Ingen har ju kunnat undgå debatten om näthatet. Jag tycker att det är så otroligt sorgligt när människor inte tänker på hur deras kommentarer kan påverka, hur man skyller på andra, hur man skriver saker som man inte kan stå för i verkligheten och bara sprider massor med negativ energi. Varför är det så? Varför känner vissa människor ett sådant starkt hat för någon med en särskild åsikt, så stark att man vill att hon ska våldtas, styckas, mördas? Hur hamnade vi där man inte kan diskutera en fråga utan att blanda in mordhot, hot om våldtäkt eller nedvärderande ord om personens kön, läggning, utseende eller livsstil. För mig är det så sjukt och jag kan verkligen inte förstå hur dessa människor tänker och resonerar när de skriver negativa kommentarer.

Visst känner jag också irritation på folk som jag möter på nätet, men jag skulle inte skriva en kommentar som var hotfull, nedvärderande och definitivt inte anonym. Om jag tycker att en blogg är irriterande t.ex. så klickar jag bara vidare för ingen tjänar på att jag yttrar min negativa åsikt. Däremot är det ju bra att kunna diskutera saker men ofta när jag ser diskussionstrådar så hålls de sällan på en normal nivå med god ton.

Och nej, det är inte bara män som hatar och skriver elaka kommentarer.

Det är viktigt att prata om det här och väldigt viktigt att prata om gott uppförande på nätet med sina barn. Ett exempel som jag såg var en kommentar på en känd persons instagram där en pojke hade skrivit ”Gå och dö jävla idiot. Du är ful som fan! Jävla äcklo bitch.” Jag gick in på hans användare och såg att personen som skrivit det där var tolv år gammal. TOLV ÅR! Det är så sorgligt och sjukt att de orden ens finns i en tolvårings ordförråd.

Men i alla fall. En Journalist vid namn Rasmus har startat en kärlekskampanj (läs här) som jag blev lite inspirerad av. Jag tänker såhär; att om vi alla bara anstränger oss för att sprida lite kärlek på nätet och i våra favoritbloggar istället så kanske vi kan driva ut lite av det där onda? Kanske i alla fall göra så att någon inte slutar att blogga på grund av elaka kommentarer i alla fall. Vad säger ni? Är ni med? Jag tänker mig något som är inspirerat av en övning som heter ”Positiv bombning” som vi har fått göra i skolan och som jag är en stor förespråkare för :)

BlogloveByLejas

Nu kanske ni tycker att det här låter väldigt fjantigt, men tanken är denna:

Dela bilden ovan på din blogg (om du vill). Tanken är då att att dina läsare går in och love-bombar kommentarsfältet med positiva grejer om dig och din blogg. Så om det någon gång blir så att den här negativa energin lägger sig över bloggandet som ett mörkt moln, så går vi bara tillbaka till Bloglove-inlägget och blir varma och härliga i kroppen igen! Vi är ju så många som gillar varandra här i bloggvärlden och tänk bara på hur mycket kärlek och värme vi kan sprida tillsammans?

Så, då får ni helt enkelt börja här om ni vill! Vad gillar ni med min blogg? LOVE-BOMB ME! ;) Skriv gärna en kommentar om du själv delar bilden så ska jag klicka mig in på din blogg och sprida min kärlek till dig.

puss&kram till alla fina bloggare där ute! Vad livet vore tråkigt utan er! ♥ ♥ ♥

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/f/1/8/lejas.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

 1. 07 feb 2013 · 8:08 e mFrida

  Min vän! Älskade Linnea! Du är så klok, vacker, generös och omtänksam. Du ser människor, och du blir en fantastisk socionom. Du är världens bästa matte till Signe. Det är så fint att få känna dig!

  Din blogg är så bra för att du skriver klokt, tipsar bra, delar med dig av dina fototalanger och ger det ger oss som saknar dig lite insikt i vad du pysslar med där i Umeå :)

  Love love love!

