Trött tjej

Det är en trött donna som ligger bredvid mig här i soffan. Vi var ju till veterinären i morse för att de skulle kolla i hennes hals (noskvalster kunde de utesluta eftersom jag redan behandlat mot det), men för att kunna göra det fick de första ge henne en lugnande spruta. AJ! sa Signe och somnade sedan i min famn. När veterinären sedan kollade i halsen så såg hon att Signes halsmandlar var väldigt stora (vet inte om det betyder att hon har/har haft tonsillit?) samt att hon var ganska trång i strupen. Tydligen kunde man inte göra något åt dessa ”inåtvända nysningar” nu på en gång, men vi bokade en tid till att operera bort tonsillerna på måndag. Då skulle de även bränna i ”gommen” (?) för att utrymmet skulle bli större och underlätta andningen. Trist att vi måste vänta så länge dock, hoppas att hon inte får så många anfall i veckan…

Det som dock känns väldigt trist är att jag inte kan ta henne till veterinären själv på måndag eftersom jag ska resa bort. Husse ställer dock upp och det är ju för väl. Men jag vill ju själv vara med min gumma då!

Signe är fortfarande jättetrött nu och vi har bara varit och kissat en gång sedan i morse. Min annars så spralliga och glada tjej är helt slut…

Det som är väldigt trist med alla dessa veterinärbesök, förutom att min tjej inte mår bra såklart, är ju att jag inte vet hur bra det är att ta valpar på en tik som varit sjuk/haft problem med rinniga ögon. Signe skulle ju bli världens bästa mamma, så det är synd om den chansen skulle försvinna. Men det är ju dock länge dit och jag får rådfråga någon expert när den dagen närmar sig.

När dom opererar henne på måndag skulle de även kolla på hennes ögon en gång till (de rinner som ni ser på bilden).

Nåja, nu ska jag äta lite middag. Sen ska jag berätta för er var jag ska resa bort på måndag… :)

  1. 23 feb 2010 · 7:13 e mTherese

    Stackars Signe :(

  2. 23 feb 2010 · 9:51 e mLinda - ehtela.com

    aww, lillan då! hoppas hon blir piggare snart och att allt går bra på måndag.

  3. 24 feb 2010 · 9:20 f mCatti

    Lilla sötisen. :(

  4. 24 feb 2010 · 1:39 e mEmma

    Åh, stackars liten! Hoppas operationen går bra och att hon får slippa sina anfall.

  5. 24 feb 2010 · 5:18 e mpia biddle

    Hej!
    Vi har också en Cavalier som har ”inåtvända nysningar”. Vår veterinär säger att det är inget farligt och att det är ganska vanligt hos rasen.
    De är för korta i nosen bara.
    Vi har haft två cavalier tidigare och de har haft samma sak.
    Vår hund är 6 år och en black & tan kille som heter Fox.
    Kram till Signe från Fox i Stockholm

  6. 08 mar 2010 · 2:15 e msara

    villken underbar bild:) Nyfiken på villket typsnitt du använde i headern? ha en bra dag

  7. 12 mar 2010 · 7:46 e mHelena Kulle

    MEN jösses vilken liten sötnos, så mysigt.
    /Helena

Tyck till