God morgon! Ligger i sängen på vårt fina hotell i Nashville och skriver. Gud vad dagarna går fort nu! Tänkte ge er en liten update om läget.

389

I lördags sken solen i New York och vi kunde äntligen njuta av vädret. Vi promenerade från Lower East ut på Brooklyn Bridge och tog tunnelbana upp till Central Park där vi promenerade mera.

395

I Strawberry Fields i Central Park finns detta minnesmärke för John Lennon. Han bodde i the Dakota Apartements på Central parks västra sida på W 72 st och det var också utanför det huset som han blev mördad.

20140310-102029.jpg

I söndags hämtade vi ut vår hyrbil från Newark och började köra mot Washington.

429

Det här huset känner ni nog igen. Obama, where ya at?

20140310-103156.jpg

I Washington sov vi bara en natt, och promenerade bara runt i området kring Vita huset. Men av det vi såg sammanfattar vi Washington som en väldigt trevlig, fin och ren stad med mycket historia. Här finns massor med museum också, som är gratis, om man är intresserad av det. Vi hade gärna stannat en dag extra och kikat in på bland annat ett spionmuseum.

20140310-103212.jpg

I Washington fick vi inte köpa öl på Hard Rock Café för att vi bara hade svenska körkort, och det orsakade ju såklart en del huvudbry.

442

Alla dessa gigantiska byggnader i Washington! En efter en efter en…

485

Känner ni igen den här vyn? Här stod Forrest Gump och höll ett tal när Jenny kom springandes i (den nu vattentömda) poolen.

509

Nu började resan mot Nashville. Vi bestämde oss att ta den längre vägen från Washington som gick över bergen och in i nationalparken Shenandoah. Varmt väder och sol gjorde att vi absolut inte ångrade den vägen. Finfin utsikt och kringelikrokar över berget. Vi såg en skunk vid vägkanten också!

528

Vacker utsikt och jag kan bara tänka mig hur fint det är här när det börjar grönska eller när hösten färgar landskapet. På väg mot Nash sov vi en natt utanför Salem.

557

Tisdag kväll kom vi fram till Nashville! De första tre nätterna bor vi superflott i Downtown och vi började med att kila ner på bargatorna och lyssna på lite livemusik i en bar. Så himla varmt och härligt väder. Vi hade skinnjacka på kvällen och det var för varmt. Lovely efter New Yorks kalla vindar.

563

Sen gick vi och åt middag och kände oss så himla fräna som beställde drinkar innan maten! När vi sen såg att det var en barndrink var coolheten inte lika självklar. Men ändå. En drink med sockervadd på OCH ETT SUGRÖR SOM ÄNDRAR FÄRG EFTER VARMT OCH KALLT! haha

565

I går, onsdag, var det kyliga vindar över Nashville så vi bestämde oss för att bara gå i en Mall hela dagen och göra bort lite shopping. Vi började dock med frukost på Frothy Monkey. Det ligger i ett område som heter 12South. Efter den gatan låg butikerna i egna små hus, vilket gav en väldigt gullig atmosfär. Frothy Monkey är ett populärt ställe så vi slog oss ner vid ett bord bredvid en man och en kvinna där mannen var helsvensk med båda föräldrarna från Piteå. Hur kul är inte det? Men själv pratade han ingen svenska. När de gick fick vi sällskap av en tjej som läste journalistik här och som var uppvuxen i Nashville. Hon var himla trevlig och tipsade oss om massor med bra ställen vi skulle besöka. Så himla fint med lite tips från en local Nashvillian :)

Det har vi verkligen märkt, efter bara drygt ett dygn i den här staden, att människor är så sjukt trevliga och pratglada. Vart vi än går får vi tips på saker vi bör göra när vi är här, de frågar var vi kommer ifrån och är verkligen intresserade. Väldigt stor skillnad mot för New York där alla bara bryr sig om sitt. Vi har fått tips från folk i sminkbutiken, från Dillard’s, från ett par på Cheesecake Factory och när jag var på Victorias Secret stod Melonen och snackade med en annan pojkvän i samma väntande situation huuur länge som helst. Himla trevligt!

584

Och ja, det blev en del shopping i går, men herreguuud tänk vad mycket pengar jag tjänar på att shoppa här? ;) En måste ju passa på!

595

På kvällen gick vi ner till en bar, med livemusik såklart, där vi testade Moonshine. Ja, nu när jag testat behöver jag inte göra det igen. Not very tasty…

I dag tänkte vi strosa runt här kring Downtown och gå på Johnny Cash-museet t.ex.

Min mobil har dött, om ni undrar varför jag inte finns på Instagram något mer förresten. *gråter blod*

 

 

 1. 13 mar 2014 · 5:12 e mLipan

  Så spännande att läsa om er resa, den verkar alldeles fantastisk! Och ja jag är sååå avis på er som får åka till USA, jag vill dit! :D

 2. 13 mar 2014 · 5:41 e meccis

  Alltså, så roligt. Har så mycket jag vill prata om…! :) Moonshine?!.. var det riktig? Jag mena, servera dom det på en bar?
  Vad härligt amerikanskt det låter med allt det där småpratandet. Det är ju det en älskar med USA :) Salem? -Är det inte där ”Våra bästa år” utspelar sig? så mycket coolt ni får uppleva. Jag tycker också ni var coola med era sockervaddsdrinkar, om det finns, måste en ju pröva ;) Klart du spaaaar pengar, ren matte juh! ;) Märker du vad långt det här blir… kanske för att jag inte vill skriva på uppsatsen ;)
  En sista sak, vad bra du skriver! Verkligen beskrivande och berättande på ett bra sätt. Känns som en är där! :)

 3. 25 mar 2014 · 6:05 e mFrida

  Jag kan inte fatta att ni varit på Bluebird!!! HÄFTIGT! Jag skäms verkligen, men jag måste erkänna att vi helt missade det när vi var där. Men vi hade ju bara 1½ dag där, så vi fick sålla bort en del saker.
  Var det någon kändis som man känner till som spelade när ni var där? :)

  Hur var Johnny Cashmuséet (också något vi missade)? Och blev det någon linedance!? :D Haha!

  och en sak till… vi missade heeeeelt Cheesecake Factory… I knooow… inte OK. :P

Tyck till