Buss på!

I morgon ska jag åka hem till Lulä (det är så vi säger det, vet ni). Det går bara ett tåg på hela dagen och det är 06:13, så vi är förpassade till buss(helvetet). Känner lite att jag skriver det i aggression för jag är redan förbannad över vad jag tror komma skall. Jag vet att man inte ska ropa ”fan!” innan man har hoppat över bäcken, men jag kan inte låta bli. Blir liksom arg av bara farten.

Jag har hört väldigt negativa saker om att åka med dessa bussar när man har husdjur med sig, och har själv upplevt både positiva och negativa saker. Det hänger lite på busschauffören, så jag hoppas att det är en ängel som kör i morgon.

När jag skulle åka mellan Luleå till stugan i Kalix i sommar så hade jag med mig Signe och hennes hundbur eftersom hon löpte den tiden och jag ville att hon skulle kunna sova där på natten. Hundburen hade jag proppat full med mina egna grejer för att inte behöva ha med mig någon extra väska. När jag ska gå på bussen så får jag ett tips från en man som jobbade på stationen att om jag satte Signe i hundburen och in i bagageutrymmet så skulle hon få åka gratis, annars kanske jag skulle få betala för henne.

…..

Chocken när någon ber mig packa in min bebis i en bur och stänga in henne i bagageutrymmet UNDER bussen tillsammans med alla andra väskor, för att där kunna glida runt hur som helst helt ensam. Som en väska. Som om mitt hjärta var en väska full med kläder. Den känslan.

Eh nej. Jag tog givetvis in henne i bussen och skulle jag få betala extra för henne så får det vara så såklart. Inte en chans i världen att det finns något annat alternativt annat än gå hem och ta bilen istället. Men den gången var busschauffören en ängel och jag fick ta med Signe in i bussen utan kostnad eller någonting. Bussen var för övrigt nästan helt tom.

Jag har hört om en kompis som höggravid gick på bussen med sina två små hundar i koppel och där blir tillsagd att hon MÅSTE bära hundarna genom bussen dit bak. Hon hade egen väska också, och hundarna fick alltså inte gå på golvet… Man bara; whaaat!?! Samt att de ofta har varit otrevliga mot hundägare. Vi är ju inga dumma människor bara för att vi vill ha med oss våra bästa vänner när vi åker någonstans :(

Så jag känner nu att jag är faan förbannad! haha. Fast jag vet ju inte alls hur det blir i morgon, men jag är förberedd ;)

resmeddjur

Såhär står det på deras hemsida. Och ja, jag vet att folk är allergiska mot djur och det får man respektera och ta hänsyn till. Det jag inte förstår är varför Signe ska behöva sitta i en väska/bur i mitt knä istället för bara.. i mitt knä? Vad är skillnaden? Jag har alltid en filt åt henne så att hon inte ska skita ner eller något.

Och vad menar de egentligen med att djuren ska ”placeras i bussens bagageutrymme”? Jag hoppas då verkligen att de inte menar utrymmet där under bussen (ska folk med parfym åka där också?), som jag fick förslag om, utan i så fall de platser som ibland finns för bagage inne i bussen? Men ändå. Jag vill ju ha min tjej med mig, inte lämnar jag henne i en bur någon annanstans i bussen.

Nåja. Det kommer nog gå bra i morgon! Busschauffören kommer att vara en ängel och det kommer att gå såååå bra! Lite så får jag tänka nu, för annars kanske det blir en affirmation av det där andra.. ;) Jag ska inte ropa fan eller hej eller nånting innan jag ser hur det blir!

Vad har ni för erfarenheter av att resa med era djur? För mig har det ändå nästan alltid gått bra :)

  1. 25 jan 2012 · 8:23 e mMattias

    Kan tycka att det är ren misshandel att placera en hund där. Skulle jag aldrig göra. :(

  2. 25 jan 2012 · 8:36 e mLinnéa

    eller hur! helt sjukt… jag undrar lite hur de tänkte där…

  3. 25 jan 2012 · 9:21 e mHanna

    Lycka till imorgon och stå på dig! :)

  4. 25 jan 2012 · 10:23 e mCatti

    Åh lycka till! Kommer säkert gå bra. Känns ju som att det ska mycket till för att chauffören ska sätta sig helt på tvären :)

  5. 25 jan 2012 · 10:29 e mHannah Edwall

    Jag är då glad att ni ska åka buss i vart fall.. då får jag lite sällskap på min hemfärd:)

  6. 25 jan 2012 · 10:37 e mLinnéa

    tack :)

  7. 25 jan 2012 · 10:38 e mLinnéa

    eller hur! men jag blir ändå lite orolig…

  8. 25 jan 2012 · 10:38 e mLinnéa

    hannah kommenterar! woho!
    jaa, buss blir kuul! Du får lova att du står upp för mig och Signe om de ska trilskas :)

  9. 25 jan 2012 · 10:57 e mDB

    Jag har också hört ”skräckhistorier” om bussresor med hund, så jag har alltid försökt undvika det. Dom få gånger vi har åkt har det i alla fall gått bra! Men för nåt år sedan eller så har reglerna ändrats på Swebus tror jag det var, så man får inte ha med hund alls där längre (undantag ledarhundar).

    Hoppas resan gick smidigt för er!

  10. 26 jan 2012 · 4:32 e mVictoria

    När jag skulle flyga med min katt så var hon såklart livrädd. Det första jag fick göra var att ta ut henne ur buren (som är en sån där väska i tyg egentligen med ingång och ”fönster”) och gå med henne genom säkerhetskontrollen. Helt sjukt känner jag, okej att gå med en hund i koppel genom en säkerhetskontroll, men fan att ta ut en redan livrädd katt. Blev sur redan då, haha. Sen i flygplanet fick hon inte sitta i sin väska på stolen bredvid (som var ledig, hela min jäkla rad var ledig) utan hon skulle ligga intryckt under sätet framför som med en vanlig väska. Då höll jag allvarligt på att gå i taket. Ska jag pressa in min katt under en stol? Är det friskt eller?! Och det här var ett litet propellerplan som låter tusen gånger värre än ett ”vanligt” plan, så hon var ju rädd flera timmar efter den resan för hon fick ligga på golvet där jag inte kunde nå henne, där hon inte kunde höra att jag var nära, och där det var svinkallt och motorn låg precis bakom. Nä, alltså jag blir sur nu när jag tänker på det. Jag skulle vilja mosa in alla såna människor, som har noll respekt för djuren, under stolar och in i bagageutrymmen så får de se hur roligt det är!

    Hoppas det gick bra för dig nu iallafall :)

  11. 30 jan 2012 · 10:16 e mLinnéa

    Det är synd när de inför förbud sådär. Hur ska man göra istället då!? :/

  12. 30 jan 2012 · 10:17 e mLinnéa

    fy vilken tråkigt upplevelse :(
    och inte kan man ju förklara för dem heller vad det är som händer :'(

Tyck till