tippa ner.

Smarta djur

De som säger att katter är smartare än hundar, förstår sig bara inte på hundars intelligens. Signe t.ex. var nyss smart och spelade dum för att hon inte ville förstå vad jag sa. Hon var i min säng och jag pekade med handen mot hennes säng och sa ”gå och lägg dig”. Detta vet hon alldeles säkert vad det betyder men just då tog hon på sig den där ”jag är så jäkla söt med mina stora ögon och ojdå hejsan hoppsan jag har så svårt att förstå dig jag tror jag lägger mig här och vilar lite”-blicken. Hon är inte dum! Tur att jag var smartare den här gången… 1-0

Nu måste hon bara vänta i fem minuter tills jag somnat för att kunna hoppa upp i sängen igen. 1-1

Min födelsedagstjej!

I dag blir Signe fyra år gammal. Hipp hipp hurra! Jag hade tänkt ta henne till hundcaféet och så skulle hon få välja vad hon ville från menyn, hehe. Känner mig dock för fattig så hon fick nöja sig med en frukost på sängen ;)

smutsgrisen

Den här bilden fotade Annica på Signe i lördags. Åh vad jag älskar den! Helt underbar! Hon är så himla söt och man ser att hon har haft en rolig promenad med tanke på hur skitig hon är ;) Den är tagen medan hon jagade löv – hennes favoritsysselsättning…

Äldre inlägg »