20120508-135440.jpg 20120508-135459.jpg

20120508-135512.jpg 20120508-135525.jpg

Att bara gå och gå på promenaderna kan ju bli lite långtråkigt i längden, kanske särskilt för din hund. Jag brukar försöka att hitta på lite olika aktiviteter åt Signe när vi är ute för att hon ska få klura lite och aktivera hennes sinnen. Särskilt en dag som denna, då jag är sjuk och inte orkar med några långa promenader, så passar det perfekt.

Tänkte att jag skulle berätta några av de enkla grejerna som vi brukar hitta på, så kanske vi kan inspirera någon att prova samma. Och inspirera gärna mig med era aktiverings-tips :) Vad brukar ni hitta på?

Oavsett om man går i skogen eller längs cykelvägar så finns det massor av saker man kan använda sig av, om man bara tittar lite :) I skogen brukar jag be Signe hoppa upp på stora stenar, balansera på och hoppa över stockar. Man kan lika gärna använda parkbänkar och sådana där cementklumpar som är till för att förhindra biltrafik på cykelvägar. Fantasin sätter gränserna ;) Signe tycker att det är jätteroligt att få uppdrag och särskilt allt beröm som hon får efteråt :D

Man kan också gömma godis i snåret/gräset som hon får leta efter genom att använda nosen så som på bild nr. 3 (en jättebra övning för Signe som gärna använder ögonen istället) eller så pillar man in godis i en trädstam som på bild nr. 1 :)

Har man möjlighet, kanske lättast om man är två, så kan man ju leka kurragömma också. Och när hunden hittar dig så får den maaaassssooor med beröm! Det är lite av det som vi brukar göra förutom allmänlydnad och så. Vi håller inte på såhär varje promenad, men en hund som får tänka och klura blir en trött hund och en trött hund är en nöjd hund och det är ju så vi vill ha det :)

  1. 09 maj 2012 · 10:42 f mFotograf MissJeni

    Vi går ofta i skogen och på stubbar, lite högre stenar och balansgång. Det tycker Charlie om :) Sen får han spåra mycket, fast mest inomhus än så länge!

  2. 09 maj 2012 · 1:58 e mAnnaMalin

    Eller hur, fantasin sätter gränserna! Samma här, vi brukar använda bänkar eller om det finns något i skogen… Här är det mycket pinnkastning och hämtning (äntligen har hon hajjat ”loss” ordentligt hihi). Vi spårar också lite inomhus. Men som du skriver, det är inte alltid, men ibland!

    Fiiin header!!

  3. 09 maj 2012 · 8:05 e melinjosefine

    Din nya design är superfiiin :)

    Vilka bra tips! Jag ska väll erkänna att jag är lite dålig på att leka lekar med Billy när vi är ute och går. Ska bli bättre på det nu för det är ju både kul och bra när det får aktivisera huvudet :)

    Kramar

  4. 10 maj 2012 · 12:15 e mLina

    Klänningarna kommer från VILA. Och det lutar faktiskt åt den gröna :)

Tyck till