:(

Det är sådana här ”anfall” som Signe haft i helgen. Tidigare kunde hon få sådana här typ en gång i månaden eller mer sällan, men i helgen har hon haft flera per dag och så har hon som harklat sig mycket, särskilt när hon blivit uppspelt. Därför ska veterinären kolla i hennes hals i dag.

Jag tror att hon har ngt fel med halsmandlarna och att dom har svällt upp vilket resulterar i att det blivit ännu trängre i halsen.

När hon fick dessa förut trodde jag att hon hade något i halsen eller att något kittlade i näsan, men nu har det hänt så ofta och man märker hur medtagen hon blir efter varje. Anfallet på videon är relativt lugnt. Usch, det är så obehagligt. Hon fick ett långt i natt och det fanns som inget jag kunde göra. SKÖNT att vi får kolla upp det i dag.

Stackars min lillgumma :(

Hoppas att ni slutar lyssna på videon innan pappa fäller experkommentaren : ”Vem var det som fick en mask i näsan?” på slutet…

  1. 23 feb 2010 · 9:59 f mTherese

    Nä, STACKARS!!! Man blir ju så orolig för de små liven!!! :( Tyckte hon lät ut som en av mina katter gör när han ska kräkas.

    Ena katten är sjuk nu, eller vi har ringt o rådfrågat veterinären så vi ska inte besöka de än, men han haltar efter han varit i bråk och har itne alls samma aptit som han brukar ha :(

  2. 23 feb 2010 · 10:17 f mEmma

    Charlie brukar få sådär ibland, fast ganska sällan. Oftast om han varit ute och härjat i snön och fått snö/vatten i halsen.. Hoppas det blir bättre för lilla Signe! Inte kul om hon har det så ofta ju, stackarn!

  3. 23 feb 2010 · 10:33 f mCatti

    Men fyyy! :( Stackars lilla tjejen. Gud så obehagligt alltså.. :( Hoppas det är något som går att åtgärda fort och enkelt. Kram på er!

  4. 23 feb 2010 · 10:35 f mAgneta

    Nämen stackars Signe. Hoppas att veterinären hittar vad som är problemet, så att det kan åtgärdas snabbt.

    Men jag kan inte låta bli att tycka att hon låter lite som sin äldsta ”morbror”. Du vet, han brukar ju snorkla lite pådetdärviset. Det kanske ligger lite i släkten? ;)

    Kramen från kärna och en extra till Signe!

  5. 23 feb 2010 · 12:23 e mMalin

    Stackarn. Det kan vara små ”kvalster” i näsvägarna, det hade vår Zeb ibland, dock inte alls ofta men det kom ibland & då fick man liksom låta han harkla sig & sen gick de över..

    Men tycker ändå att man såklart ska kolla upp det, det gjorde ju vi för att få veta för visst låter det obehagligt! usch!

    Kram!

  6. 23 feb 2010 · 1:04 e mK a j s a j i . c o m

    Stackars liten! Håller tummarna för att det ska gå bra!

  7. 23 feb 2010 · 2:06 e mTherese

    Förresten, ang. det du skrev i bloggen. Jag hade faktiskt inte tänkt på att det på Bloggkoll är kopplat till http://www.therre.se också, men nu kan man komma in på min blogg på http://www.therre.blogg.se OCH http://www.therre.se :)

  8. 23 feb 2010 · 2:51 e mMia

    Det kan inte vara noskvalster? Saga kan ju också låta så ibland och vi var till veterinären för att jag trodde det var noskvalster men hon har bara lite tränga gångar… Men det är nog ingen fara ska du se! Kram

  9. 23 feb 2010 · 3:32 e mPetra ♥

    hon får krya på sig!! :/

  10. 23 feb 2010 · 6:44 e mW e b - L i n n . n o

    Uff stakkars liten

  11. 23 feb 2010 · 9:46 e mIsabell

    Hej Linnea! Ljuden Signe ger ifrån sig kallas kvarkljud och är jättevanliga bland småhundar, speciellt med lite spetsigare nos. De har känsligare luftrör. Vad som händer är att hon drar in luften fel (kan hända vid trötthet, kyla, när hon är för exalterad osv) vilket leder till att vävnaderna i luftvägarna slår ihop, därav ljudet att hon har satt något i halsen. Prova att lyfta upp och lugna henne eller ett tips jag fick av en hundägare, håll för nosen i någon sekund tills du hör ett klickljud i munnen. ”Locket” släpper då. Det brukar hjälpa på min Wilmer! :) //Isabell

  12. 23 feb 2010 · 10:00 e mCharlotte

    OOh så hade min hund, men vi fick aldrig nåt o göra åt det :/
    Dom trodde han fick det när han va stressad..

Tyck till