 2. 07 feb 2013 · 8:10 e mLinnéa

  härligt! tack gumman :) love love love till dig med! hoppas jag får krama dig snart och pussa på dina pojkar! (inte den mänskliga) jag är glad att få känna dig med :) hihi

 3. 07 feb 2013 · 8:12 e mHannah

  Vilken bra idee:) själv har jag ingen blogg men kärlek är något ingen kan få nog av. Man brukar ju säga att det krävs 10 vänliga ord för att väga upp för 1 elakt. Av de vänliga behövs det alltså så mycket fler. Så Linnea älskar din blogg och din positiva anda, du har mycket vettigt och säga och dina bilder är så vackra och Signe är ju bara otroligt fin. Heja på dig och fortsätt så som du gör och ändra inte din positiva härliga attityd:) kramar!

 4. 07 feb 2013 · 8:21 e mKajsa

  Jag tycker om din blogg för att du verkar vara en så himla härlig och jordnära person! En sån som man skulle kunna gå och ta en fika med även om man inte känner dej, för du verkar vara en så lättsam person så det finns ingen risk att det skulle bli obekvämt :) Du har dessutom väldigt vettiga åsikter, en klok person helt enkelt och det är väldigt viktigt. Sist men inte minst så är du vacker och du har en söt hund :P

 5. 07 feb 2013 · 8:35 e mE

  Jag gillar din blogg för att du alltid visar så fina bilder :) Det är trevligt att du delar med dig av din vardag och att vi får se hur du har det. Du verkar vara en superfin tjej, som man gärna vill vara kompis med :)
  Tror att jag skulle kunna komma till dig med vilket problem jag än hade.
  Och du är snygg också ;-)

 6. 07 feb 2013 · 9:04 e mMatilda

  Finaste Linnéa, du skriver så mycket vist!! Jättefin idé det här! :)
  Du är så godhjärtad och varm, och man har alltid roligt i ditt sällskap! Fastän vi inte kännt varandra jättelänge så känner jag att du är en vän man kan lita och prata om allt mellan himmel och jord med! Det uppskattar jag verkligen hos dig! <3
  Jag tycker om att läsa din blogg för att du skriver både väldigt förnuftiga och väldigt roliga saker! Och så tar du ju en massa fina foton! :)
  Kram!

 7. 07 feb 2013 · 9:37 e mAngelica

  Linnéa eller Nea som du också kallas ibland ;) Du är en person med ett ljuvligt skratt, en varm famn och klyftiga åsikter! Du har ett sätt att skriva på som fångar ens intresse och lockar fram till skratt många gånger. Du är klok och engagerad i saker du brinner för och ditt vackra hår vet du redan vad jag tycker om!

  Du är en duktig bloggerska som bjuder på fina bilder, roliga och viktiga inlägg och du bjuder på dig själv på ett sätt som gör att andra vågar öppna sig.

  Kram gumman!

 8. 08 feb 2013 · 10:08 f mSarah

  Du har härliga bilder i din blogg och verkar vara en sprallig tjej som förgyller andras vardag :)

 9. Vilket bra initiativ! Helt rätt sätt att bekämpa näthatet tror jag! :-)

  Jag gillar framför allt dina vackra bilder i bloggen! Du är verkligen en bra fotograf! Och jag tycker att du verkar vara en klok, fin och intressant person som jag tror att jag skulle gilla väldigt mycket i verkligheten! Du har många bra tankar och värderingar, och du är väldigt bra på att skriva!

  Jag har delat bilden och skrivit om Bloglove här: http://byvanilla.blogspot.se/2013/02/bloglve.html

  Massor med kramar

 10. 08 feb 2013 · 3:55 e mVictoria

  Vilken fin idé. Det är en av anledningarna till att jag läser din blogg; att du verkar så god och det inspirerar mig. Du skriver också väldigt bra och intressant. Tack för att du bloggar :-)

 11. 10 feb 2013 · 8:32 e mLinnéa

  Tack ska du ha Hannah! Puss! <3

 12. 10 feb 2013 · 8:34 e mLinnéa

  Tack så mycket Kajsa för dina fina ord! Det var ju synd att vi inte testade det där med en fika då när vi bodde i samma stad för ett tag :)

 13. 10 feb 2013 · 8:34 e mLinnéa

  Kompis med så länge jag bor i Umeå, right? ;)

 14. 10 feb 2013 · 8:35 e mLinnéa

  Tack för dina fina ord och peppen Matilda! puss på dig

 15. 10 feb 2013 · 8:36 e mLinnéa

  tack gulle! puss!

