Lower East Side

Hej! Nu har vi kommit fram till New York, äntligen! Resan gick hur bra som helst, men efter en natt med bara tre timmars sömn och kanske en timme på flyget så var vi ganska trötta i går när vi kom fram. New York ligger sex timmar efter Sverige så när vi var framme vid hotellet var klockan efter åtta för oss, men bara kring två här. Så det var bara att gå ut på stan och kriga bort tröttheten :)

Vi bor på ett nybyggt hotell på Lower East Side på Manhattan och promenerade bara runt i området i går. Sviiinkallt är det dock så vi höll på att frysa ihjäl.

20140304-074725.jpg

20140304-074737.jpg

20140304-074749.jpg

Vi hittade denna stora affär som säljer massvis med ekologiska, närodlade, organiska & bra grejer. De har allt från välfyllda deli-diskar till hud- och hårvård, öl, godis, frukt… ja, allt som en vanlig butik har. Fast bättre liksom. Det var så roligt att gå där inne och titta efter roliga hälsosamma matvaror :) Om jag bodde i New York skulle jag alltid handla fredags-tapas här! Det finns också en liten restaurang/fik på övervåningen om man vill äta där. Denna Whole Foods Market ligger på Bowery St.

20140304-074801.jpg

Fick tipset av en kompis att äta middag på La Esquina som ligger vid Little Italy på 114 Kenmare Street, mitt emellan Lafayette and Centre. De har en Taqueria där man köper Tacos on the go, om jag förstod det rätt, samt ett litet café som ligger runt hörnet. Där vill man gärna äta i deras källare, men har man inte bokat (som vi) så får man äta på bottenvåningen. Mycket gott var det! Kan verkligen rekommendera. De har ingen stor supermeny men det kändes väldigt ordentligt och bra de rätter de hade. Mums mums. Och vi gillar ju mexikansk mat, jag och Melonen :) Restaurangen/caféet ligger runt hörnet in i en liten dörr, som vi höll på att missa.

Vid kvart i sju höll jetlagen på att ta oss, så då började vi gå hem mot hotellet.

20140304-074928.jpg

Stannade förbi på Starbucks och köpte kaffe. Amerikanarna har ju ganska svårt med mitt namn så när hon såg frågande ut då jag sa ”Linnéa” för henne att skriva på muggen, så tog jag chansen att använda mitt smeknamn som bara en person använder; Nea. (Tack brorsan M för att du är den enda i hela världen som låter mig ha ett smeknamn! *tuff barndom utan smeknamn*). Men det var visst också svårt, så jag fick bli Naya som jag tycker låter som en liten lejonunge.

20140304-080707.jpg

Den vackra utsikten från vårt hotellrum ;) Gatan nedanför är Delancey Street. Nu är det tisdag morgon för oss och vi ska bara ta på oss varma kläder och gå ut och hitta något mysigt frukostställe och sedan bara strosa runt hela dagen och gå dit benen bär oss. Lovely day! Hoppas att det är lite mindre kallt i dag :)

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/f/1/8/lejas.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

 1. 04 mar 2014 · 2:53 e mElsa

  Kul att ni testade La Esquina! Men synd att ni inte fick plats i källaren, det var magiskt. Och nu förstår du varför jag tipsade om varma kläder, deras minusgrader är på något vis tre gånger värre än våra svenska ;)
  Ha en underbar resa!

 2. 04 mar 2014 · 3:34 e mLipan

  Åh, Whole Foods har fantastiska affärer, ville ta med mig en sån hem! :D

 3. 04 mar 2014 · 4:48 e mMinna

  Underbart! Är sjukt avis.

  Starbucks lyckas sällan få namnen rätt. I Prag hette jag allt möjligt, bl.a. Linda och Ina.

 4. 04 mar 2014 · 10:09 e mM

  Du borde bli resereporter! Det känns som om man är med på resan irl när man läser dina rapporter! Tack och ha det gott!

 5. 05 mar 2014 · 4:18 e mFrida

  Kul att höra från er och att allt har gått bra! :)
  Det ser riktigt kyligt ut i New York!
  Här hemma i Jönköping är det plusgrader om dagarna. Konstiga väder! :)

  Ha så roligt nu och jag ser fram emot fler inlägg och bilder! :D

Tyck till