Tänk att ett besök på Ica Kvantum kan leda till sådana funderingar kring livet. I dag funderade jag kring dessa två:

♥ Är det okej att smaka av lösviktsgodiset/naturgodiset när man handlar? Jag kom på en tjej med att stå och knapra vid nötterna i dag. Jag reagerade för jag skulle aldrig göra så, men hur tänker det svenska folket egentligen? (jag tror förresten att hon skämdes för hon gömde sig bakom sin påse sen. på riktigt alltså. sjukt kul)

♥ När man är och handlar letar man alltid efter de mest prisvärda varorna. Tag tre och betala för två får ju vem som helst att gå bananas även om man bara tjänar 50 öre. Kanske att vi väljer ngt som är billigare även fast vi hellre skulle vilja ha det dyrare alternativet. Vi jagar de små kronorna som om det stod mellan leva eller dö. (Okej, vi kanske inte jagar runt i butiken med svettpärlor i pannan, men håll med om att man scannar efter billiga alternativ i alla fall.)

Och sen så händer det där som egentligen inte spelar någon roll men som blir så irriterande ändå. Att hallonen som du tagit för dess låga extrapris går in fel i kassan och du får betala 10 kronor extra och hallonen blev helt plötsligt ganska dyra och bör ätas med silversked. Vad gör du?

Det spelar ju egentligen ingen större roll och man vill ju inte vara en grinig tant och den som är den och snål och girig och ge mig min tia! Men det gnager ju ändå! Jag ville ju fynda hallon! Jag ville inte köpa dyra hallon!

Häromdagen så tog dom 10 kronor mer för mina hallon, men jag sa ingenting. Men i dag så gjorde dom det igen och då sa jag till kassörskan med mjuk lilleskuttröst (kan vara en efterhandskonstruktion) ursäkta mig men dom här skulle bara kosta tjugofyra å nitti... Genast börjar jag skämmas. Varför står jag här och bråkar om en tia? Va? Dom bakom mig kanske tror att min budget står och faller med en tia. Jaha ungar, ni blir det nudlar resten av månaden för kassörskan tog tio kronor extra för mina hallon!

Jag skäms. Men jag får min tia och känner ändå att rätt ska vara rätt. Men jag känner nu efteråt att jag vet liksom inte. Hur gör man? Vanligtvis brukar jag inte säga ngt, men nu gjorde jag det då det var andra gången. Vad hade du gjort?

Jag känner mig som en tant.

  1. 08 sep 2008 · 7:40 e mErika

    Jag tycker att rätt ska vara rätt. Men jag håller med om att det kan kännas skämmigt. Vi hittade fel på kvittot på Ica Maxi när vi handlade sist. Fick betala 10 kr för mycket på dammsugarpåsarna. Vi klagade och fick då tillbaka tian, plus att vi fick en rabattkupong på 25 kr eftersom att vi hade hittat ett prisfel=). Så det lönade sig två gånger om!

  2. 08 sep 2008 · 7:53 e mM

    du gjorde alldeles rätt. Man blir inte tant för att man hävdar sin rätt.

  3. 08 sep 2008 · 8:00 e mJennie

    Nog kommer nallarhanden ofta fram vid godisplockning ;)

    Håller med att det blir en jobbig situation med hallonen. Varit med om liknande :)

  4. 08 sep 2008 · 8:01 e mIna

    1. Nej, man får inte smaka – det anses som snatteri. Mig veterligen… :)

    2. Jaa, såklart man ska säga till :) Det är många som säger till och det är inget att skämmas över. Rätt ska vara rätt liksom :)

  5. 08 sep 2008 · 8:21 e mLisette

    Jag har inget emot när folk säger till när det är fel. Jag blir väldigt irriterad på människor som kommer fram och klagar varje gång och det inte är fel utan dom som inte läser på rätt plats eller ser vad dom vill se.

  6. 08 sep 2008 · 8:36 e mminna

    när jag handlade på maxi häromveckan så stod det längst ner att jag köpt äpplen för 21,90. Jo, tjena! Inte sjutton handlade jag äpplen, fattar inte hur de kunde komma med på kvittot. Jag fick iaf tillbaka pengarna direkt. tycker du gjorde rätt med hallonen. Men du, frysta hallon är mkt billigare ;)

  7. 09 sep 2008 · 7:37 f mCatti

    Nej man får inte vara och kladda på lösvikten! Vad är det för fel när folk gör det? Fatta hur mycket bakterier och sjukdomar som prids på det viset. UUUH. Jag kan inte äta lösvikt nov-april bara pga att folk är för snåla och inte kan ta EN godis om dom nu vill smaka den… Grrrr… Dessutom räknas det som snatteri men den vra ju mindre viktigt.

    Jag känner mig också som en tant ibland. Har t.ex satt upp en fin lapp i trapphuset där jag hänvisar till mina kära grannar att inte lämna porten vidöppen VARJE dag, HELA dagarna eftersom det kommer in små fåglar som jag sedan måste försöka fånga och släppa ut eftersom de blir vilse och nästan dör av svält där inne. Och vem fan vill ha sin port vidöppen hela natten??

  8. 09 sep 2008 · 10:21 f mViktoria

    Helt rätt.
    Och helt fel..
    helt rätt att säga till om priset och helt fel att provsmaka.. För mig är det inte själva snattandet utan att man faktiskt släpper ner än mer bakterier om man stoppar ner handen.. Och förresten.. Vem vet inte hur godiset smakar.. nä det är inte ok… även om jag har en far som gör det ibland.. :-)
    Kram

  9. 09 sep 2008 · 3:20 e mHemliga Modellen

    haha, kan verkligen känna igen mig i det du skriver. Vårt tankesätt är antagligen ubersvenskt. Det är nog inte många andra som skulle skämmas

  10. 09 sep 2008 · 4:31 e mMadde

    Det är klart att man ska säga till! Såg ett reportage(kommer ej ihåg när eller på vilken tv-kanal) om en man som hade kollat olika butiker och just deras extrapriser. Det visade sig att otroligt få extra priser var införda i butikernas kassor, så många gånger betalade man vanligt pris fast det var extrapris.
    Ha en bra dag och kramar från mig!

  11. 10 sep 2008 · 5:01 f mtherre

    Om jag märker att de tar fel betalt så säger jag åt iaf, även om det bara handlar om en femma :P Rätt ska vara rätt typ.

    Ang. godiset så tycker jag INTE det är ok att provsmaka, vill man provsmaka kan man väl köpa EN. Typ EN skumbanan kostar nog inte så mykcet! ;)

Tyck till