Phoenix & Scottsdale

Efter att vi lämnat Grand Canyon hade vi en ganska bra bit att köra innan vi skulle komma fram till ranchen längst nere i Arizona vid den mexikanska gränsen, så vi stannade i två städer längs vägen.

Första stoppet var Phoenix, där vi hamnade på ett jättefint hotell. Vi kom fram sent på eftermiddagen och satte oss vid poolen och njöt av eftermiddagssolen, sedan tog vi den klassiska semester-tuppisen innan vi gick ut för att äta middag. När vi kom hem satte vi oss uppe på hotellets takterass och hade det mysigt. Och somnade. Ja, ni hör ju vad livet är jobbigt och med mycket att göra ;)

Dagen efter kikade vi förbi Scottsdale, en grannstad till Phoenix (men som känns som en stadsdel/förort) där det blev lite shopping i deras stora shoppingcenter. Vi gick även förbi ”old town” där M köpte sig ett par cowboy-boots och vi åt lunch på en rosa restaurang samt bekantade oss med en sjungande cowboy. Det kändes väldigt Arizona och ”western” :)

8 kaktus

Arizona!

8 takterass

Kvällsmys på hotellets takterass

8 singing

En sjungande cowboy mitt i stan.

8 sugarb

En restaurang helt i min smak…

scottsdale

En liten del av old town

Phoenix var en konstig stad utan någon egentlig stadskärna, kändes det som. Vi fick aldrig riktigt något grepp. Längst vägarna är det massor av affärer och restauranger men man kommer som aldrig till en riktig stadskärna. Aaaah, och utan det där greppet sa vi hejdå och drog vidare. Mot Tucson! Wiiieee-haa!

Tyck till