 16. 10 feb 2013 · 8:36 e mLinnéa

  Tack Sarah! Kul att du hittade hit också :)
  (antar att det var Matilda som var vägledaren? :))

 17. 10 feb 2013 · 8:41 e mLinnéa

  Tack ska du ha! Vad glad jag blir :) Det är roligt att veta hur man uppfattas i bloggen. Det som visas här är ju trots allt bara en liten del av mig, men trots det verkar jag ge en ganska bra bild av riktiga Linnéa :)

  kram!!

 18. 10 feb 2013 · 8:45 e mE

  Jag tror du förväxlar mig med nån annan, jag bor inte i Umeå. Är det ett krav för att va din kompis?!

 19. 10 feb 2013 · 9:02 e mLinnéa

  Tack för att du läser!! :) Jag blir såå glad för dina ord. Kram på dig! <3

 20. 10 feb 2013 · 9:03 e mLinnéa

  hehehe. ume 4 ever

 21. OTROLIGT bra initiativ! Jag är självklart med – här är mitt lilla bidrag!

  http://malinsormlind.se/blogg/2013/02/tips-fran-leja-blogglove/

  När det kommer till din blogg så tycker jag att den är underbar. Den är ljus, luftig, varierande, lättnavigerad och du tar fantastiskt bilder. Mandus är även förälskad i din vovve!

 22. 11 feb 2013 · 12:01 e mLinnéa

  Vad roooligt!

  Och tack för dina fina ord :)

 23. 11 feb 2013 · 3:50 e mJohanna B

  Bra initiativ!:D Det behövs mer löööve på nätet!

  Kärlek övervinner ALLT!

 24. 11 feb 2013 · 9:12 e mSarah

  Du har riktigt rätt i din gissning :) Kram!

 25. 11 feb 2013 · 10:39 e memelie

  Jag älskar din blogg för ditt sätt att skriva och ditt sätt att fotografera.
  Jag känner mig hemma varje gång jag klickar mig in här, jag känner mig välkommen och mysig.

  Dina vardagsbetraktelser, ditt virrvarr i vadduskablinärdublirvuxen, goaste Signe, kärleken till M på alldeles för långt håll emellanåt and so on, and so on.

  Du är helt enkelt fantastisk på det du gör och jag hoppas att det dröjer himla lång tid tills du slutar.
  För jag blir aldrig mätt på det du publicerar.

 26. 11 feb 2013 · 10:40 e memelie

  PS. Jag publicerar bilden hos mig :-)

 27. 12 feb 2013 · 4:41 e mLillis

  Men åh vilken bra idé!! Din blogg är verkligen superfin och man blir glad av att läsa den! Superfina bilder och kloka/roliga/härliga texter. Och det bästa av allt är såklart att du är ännu bättre i verkligheten! :) Mysig tjej som är lätt att prata med och rolig att umgås med. Också är du ju kung på att dansa! <3

 28. 13 feb 2013 · 10:28 f mJulia

  Jag tycker jättebra om din blogg för att den ger en så härlig, genuin känsla av vem du är och hur mycket du verkar uppskatta och ta tillvara på det du har i livet. Keep up the good work!

  Jättemysig idé med blogglove!

 29. 17 feb 2013 · 1:04 f mLinnéa

  Jaa! Visst gör det! :)

 30. 17 feb 2013 · 1:04 f mLinnéa

  TACK vad gullig du är! Jag blir jätteglad för dina ord :)
  *sparar dem i en liten ask*
  kram

 31. 17 feb 2013 · 1:05 f mLinnéa

  Men tack gulle! Jag gillar din blogg med och du är ju himla toppen i verkligheten med ;) puss!

 32. 17 feb 2013 · 1:05 f mLinnéa

  alltså jag är faktiskt kung på att dansa.

  HAHA. skojar bara. Kan ju bara dansa till R.Kelly.

 33. 17 feb 2013 · 1:07 f mLinnéa

  Tack ska du ha :) Det är jätteroligt att höra! Tycker du har en himla fin blogg du med :) kram!

Tyck till